Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do 2 000 zł

VIRa25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje ampli do 2 tyś, ma być nowy

pokój około 22m2

amplituner z przewagą do kina domowego 80% muzyka/konsola 20%

na razie podłączył bym stare głośniki poźniej dokupie jakieś porządne w oko wpadła mi firma

KLIPSCH seria synergy i reference

Denon AVR-1912

Onkyo TX-NR609

Yamaha RX-V671

Pioneer VSX-921

https://www.audiostereo.pl/topic/91715-amplituner-do-2-000-z%C5%82/

NA moje oko ONKYO. Sam je uzywam co prawda starszy model DS595 ale wydaje mi sie ze onkyo mają całkiem przyzwoitą moc i co ważne łatwe w obsłudze menu. Kiedyś bawiłem się Denonem. Ciężko było cokolwiek znaleść w tym menu. A Onkyo moje, jak i innego kumpla(sr 602e) jest bardzo łatwe i przyjemne w obsłudze. Poza tym podoba mi się stylistyka i wykonanie Onkyo. Zawsze na najwyzszym poziomie :)

VIRa25

Generalnie każdemu odpowiada inny rodzaj dźwięku.

Dla mnie osobiście połączenie Onkyo + Klipsch, to jest chyba najgorsze połączenie jakie słyszałem i dlatego rozumiem tej ogólnej fascynacji.

Dźwięk pudełkowaty nie mający nic wspólnego z kinowym, a 80% według Twojej sugestii ma być KINO.

Moja rada jest aby samemu podejść do sklepu i odsłuchać poszczególne konfiguracje najlepiej w tym samym sklepie, aby środowisko odsłuchowe było to samo.

W kinie według mojej oceny powinna być moc, dynamika, wyrazistość oraz dobra kontrola tym się kieruj jeżeli nie masz choroby audiofilskiej :)

Proponuję kolejność przed odsłuchem:

1. Marantz lub Denon - tych posłuchaj na końcu

2. Yamaha - tutaj dominacja dynamiki, bardzo dobry przód , ale zwróć uwagę jak zachowują się głośniki efektowe, czy nie "brakuje" części ścieżki dźwiękowej

3. Harman Kardon - zwróć uwagę czy dźwięk jest wystarczająco szczegółowy i nie za miękki

3. Onkyo - zwróć uwagę czy dźwięk nie jest zbyt płaski

4. Pioneer lub Sony - przy tych markach czy dźwięk nie jest pudełkowaty

np

yamaha RX-V1900

yamaha rx v1065

kupując wyższy model zawsze będzie lepiej. Zdecydowanie polecam. Tym bardziej że zależy Tobie na KINIE.

Poczytaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W większości wszyscy polecają ampli. + końcówki mocy, w Twoim budżecie lepiej dobry ampli., który daje też możliwość rozwoju na przyszłość.

Zastanów się taż czy lepszym rozwiązaniem nie będzie zakup sprzętu używanego. W tej cenie można kupić sprzęt który jako nowy kosztował kilka tyś. zł i będzie jeszcze lepszym rozwiązaniem.

Ukryta Zawartość

Jesli 80 % do kina to Albo Onkyo albo Denon - tej klasie są znakomite do potrzeb ale właśnie kina domowego.

znalazłem onkyo 609 każdy tutaj odradza bo niby szajs

jak masz jakąś propozycje za do 2500zł za nowe ampli to pisz

a gdzie mogę znaleźść różnice pomiędzy tymi ampli procesor itp.

yamaha RX-V1900

yamaha rx v1065

bo na stronie yamahy jakoś tak wyczytać nie moge

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tutaj możesz porównać te amplitunery,dodam od siebie że Yamahy RX-V1800,1900,3800,3900 to były najlepsze modele tej firmy bez dyskusji,lepsze były tylko z7,z11.Żadne nowe nie mają się nawet co równać z tymi modelami.Pięknie zbudowane ,solidna metalowa obudowa,bardzo dobre końcówki mocy,potężna waga,wszystko co najlepsze no i piękny wygląd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

znalazłem onkyo 609 każdy tutaj odradza bo niby szajs

jak masz jakąś propozycje za do 2500zł za nowe ampli to pisz

odradzają , bo nie słuchali , albo nie lubią tej marki

609 kupisz spokojnie za 2kpln i w kinie będzie wyśmienite , a po lekkiej kalibracji w stereo da pełną dynamikę dźwięku

Ja mam 609 i jakims audiofilem nie jestem, w kinie jak dla mnie bdb aLe muzyki nie lubie na nim sluchac, niewiem dlaczego ale mi nie pasi:) do kina polecam, tylko jak niektorzy pewnoe pisali grzeje sie niezle. Kupilem na aledrogo za 2k z przesylka.

