Skocz do zawartości
IGNORED

Dyslekcja na forum audiostereo.pl

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bendem pszytaczał pszykładuf, ale to co ostatnio sie dzieje to rzenada. Jakie formy walki proponójecie z tym coraz bardziej nasilającym się problemem. Czy to wogule jest do wyleczenia??? Choćcie porozmawiajmy o tym! Nawet jak zwrucona została uwaga takim osobnikom, to one dalej piszczą jak chcą i niechcą się paprawić i naprawić.

Parker's Mood

https://www.audiostereo.pl/topic/91482-dyslekcja-na-forum-audiostereopl/
Gość Wireless

(Konto usunięte)

Nie bendem pszytaczał pszykładuf, ale to co ostatnio sie dzieje to rzenada. Jakie formy walki proponójecie z tym coraz bardziej nasilającym się problemem. Czy to wogule jest do wyleczenia??? Choćcie porozmawiajmy o tym! Nawet jak zwrucona została uwaga takim osobnikom, to one dalej piszczą jak chcą i niechcą się paprawić i naprawić.

Eee tam. Rzartójesz, żecz jasna ... :)

Dla mnie to jakaś tragikomedia. Jak chodziłem do szkoły to nie było takich pomysłów i każdy musiał umieć mówić i pisać wyraźnie, z sensem i zgodnie z obowiązującymi regułami. Jednym nie sprawiało to problemu, inni po prostu musieli bardziej się starać.

Owszem, dysleksja jako taka istnieje i część ludzi na nią cierpi ale w tej chwili w większości przypadków nie jest to choroba tylko wymówka dla lenistwa, niechlujstwa i lekceważenia innych.

Jestem Europejczykiem.

A pismo odręczne?

Za moich czasów się mówiło "piszesz jak kura pazurem" i lało po łapach linijką. Pomagało na charakter pisma nad podziw. Wszyscy pisali tak, jak było w elementarzu. A przynajmniej STARALI SIĘ.

Dziś nazywa się to dysgrafią i w Irlandii takie dzieci chodzą sobie do szkoły z laptopami i mają prawo używać tych laptopów na egzaminach. Z maturą włącznie.

Takie czasy...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Skończą jak moderatorzy!

Swoją drogą, na mojej komputerowej drodze życia, oprócz pojemności dysków, najbardziej zmienianą częścią w pc, jest... klawiatura - już czwarta - od potężnego Logitecha po malutką for4you.

Ale to i tak niczego nie zmieniło - ogonki są dalej niewidoczne i muszę je poprawiać gdy piszę szybko.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Dla mnie to jakaś tragikomedia. Jak chodziłem do szkoły to nie było takich pomysłów i każdy musiał umieć mówić i pisać wyraźnie, z sensem i zgodnie z obowiązującymi regułami. Jednym nie sprawiało to problemu, inni po prostu musieli bardziej się starać.

No tak, ale był rok 1576 i brałeś chłostę. Za mało, bo głupota została!

a nie mozesz samych ogonkow pisac.... to wystarczy.

Muls - ranny ptaszku - Tobie mogę nawet ogonek... pokazać!

a nie mozesz samych ogonkow pisac.... to wystarczy.

Muls - i zostawiłbyś mnie, z tymi ogonkami?

mnie ogonki nie som potrzebne.Pokaz je innym.

Krotko mowiac, nie wiem jakbys sie nawykrecał z tymi ogonkami jak dottore ,to i tak to dottore zostanie tym kim jezd.Krotko mowiac z gowna posypujac makiem, makowca nie zrobisz.

Muls! Welcome! :)

Temat cię przyciągnął i zafrapował? Zmusił do refleksji? Pokuty? Albo choć wymógł postanowienie poprawy? :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

muls to taki patron dyslektyków tego forum. Ja go jednak podejrzewam o czyste niechlujstwo i brak szacunku- bo on czasem potrafi pisać poprawnie (w miarę). Nie wiem może sporadycznie zatrudnia jakąś panią do walenia w klawisze.

