Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC do 600 zł ? z wyjściem optycznym, USB i 2xCinch

anubis76x

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zakupić możliwie najlepiej grający DAC który ma mieć wejście USB, wejście optyczne i wyjście 2x cinch na wzmacniacz lampowy.

Rozumiem ze główny parametr to Sample Rate powyżej 96 czyli ten S.M.S.L SMSL SD-1955 i Audiotrak Prodigy Cube raczej odpada ?

Proszę doradźcie mi coś..

W temacie jestem zielony i dopiero "trochę czytam" .

Za 600zł kupisz używanego Musicala V-DAC.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Chciałbym zakupić możliwie najlepiej grający DAC który ma mieć wejście USB, wejście optyczne i wyjście 2x cinch na wzmacniacz lampowy.

Rozumiem ze główny parametr to Sample Rate powyżej 96 czyli ten S.M.S.L SMSL SD-1955 i Audiotrak Prodigy Cube raczej odpada ?

Proszę doradźcie mi coś..

W temacie jestem zielony i dopiero "trochę czytam" .

Przecież te dwa dacki które wymieniłeś obsługują 24bit/96kHz

Tylko gdzie go można znaleźć ? Sam szukam, jak na razie bez powodzenia :(

po co 24bit/96kHz , masz takie pliki?

Ja mam nostromo 3 (w cenie poniżej 600zł) na wolfsonie WM8740 (taki jak np w dacmagic plus) - gra to jak cd za 1500 zł od denona a może i ciut lepiej.

Ja mam nostromo 3 (w cenie poniżej 600zł) na wolfsonie WM8740 (taki jak np w dacmagic plus) - gra to jak cd za 1500 zł od denona a może i ciut lepiej.

Jestem już nastawiony na MF V-Dac. Nie odpowiada mi brzmienie WM8740 dlatego w nostromo 3 nie celuje, ponoć ma być wersja na WM8742 niebawem ?

No właśnie zastanawiam się nad tym NOSTROMO 3 ale nie wiem czym się róźni znacząco od Audinst HUD-mx1 i podobnych co mu brakuje a co ma lepsze.

Audinst HUD-mx1 widzę że ma wyjście optyczne a nie wejście więc nie podłącze do niego po optyku tunera SAT N" i co najważniejsze

DVD na którym słuchał bym płyt (mogę ew. z laptopa ale wolę z DVD).

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tylu ekspertów w jednym miejscu, tego jeszcze nie grali;-) Ale przynajmniej dowiedziałem się nowych rzeczy: najważniejszy jest sample rate i sama kość ma swoje brzmienie;-) Powinniście to koniecznie zgłosić jako prace naukowe;-)

Tylu ekspertów w jednym miejscu, tego jeszcze nie grali;-) Ale przynajmniej dowiedziałem się nowych rzeczy: najważniejszy jest sample rate i sama kość ma swoje brzmienie;-) Powinniście to koniecznie zgłosić jako prace naukowe;-)

Nie śmiejscie się ja się zwyczajnie nie znam,dopiero poznaję temat :) czekam na propozycje.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Daj sobie spokój z sample rate, poszukaj takiego DACa który będzie miał jak najlepszą aplikację. Sama kość ma drugorzędne znaczenie. Zaaplikowana na różne sposoby może różnie zagrać czyli innymi słowy ten sam Wolfson w różnych urządzeniach może brzmieć zupełnie inaczej. V-Dac to może być niezłe rozwiązanie. Posłuchaj go. Zadbaj jednak o odpowiedni napęd. W ten sposób możesz modelować brzmienie bo napędy potrafią je czasem diametralnie zmienić. Połączenie jest już mniej ważne ale w lepszych systemach jakość kabla połączeniowego potrafi mieć słyszalny wpływ na brzmienie. Wbrew temu co zwłaszcza ostatnio pisze się na forum. Od połączenia optycznego zdecydowanie lepiej sprawdza się koaksjalne.

• 1 miesiąc później...

A testował ktoś FiiO D3 ??? ma to wejście optyczne, USB i Coaxial, cena ok 140 zł !!!

Ciekawe jak to gra w porównaniu do droźszych konstrukcji za 500-600 zł...

Zrobienie odzielnego zasilania dla DAC'a to nie problem.

Mów jaśniej, co do poglądów jestem elastyczny ;)

napisz czy warto, po kieszeni to nie wali ale jestem ciekaw czy nie gra gorzej no i co z tą aplikacją ;)

• 3 miesiące później...

Jam mam FiiO D3, i jestem z niego zadowolony. Nie mam porównania z innymi DACami niestety. Podłączyłem go do Playera ASUS mini. Różnica moim zdaniem jest zdecydowana na plus dla D3. Za to z DVD-HD870 Samsunga za wielkiej różnicy nie czuję. Choć powiem szczerze, jakoś specjalnie nie testowałem bo głównie słucham muzyki z Playera właśnie przez ten D3.

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 9 Czerwca 2012 - ogłoszenie
Ukryte przez misiomor, 9 Czerwca 2012 - ogłoszenie

Jakbyś chciał mam do sprzedania Matrixa mini-i w którym działa tylko tryb DAC (tryb preamp nie działa) stan praktycznie idealny za sześć stówek +ship . Raczej nic lepszego w tej cenie Ci sie nie trafi. Jakby co pisz na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.