Skocz do zawartości
IGNORED

Nie dla ACTA

arczi87

Rekomendowane odpowiedzi

To jak tu używkę na allegro sprzedać, skoro na dołączonych do aukcji fotek będzie widać logo czy znak towarowy firmy? Będzie im trzeba zapłacić za pozwolenie wystawienia danej fotki?

Swoją drogą większy/silniejszy/bardziej kasiasty będzie mógł bezkarnie zgnoić mniejszego/konkurencyjnego. Pole do nadużyć znakomite, szykuje nam się pewien monopolizm wielkich i silniejszych. Super.

Akurat nie martwiłbym się zbytnio brakiem możliwości ściągania "nielegalnych" plików z sieci. Powrót do p2p i szyfrowane połączenia zapewne solidnie i na długo rozwiążą ten problem. Zresztą jak dla mnie i tak współcześnie nie wychodzi nic ciekawego (w 2011 kupiłem trzy interesujące mnie płyty, wybrane z pewnie ponad setki innych). A w ramach protestu mogę i przestać kupować całkowicie.

Poważniejszym zmartwieniem jak napisali inni przede mną są zapisy w ACTA dotyczące choćby leków. Już kiedyś słyszałem plotkę, że leki na raka zostały wynalezione, ale jeszcze nie opłaca się ich wprowadzać ze względu na duże zyski z obecnych metod leczenia. Dziki biznes będzie jeszcze dzikszy.

nie do końca! jak pamiętam nawet w polskim prawie nie jest ścigane ściąganie plików lecz je udostępnianie, a tym samym p2p i inne torenty działają na tej zasadzie,

Focal + Naim

Pewnie cofniemy się do ery kiedy to ludzie śmigali po znajomych z dyskiem (ryzyko alkoholizmu) albo po cd na bazar.

i nie będą już potrzebne szybkie łącza, po co 50Mb/s do www?? :) spadnie popyt oj spadnie :)

Focal + Naim

i nie będą już potrzebne szybkie łącza, po co 50Mb/s do www?? :) spadnie popyt oj spadnie :)

Jak to wszytko jest przemyślane. Zaraz w ten niewykorzystany transfer wciśnie się dane pozyskiwane z monitorowania obywateli. By żyło się lepiej.

Jak to wszytko jest przemyślane. Zaraz w ten niewykorzystany transfer wciśnie się dane pozyskiwane z monitorowania obywateli. By żyło się lepiej.

i by nikomy się c nie staooo! wszystko dla poprawy bezpieczeństwa i komfortu!

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pokazali wyborcom gdzie ich mają.

Ukryta Zawartość

A jeszcze tak niedawno czytalem ze to w Chinach jest cenzura internetu :))

ze tam taki rezim ! ze tam nic nie wolno , ze tam nie ma zasiegu , nie ma dostepu itd. itp. co to wowczas nawypisywali o tych Chinach!

No a my przeciez mamy wolnosc i demokracje!

W praktyce kazdy bedzie/juz jest ? monitorowany i sprawdzany buhaha

jak w Korei Polnocnej

"Jak mówił minister kultury i dziedzictwa narodowego Bogdan Zdrojewski, "zarzuty, że polski rząd ws. ACTA prowadził debatę w sposób poufny i chciał coś ukryć, są nieprawdziwe i niesprawiedliwe". - Było odwrotnie - powiedział Zdrojewski." Cholera, jak można tak kłamać w żywe oczy bez mrugnięcia??

A przyjmiesz zakład iż w następnych wyborach wygra PO ?

36 milionów masochistów normalnie. Nie jestem fanem żadnej kaczki, ale gdyby kaczor zrobił 1/1000 co nasi miłościwie nam panujący to..... kurde aż się boję pomyśleć.

Spoko jeden telefon z Brukseli, lub Waszyngtonu i przyjmiemy ACTA nawet antydatowaną....

Realista

A przyjmiesz zakład iż w następnych wyborach wygra PO ?

36 milionów masochistów normalnie. Nie jestem fanem żadnej kaczki, ale gdyby kaczor zrobił 1/1000 co nasi miłościwie nam panujący to..... kurde aż się boję pomyśleć.

Spoko jeden telefon z Brukseli, lub Waszyngtonu i przyjmiemy ACTA nawet antydatowaną....

Realista

to potem przyjmniemy czipy w mózgi , pętle na szyje czyli kredyty i nam mają, nie ma odwrotu przyszłość będzie kontrolowana totalanie,

Focal + Naim

Nie jestem fanem żadnej kaczki, ale gdyby kaczor zrobił 1/1000 co nasi miłościwie nam panujący to..... kurde aż się boję pomyśleć.

Gdyby rzadzil Kaczynski to juz od dawna by wam internet zablokowali. haha

Wolny dostep bylby jedynie do TV TRWAM i stron zgodnych z wartosciami chrzescijanskimi.

A wogole, czemu wy protestujecie ?

Ustawa ACTA jest zgodna z wartosciami chrzescijanskimi - krasc i golych bab ogladac nie wolno wiec ACTA musi byc! :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ukryta Zawartość

a na czym ma polegać? wyjątkowo będą wyłączać wszystkich dostawców internetu czy jak?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Witamy w POlsce !

Panstwo POlicyjne !

Zal ze na nich glos oddalem :-/

To straszne co sie porobilo z internetem jestesmy sledzeni caly czas zauwazyliscie ze reklamy ktore dostajecie na @ nie sa przypadkowe ? Ze musieliscie szukac czegos takiego wczesniej gdzies w necie ?