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Może dlatego że te amplitunery za 1000-2000 pln nie wiele się różnią od siebie,nie oferują nic dobrego,tylko bajery.USB,MP3 Flac i co z tego jak to jakość tak jak z laptopa za 1200 pln podłączonego pod jakieś kolumny typu Creative.Druga opcja wychodzi taniej,no i jest urządzenie multimedialne.

Może dlatego że te amplitunery za 1000-2000 pln nie wiele się różnią od siebie,nie oferują nic dobrego,tylko bajery.USB,MP3 Flac i co z tego jak to jakość tak jak z laptopa za 1200 pln podłączonego pod jakieś kolumny typu Creative.Druga opcja wychodzi taniej,no i jest urządzenie multimedialne.

Kolego z tym laptopem to przesadzasz... nie mam jakiegos wypasnego sprzetu tylko onkyo nr609 i glosniki koda 5300... ale naprawde dla mnie gra wystarczajaco, wiem ze nie tak jak sprzet za 10k czy wiecej ale to porownanie do laptopa to chyba przesada :)

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

2312 to wydawanie kasy w bloto. Nie uraczysz lepszego dzwieku niz w 1912 tylko procesor obrazu lepsza kalibracje itp a jest spoooro drozszy. Ja akurat z tego tutaj forum 609-tki nie odradzam. Sam mam Onkyo serii 6 jestem z niego super zadowolony a amplitunery w takim pulapie cenowym od 2008 mialem kazdy w rekach i okazje sluchac i widziec. Teraz w tym roku uwazam ze najwiekszy postep zrobila yamaha model 671 bardzo udany. Denon niestety ograniczyl swoje amplitunery wcale ich nie upraszczajac. Natomiast Onkyo delikatnie sie ogranicza. Teraz plastikowy front a od lat byl aluminiowy w serii 6. To juz masz wiecej kasy do wydania niz 2 k? 709 2312 i 771 to drozsze wydatki

a czemu?

poniewaz jakosc dzwieku jest niska w stosunku do ceny i dosc szybko zaczniesz szukac czegos lepszego.

generalnie zakup nowego ampli nie jest racjonalny ekonomicznie poniewaz te klocki strasznie szybko traca na wartosci. za kwote ok 1,5 tys zl mozna nabyc w idealnym stanie uzywany ampli ktory pare lat temu kosztowal 4-6 tys zl i prezentuje nieporownywalnie lepszy dzwiek niz te nowe zabaweczki, gdzie licza sie rozne bajery i mozliowsc podpiecia srajpoda, gejfona itp gadzetow dla nastolatkow. Poza tym, wspomniane wczesniej bajery i tak sa zdublowane w kompie czy odtwarzaczu. I nie piszcie ze uzywany sprzet to nigdy nie wiadomo jaki stan, ze wymeczony itp bzdety. Amplituner to nie jest samochod sluboowy, ktory na pelym gazie przejezdza wszystkie nierownosci i nie straszne mu czerwone pole obrotomierza nawet przy zimnym silniku. W 99% przypadkow taki sprzet od nowosci stoi w szafce pod TV i gra sobie czasem z duza rezerwa mocy

Roznice pomiedzy tymi amplitunerami sa wlasnie niespecjalne jesli chodzi o dzwiek zarowno w onkyo Denonie jak i Yamaszce bardziej chodzi ozlacza i funkcje. dynamika może byc podniesiona w niewielki sposob.

wlasnie sie zastanawiam czy wstrzymac sie z zakupem i dolozyc.1,5tys razem 3500 im wiecej przegladam czytam to chyba mniej wiem :)

Ha ha. Bardzo szybo skoczyłeś do 3500PLN

Ale uparłeś się na te nowe bajery...

Posłuchaj rady: "dariusz964" oraz "czuły barbarzyńca".

Też jestem podobnego zdania aby kupić używanego ampli. za 1500-2000zł i ocenić samemu czy warto było.

Jak nie będzie Tobie pasować zawsze możesz sprzedać za te same pieniądze i kupić coś innego, z nowym już tak nie zrobisz bez straty finansowej.

Ale uparłeś się na te nowe bajery...

nie uparłem sie na żadne bajery nie potrzebuje żadnego sterowania sr** podem itp i żadnych innych gadżetów

Posłuchaj rady: "dariusz964" oraz "czuły barbarzyńca".

oczywiście zawsze rady są dobre i po to jest forum i wy żeby doradzić :) na razie nakierowaliście mnie na yamahe 1900 i dalej szukam i przebieram żeby mieć jakiś wybór

Z przedziału 1500-2500zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale czy ten marantz da rade w kinie domowym ??

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.