Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do 2tys.

ursus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, proszę o poradę w wyborze kolumn podłogowych do denona pma-725r i dcd895. Budżet jakim dysponuje to 2tys. Kolumny mają być nowe. Grać będą w pokoju 25m2, ulubieni wykonawcy to Pink Floyd, Phil Collins i podobne klimaty. Wstępnie moją uwagę skupiłem na tannoyach v4 i siestach tonsila .

https://www.audiostereo.pl/topic/90803-kolumny-pod%C5%82ogowe-do-2tys/

Witaj,

proponuje posłuchać wybrane przec Ciebie kolumny Tannoy Mercury V4 oraz koniecznie pomimo trochę wyższej ceny Tonsil Puls i Pylon Audio Sapphire.

Zapraszam na odsłuchy,

W przypadku pytan służę pomoca

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam.

Jak chcesz to możemy za Ciebie wybrać a co mi tam ;-)

Pozdr.

ok, nie do końca o taką odpowiedź mi chodziło, tam gdzie mieszkam

jest tylko jeden "normalny" sklep i wolałbym ,zanim się wybiorę,

posłuchać rad Szanownego Grona ;)

Wstępnie moją uwagę skupiłem na tannoyach v4 i siestach tonsila .

Zamiast Siest/Fiest posłuchaj lepiej Maestro S są tańsze i lepsze ( pasmo od 30 Hz, równa jak stół charkterystyka z dolkiem na izofonę - korekcję czułości ucha ). Pozdrawiam

ok, nie do końca o taką odpowiedź mi chodziło, tam gdzie mieszkam

jest tylko jeden "normalny" sklep i wolałbym ,zanim się wybiorę,

posłuchać rad Szanownego Grona ;)

Posłuchaj tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

miałem Siesty. Są to idealne kolumny o ile ktoś nie słucha "łupania" czyli jakiegoś techno i nie potrzebuje głębokich zejść basowych. Słuchałem od metalu, rocka, reggae po jazz. Sprawdzały się świetnie, brakowało tylko zejścia w dół. W tym względzie faktycznie kolega wyżej ma rację polecając Maestro S. Aczkolwiek trzeba wiedziec, że te pasmo przenoszenia tonsil podaje w siestach przy spadku -10 decybeli... realnie to może być 55Hz w siestach przy -3dB

Ukryta Zawartość

tylko pewnie juz sprzedane ...

ale sie wygłupiłem, pewnie ze sprzedane, ale moze poszukaj cos w tym stylu, w sensie z propozycji DIY (akustyk, studio16, sonus oliva, qba itd)

Ukryta Zawartość

ja mam trochę inne odczucia, RF są dość miękko grające ale mają ostrą górę, na pewno nie są to kolumny do słuchania "w tle" i z gatunku tych niemęczących na dłuższą metę

witam, byłem dziś w salonie i porównywałem 3 pary kolumn, zdecydowany byłem na tannoye v4, poprosiłem o podpięcie : tannoy v4, jbl studio 190 i klipsch f1. Grało to pod zestawem pioneer A-A6-J + PD-D6-J. Jbl-e odrzuciłem odrazu, dźwięk nie podobał mi się, mocny dół , reszta rozmyta, tannoye grały ok, ale coś mi się w nich nie podobało,jakby delikatnie zbyt jaskrawo, jako ostatnie poszły klipsche f1 i tu było najlepiej, dźwięk można było porównać do lekkiego powiewu chłodu w upalny dzień, jedyne co mi pozostało to w poniedziałek zabrać mój wzmacniacz i cd-ek i zobaczyć jak to razem zagra. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.