To samo robi Allegro podsyla Nam promocje na rzeczy ktore ogladalismy w ich serwisie .

A na ACTA zarobia ogromne pieniadze ale nie artysci :)

Ogolnie jak widze to wszystko to mysle sobie ze cos zlego sie musi stac na swiecie za jakis czas bo tym na gorze sie w glowach poprzewracalo i tyle bo szkoda slow .

Wolny dostep bylby jedynie do TV TRWAM i stron zgodnych z wartosciami chrzescijanskimi.

Człowiekowi wszytko da się wmówić.

a na czym ma polegać? wyjątkowo będą wyłączać wszystkich dostawców internetu czy jak?

Kiedyś telefony wyłączali więc zgodnie z ubecką tradycją wyłączą telefony i pewnie internet. Zostaną jedynie wolne media jak wsi 24.

ACTA nie dopuszcza internetowych id-podobnych Sikorze.

xniwax a ty czasami swoj awatar nie skopiowales ? Ta wykrzywiona czerwona geba napewno jest wlasnoscia intelektualna jakiegos artysty.

Zlamales prawo!

Mam nadzieje ze to usuniesz przed wejsciem w zycie owej ustawy :)) haha

"Xniwax

Postów 14753"

Jak ci dopierd...la 1 dzien w pierdlu za 1 post to do konca zycia nie wyjdziesz z pierdla!

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Nienawiść do PiS-u wykreowano w głowach obywateli za pomocą wiadomych mediów. Nie jestem PiS-owcem ale oceniam rzeczywistość za pomocą własnej logiki i własnego rozumu. Obecnie mocno mogą się zawieść miłośnicy PO. Pytanie czy za rządów PiS ACTA nie była by przyjęta?

A tak w ogóle Tusk ma kurde pecha... za jego rządów spadają samoloty, mnożą się kryzysy, paliwa i waluty drogie, bezrobocie rośnie... ludzie za chwilę uciekną z kraju bo wolności to tu już też nie ma. Państwo urzędniczo-policyjne... rewelacja !

A tak w ogóle Tusk ma kurde pecha... za jego rządów spadają samoloty, mnożą się kryzysy, paliwa i waluty drogie, bezrobocie rośnie... ludzie za chwilę uciekną z kraju bo wolności to tu już też nie ma. Państwo urzędniczo-policyjne... rewelacja !

Nie jest tak zle!

Niedlugo zagramy 3 mecze w mistrzostwach Europy w pilce noznej!

na czterech nowo wybudowanych stadionach.

Nienawiść do PiS-u wykreowano w głowach obywateli za pomocą wiadomych mediów.

Z racji tego, że po jest partią z innego frontu to próbowali rożnych sztuczek. No i takim zachowaniom się nie dziwie. Wiadomo, partie reprezentują różne poziomy a po to chyba najniższy.

Dziwię się natomiast, że polacy tak łatwo dali się otumanić. Przecież ta propaganda była tak nachalna, że nawet starsi ludzie po samych podstawówkach bez trudu to dostrzegli. I powiedzcie mi teraz, gdzie jest fenomen, że ludzie po studiach dali się nabrać. Czy ówczesne szkoły produkują baranów?

[

Ukryta Zawartość

Narada:

- Sefie sefie, to co robimy w tej sprawie? Podpisujemy w Tokio?

- Tak, podpisujemy...

- A jak znowu nam strony te hakery poblokują to co wtedy?? Może warto się nad tym zastanowić, czy podpisywać? Może się jednak wstrzymamy?

- Nie ma mowy! Przelewy już poszły, co ja im powiem? Oni nas skończą, jak się wycofamy. Macie to podpisać, bo kasę trzeba będzie oddać...

- A ludziom co mam powiedzieć?

- Że nie ma sprawy...

Ukryta Zawartość

Witamy w POlsce !

Panstwo POlicyjne !

Zal ze na nich glos oddalem :-/

To straszne co sie porobilo z internetem jestesmy sledzeni caly czas zauwazyliscie ze reklamy ktore dostajecie na @ nie sa przypadkowe ? Ze musieliscie szukac czegos takiego wczesniej gdzies w necie ?

To samo robi Allegro podsyla Nam promocje na rzeczy ktore ogladalismy w ich serwisie .

A na ACTA zarobia ogromne pieniadze ale nie artysci :)

Ogolnie jak widze to wszystko to mysle sobie ze cos zlego sie musi stac na swiecie za jakis czas bo tym na gorze sie w glowach poprzewracalo i tyle bo szkoda slow .

Wydaje mi się, że Polska to jakiś specyficzny kraj. Tutaj niewiele się zmieniło od czasów komuny. Mam wrażenie, że komuna (a przynajmniej to, co tak nazywaliśmy) wciąż żyje, tylko zmienia oblicza. Przykładem jest poczta elektroniczna. Żeby nie mieć spamu i reklam, musiałem założyć konto na zagranicznym serwisie. Teraz sporadycznie dostaję spam i reklamy tylko tych sklepów, w których podałem swój mail. Natomiast każde wejście na skrzynkę polską musiałem zaczynać od czyszczenia spamu. Tak jakby mój adres był własnością publiczną, a raczej firm handlowych i banków.

Ergo: Polska to nie Zachód, być może nigdy nie będzie krajem zachodnim.

Ale ten temat powinien być na bocznicy bo nie ma nic wspólnego z tematem, STEREO.

ps, sorry, zapomniałem, ze na tym forum nie ma moderatorów. Okey panowie, to róbcie dalej dym.

.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.