Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V1065 czy RX-V765

szczepek777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mam małą prośbę. Jestem bliski kupna któregoś z w/w modeli yamahy oczywiście używki. Model 1065 kosztowałby około 1200PLN natomiast 765 około 800 PLN. Docelowo miałoby to zagrać z moimi Tonsilami Maestro II 180.

Jak bardzo różnią się te amplitunery i czy jest sens dopłacać 400 PLN do 1065. Dodam że w 75% będzie to muzyka 25 kino i gry na ps3.

Może ktoś z was posiada podobny zestaw.

Czy uważacie że byłoby to dobre połączenie YAMAHA+MAESTRO.

Słyszałem, że Yamaszki bardzo fajnie grają z Maestro. Do tej pory miałem Sony DN 1000 i nie byłem zachwycony. W kinie było ok. ale w stereo zero basu i środek też taki sobie>

Aha oba mają pre-out a w przyszłości zamierzam dokupić wzmacniacz stereo i tym się również kieruję.

A I JESZCZE JEDNO PYTANKO czy te amplitunery przesyłają sygnał po HDMI w trybie uśpienia?

Z góry dziękuje za podpowiedzi!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/91719-yamaha-rx-v1065-czy-rx-v765/

NIe przesyłają,w tych cenach to nawet się nie zastanawiaj,gdzie tak tanio,jak będziesz się posiłkował wzmacniaczem to 765 wystarczy,z Maestro będzie dobrze,te kolumny grają lepiej od Siest z Yamahą.

Tak tanio to niestety tylko w Anglii.

Czyli co nie ma sensu dopłacać do 1065?

Gdzieś już kiedyś wyczytałem, że oba te modele nie wiele różnią się od siebie brzmieniem ale nie byłem pewien!

Musze sie jeszcze zastanowic bo okazuje sie ze prawdopodobnie moge miec ten wyzszy model tylko stowke drozej!

Jak 100-200 pln drożej to lepiej wyższy model,oba są ok.Szczególnie w tych pieniądzach.Nic nie kupisz lepszego nie ma szans.Nie są to modele stare ,mają wszystko czego trzeba,oprócz zbędnych bajerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.