Skocz do zawartości
IGNORED

Harman/Kardon Soundsticks III vs Dac+wzmak+monitory.

casio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Co polecacie do słuchania muzyki z komputera? O tych Soundsticksach można przeczytać bardzo dobre opinie,piszą nawet ludzie którzy rzekomo posiadaja sprzęt za kilka tys. złotych z kolumnami B&W i sa zachwyceni tymi Harmanami.Czy jest słyszalna róznica w dzwięku po zastosowaniu DACa miedzy komputerem a wzmacniaczem a sygnale z samej karty dzwiękowej np:zintegrowanej z podłączonymi np:Soundsticksami?Fakt,taki zestaw DAC+wzmak+monitory będzie przynajmniej 2 lub 3 krotnie droższy(używany).Miało by to grać w małym pokoju 2,5m. x 3,5m.Także jak by to miało o niebo lepiej grać na wzmacniaczu+dac to raczej wchodzą małe monitorki w grę.Zawsze jest mozliwośc rozbudowania takiego zestawu,a Harmany to juz na stałe.Ciężko się poprostu zdecydować ze względu na te pochlebne opinie o Harmanach.To jest coś co teoretycznie nie powinno mieć miejsca.Może ktoś miał doczynienia z ww.zestawami,jakieś rady,opinie ?

sprawdz sobie edifier S2000 ma DAC, wzmacniacz i dwa fajne monitory dokladnie ten zestaw chce sobie kupic.

Koszt jakies 1500-1700zl.

testy masz w niemczech i rosji w Polsce sa tylko opinie na forach.

hmm...w tej cenie to musiał bym się zastanowić,czy nie lepiej poskładać zestaw z "klocków",nawet z używanych starszych elementów ale wysokiej klasy.Nie neguje tego Edifiera,bo nie wiem jak gra,ale za tą cenę jest dużo możliwości,jeśli chodzi o wybór.Nie powiem,nawet się ładnie prezentuje.

Ten edifier dość dobry sprzętowo,wzmacniacz to tzw:gainclone,lipy nie ma.Ma ktoś porównanie wzmacniacz+kolumny z ww.Harmanami ? Przyznam,że zalezy mi również na basie,nie ma byc przebarwiony,tylko w miare naturalny.Muzyka elektroniczna,pop,trochę rocka.Teraz jako głośniki komputerowe mam Creative P580,także jak zmienię napewno odczuję róznicę.Boję się tylko,że takie mniejsze podstawkowe mogą nie wyrabiać z basem,hmmm.Same kolumny to w granicach 1000 zł. by mnie interesowały.Harman/Kardon ma subwoofer,także bas raczej będzie niezależnie od ustawienia głośników.Same głośniki stały by frontem do ściany na odległość 2,5 metra.

Ja od jakiegoś czasu interesuję się również takimi głośnikami: AltecLansing FX6021. U siebie w pokoju nie mam miejsca na kolumny, a na biurko większe monitory też się nie zmieszczą (niestety). Z tego co wyczytałem w recenzjach to są lepsze od Soundstick'ów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.