Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha Pianocraft MCR-640

antyglobal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie a nie wiedziałem pod jaki post się podpiąć.

Chcę kupić wieżę, mój wybór zawęził się do Yamahy PianoCraft MCR-640 oraz Philipsa MCD909.

No i tu właśnie nie mogę się zdecydować, z tego co czytałem to Yamaha emituje dobry dźwięk, za to z basami jest różnie.

Czy faktycznie są one słabe, czy to kwestia źródła dźwięku, bo chciałbym połączyć wieżę z tunerem sat HD Opticum X7.

Nie zależy mi na jakimś ogromnym dudnieniu, po prostu chciałbym żeby bas był dobrze słyszalny.

Co do Philipsa to wyczytałem że dźwięk ma gorszy od PianoCrafta, lecz lepszy bas, choć zdarzały się osoby, które wyżej ceniły jakość dźwięku Philipsa od Yamahy.

Pokój mam 13m.

Dzięki za sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/90486-yamaha-pianocraft-mcr-640/

Daj sobie spokój z Philipsem, chyba że lubisz często odwiedzać punkt serwisowy - w tym modelu oraz w tańszym 906 psują się wstęgowe przetworniki wysokotonowe oraz naped CD/DVD - wystarczy poczytać opinie w sieci.

Odsłuchiwałem model 906 i porównywałem z Marantzem M-CR502 (gra dość podobnie do Yamahy) - Philips może ma i więcej basu, ale brzmienie dużo mniej precyzyjne, mniej szczegółów, brzmienie ocieplone, ale "podkolorowane" - zalezy co kto lubi.

<><

Daj sobie spokój z Philipsem, chyba że lubisz często odwiedzać punkt serwisowy

He He - to jest dobre, i prawdziwe.... Moja maszynka do golenia,telefon bezprzewodowy,DVD - i to takie "porządne" z serii matchline,Żelazko,Toster - wszystko to miałem z Philipsa i wszystko się zepsuło. Nigdy więcej produktów tej marki

Nie twierdzę, że wszystko Philipsa się psuje - mam też maszynkę do golenia, do strzyżenia włosów, w rodzinie jest TV tej marki i się nie psuje. Jednak te wieże to zbyt ambitny produkt (lampy w preampie, tweetery wstęgowe) i po prostu nie podołali jakościowo. Niestety też wyjścia słuchawkowe w tych wieżach Philipsa z wyższej półki to kompletne nieporozumienie - już byle empetrójka gra lepiej.

<><

Ok, dzięki Bednaar za opinię, bo sam nie wiedziałem co wybrać, a nie mam możliwości odsłuchu przed zakupem.

Zastanawiam się tylko, jak to jest faktycznie z tym basem w PianoCrafcie MCR-640 ?

@antyglobal

Brzmienie Yamahy nie każdy lubi. U mnie 640 gra na 20 metrach bez suba, kolumny na podstawkach i bas jest ok.

Proponuje posłuchać przed zakupem i nie sugerować się tylko opiniami. Słucham tylko CD więc nie wypowiem się na temat brzmienia z np dekodera.

Pozdrawiam vq.

Zgadza się, ten Marantz to też ciekawa propozycja, więc jestem w kropce.

Dużo się tez pisze o wymianie przewodów głośnikowych w Pianocrafcie, więc jakie w sumie byłyby optymalne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.