Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o cd - DENON DCD 625 MK II

kenhan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Miałem swego czasu teoretycznie wyższy model DCD735 ( proc. Alpha i inne bajery). Miałem go krótko. Dlaczego? Ponieważ nie chciałem go mieć długo!! Koniecznie posłuchaj i z własnym sprzętem. Zdarzyło mi się niedawno slyszeć dwa tanie DVD które na audio miały zdecydowanie ciekawsze brzmienie - bardziej nasycone i plastyczne (nowe przetworniki). DCD 625 mkII nie słyszałem, może jest tu pozytywnym wyjątkiem ale jakoś wątpie. Jest spory wybór tanich CD . Denony są niezłe ale te dużo droższe. Pozdrawiam

• Redaktorzy

Ja też miałem DCD 735 i wymieniłem go na Yamahę 396. Denon miał problemy z ZDRami a o CDRW można było zapomnieć, Dźwięk określiłbym jako zamglony i spowolniony. Jeśli chodzi o kulturę pracy to też miałem zastrzeżenia. Co prawda można je tuningowaći daje to podobno świetne efekty, ale ja to samo zrobiłem ze swoja Yamahą i jestem b. zadowolony.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 8 miesięcy później...

Reaktywuję wątek, aby nie zaśmiecać. Pytanie mam następujące: czym różni się DCD 625 od swojej drugiej wersji MkII? Zmierzam do tego, czy "jedynka" da się przerobić u Andrzeja Stelmacha, jeśli "dwójkę" robił. No i jak się w ogóle sprawują te modele?

Ha, dzięki McGyver, ale ja dopiero planuję ten odtwarzacz kupić. Tymczasem jest na allegro, z drugiej strony kraju. Zawiodłem się na skuteczności onkyo dx 7222 - łyka wszystko niby pięknie, ale potem skacze, no, może raczej "podskakuje", bo gubi dosłownie ułamki sekund, ale za to na CD Romach, które zawsze szły bezbłędnie; uważałem, że są bardzo dobrze nagrane :)

Witam

Aktualnie posiadam od nowości model 735 teraz jest po drobnych przeróbkach lech wcześniej mój kolega posiadał model 725 czyli troche starszy nie posiadał ALFY co ku mojemu żdziwieniu i sceptycznemu podejściu do tego typu wynalazków jednak przemawiało za modelem 735.

Moja rada jak możesz to posłuchaj jak ci będzie odpowiadało to kupuj , jeśli nie masz takiej możliwości to sobie daruj kupno w ciemno.

Jeżeli myślisz o tuningu to ja osobiście nie sądze czy będzie to warte czasu i pieniędzy włożonych w ten model.

To tylko moje skromne zdanie ale są tu osoby bardziej doświadczone ode mnie.

PS. Jeszcze jest kwestia czym się różni model 625 od modelu 625 mk ll.

Pozdrawiam

Co do płyt cd r to chodzą świetnie , cd rw niestety nie ale tak właściwie to jest mi to zbędne od tego mam kompa.

Problem lekko zamglonego dżwięku jak twierdzą tu obecni można zlikwidować wymiana wzm. operacyjnych w moim przypadku sporą poprawe wniósł wzm. opa 2604 ale napewno są inne i lepsze, niestety nie mam czasu na experymęty.

NARA

od 1990 roku jestem fascynatem denona i niekiedy jego krytykiem dcd625 mozna spokojnie upgreadowac u p Stelmacha roznice sa miedzy nimi niewielkie zastosowano ciut "lepsze" zasilanie i kilka innych kondków to wszystko zasadnicza czesc konstrukcjii to jest servo mi-com sa dalej dokładnie te same zreszto te same od kilku pokolen denonow:)

A jak sądzicie, warto inwestować w 625 (przeróbka u p. Stelmacha to już jest solidna inwestycja), czy raczej np. 1420, czyli starszy ale wyższy? A może jakiegoś innego Denona polecacie szczególnie? Chodzi mi głównie o to, żeby SKUTECZNIE CZYTAŁ (prawie) wszystko, bez przeskoków, dziur i inszych atrakcji. Jak wspominałem wyżej - zaskakująco zawiódł mnie onkyo, stąd zwrot ku denonom, które znam jako mniej uniwersalne (niektórych cd-romów nie widzą), ale gdy już czytają, to bezbłędnie.

• 8 miesięcy później...
  • 7 lat później...
  • 4 lata później...

Koszt to oczywiście z Allegro z przesyłka ok. 100 (bez pilota). Gwarancja rozruchowa 14 dni. Chodzi mi o to czy dźwięk z tego CD Playera Denona będzie lepszy od DVD LG DP 542H?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.