Owszem, dysleksja jako taka istnieje i część ludzi na nią cierpi ale w tej chwili w większości przypadków nie jest to choroba tylko wymówka dla lenistwa, niechlujstwa i lekceważenia innych.

Medycyna już z tego się wycofuje. Stworzono niejako tą przypadłość, gdyż chciano sobie ułatwić życie. Koleżanka mojej kumpeli z pracy jest nauczycielką. Załatwiła swojemu synowi coś takiego, gdyż : "co się będzie chłopak stresował na dyktandzie".

Kiedy jakiegoś roku odbywało się dyktando w Katowicach reporter telewizji pytał przy okazji przed kamerą zaproszonych VIPów jak siebie oceniają.

Większość już na starcie przyznawała się do "choroby", minn. Piasek. Tylko lider Pod Budą powiedział : "za moich czasów w ogóle w to nie chorowano, jak ktoś źle pisał, to był zwyczajnym nieukiem".

Teraz różnych chorób na złe pisanie i zachowanie w społeczeństwie jest multum.I siłą rzeczy każdy jest pod ochroną a ten drugi tylko "zwyczajnie się czepia schorowanego".

No właśnie o to chodzi. O totalne obniżenie wymagań. Żeby Twoje wykształcenie było tylko nic nie wartym papierkiem, żeby kompletnie je zdewaluować.

Możesz mieć papierki ale nie masz prawa być człowiekiem mądrym i światłym bo tacy są zagrożeniem dla władzy.

A już broń Panie Boże: samodzielnie myślącym... niedługo to będzie przestępstwo.

Najcięższe.

Nie - ja wyjechałem z przyczyn wyłącznie finansowych, na pewno nie politycznych. Nikt mnie nie prześladował.

Dopiero po przyjeździe odkryłem parę innych rzeczy, dla których warto zmienić adres. Wszak nie samym chlebem człowiek żyje... :)

To niechlujstwo dysgraficzne jest na większości forów.

Ja mam drugą klwiaturę i też często obcina mi polskie znaki. Niby naciskam alt, a i tak pisze bez ogonka. Czasami mie chce mi się już poprawiać.

Jednak w tekście widać komu coś obcięło i tego nie ma się co czepiać, a kto poprostu nie stosuje ogonków, kropek, przecinków, dużych liter.

Dawniej w każdej szanującej się klasie był baran/jełop/idiota/kretyn/głupek.

A teraz jest Pan Dyslektyk bądź inny Dys...

Zniszczyło to budowaną od pokoleń strukturę klasową.

Straty poniosła kultura narodowa.

Kto będzie wiedział za parę lat kim był głupek wsiowy?

Teraz to Pan Dyslektyk z Terenów Rolniczych.

Czy oni wszyscy zostaną Dyspozytorami?

Może chodzi o trójki klasowe? proponóje powołać trujke forumowom co by pisowni pilnowała, Muls przyjmuje zapisy.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Dawniej w każdej szanującej się klasie był baran/jełop/idiota/kretyn/głupek.

A teraz jest Pan Dyslektyk bądź inny Dys...

Zniszczyło to budowaną od pokoleń strukturę klasową.

Straty poniosła kultura narodowa.

Kto będzie wiedział za parę lat kim był głupek wsiowy?

Teraz to Pan Dyslektyk z Terenów Rolniczych.

Czy oni wszyscy zostaną Dyspozytorami?

Dysleksja to trudności w czytaniu. O ile rozkład IQ opisuje krzywa Gaussa (głupich jest tyle samo co mądrych), to ludzi czytających słabo jest więcej niż nie mających trudności w czytaniu, dlatego jeśli ktoś duka podczas czytania nie można od razu zakładać, że jest "baran/jełop/idiota/kretyn/głupek".

Dysleksja to trudności w czytaniu. O ile rozkład IQ opisuje krzywa Gaussa (głupich jest tyle samo co mądrych), to ludzi czytających słabo jest więcej niż nie mających trudności w czytaniu, dlatego jeśli ktoś duka podczas czytania nie można od razu zakładać, że jest "baran/jełop/idiota/kretyn/głupek".

Wszyscy zaczynający czytać dukają. To wrodzona dysleksja, z której się później wychodzi?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.