Skocz do zawartości
IGNORED

Meridian seria G

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

>>>>>?Gutekbull":tak,myślałem o tym zwłaszcza,że jak byłeś łaskaw zauważyć mój modyfikowany D20 nie musiał co tchu uciekać przed Twoim Accuphase. Nie kupuję bez odsłuchów ani tym bardziej na ebayu. Wadia czy ML to kosztowny mezalians z resztą mojego systemiku. Mógłbym relatywnie taniej kupić nowego Accuphase ale znowu ten brak odsłuchania. Całkiem niespodziewanie pojawiła się nowa opcja extratuningu D20 i wiele nowych płyt - i to ostatnie w końcu chodzi Ale ciekaw jestem wrażen odsłuchów Meridianów.

gb1 => pracuję nad tym , masz rację mój system jest za ciepły, ale jeśli w odtwarzaczu ląduje płyta pani D.Krall to jest bosko. Planuję zmianę integry na końcówkę mocy, najprawdopodobniej MAC MC 252 lub ...........Usher 1.5 .Druga wersja to zmiana kolumn na....... i tutaj mam dylemat bo za bardzo nie wiem co postawić w swoich 18m?

gutekbull -> zanim podejmiesz decyzje o MC252 posluchaj dla porownania MC402. Jestem wlasnie na tym rozdrozu - 252 jest atrakcyjniejsza cenowo ale MC402 jest sporo lepsza. Odsluchiwalem obie w HFC z pre C-46, Ikemi i Guarnieri - do tego kable Reference Transparenta. Powiem tyle - gdybym nie posluchal 402-ki przed 252-ka to mniejszy Maczek zrobilby na mnie swietne wrazenie - tylko mial pecha bo sluchalem go jako druga koncowke. Po prostu 402-ka to swietna koncowka w swojej klasie cenowej - angazuje, buduje przestrzen, daje swietna srednice - dla mnie ekstra (gdyby jeszcze nie miala tych tandetnych okienek) - w tej klasie cenowej bije wiekszosc koncowek. Obie koncowki graja moim zdaniem bardziej neutralnie i troche mniej cieplo niz MA6900 (to porownanie dotyczy koncowki z pre C-42 albo C-46). Ostatecznie i tak dokupisz przedwzmacniacz - moge sie zalozyc. Z moich doswiadczen wynika, ze bez pre zaczyna zazwyczaj brakowac przestrzeni i dzwiek staje sie bardziej 'na twarz'.

Usher 1.5 sluchalem z Pre 307 (dedykowany przedwzmacniacz) i najmniejszymi podlogowymi Dancer'ami. Dzwiek troche 'ciemny' i na pewno niemeczacy ale na dluzsza mete mialbym wrazenie, ze brakuje mi wysokich przez co dzwiek robi sie przyciezki i nie chce sie oderwac od glosnika...fakt, ze ja chyba zaczynam ewoluowac w strone troche chlodniejszego i ostrzejszego brzmienia.

Pozdr.

gb1 ==>> duży błąd , tego Ushera trzeba było posłuchać bez preampa firmowego (ponoć słabszy -nie trzyma poziomu końcówki ). Ja go słuchałem z preampem AVM 4 ,TAG McLAREN PA10 i bez preampu z CD Accuphase i zapewniam niczego nie brakowało, a już na pewno góry. Kolumny z jakimi odsłuchiwałem to B&W Nautilus 805, Usher CP-6311 i BC Acoustique Araxe, z tymi ostatnimi to już zupełna bajka. Zaczełem mieć wątpliwości ,bo zagrał doskonale. A to przyciemne brzmienie , które słyszałeś to sprawka Dacerów - szkoda ,że nikt nie wpadł na to aby końcówkę Ushera 1.5 inaczej zestawić. Jednak uwierz mi szokująco dobry dźwięk i ta cena. A co do MACA ,to MC252 dlatego,że tańszy (spora różnica w cenie) od MC 402 no mój pokój to 18m, także 400watów to lekka przesada ?!

gutekbull-> Dzieki za info - jesli bede mial okazje sprobuje zestawic tego Ushera z innymi gratami. Na tle innych koncowek jest tani. Kolumny Usher'a rzeczywiscie mi nie leza - BC Acoustique tez raczej nie - w kazdym zestawieniu wysokie urywaja mi glowe...ale moze wlasnie ze stonowana i koncowka Usher'a zaczynaja grac dobrze.

MC-402 - ta moc sie przeklada na znacznie lepsza kontrole i niesamowita dyscypline. Sluchalem tej koncowki w domu z Dynkami i czasami podjezdzalem na 90% mocy - bez sladow przesterowania - po prostu bajka (poza tym, ze szybko musialem sciszac bo sasiedzi mogliby mnie zlinczowac:-). Przed sprobowaniem w domu sadzilem, ze MC402 potrafi rozwlec i pociagnac za soba bas ale po odsluchach w domu zaczalem uwazac bas 402-ki za jej duzy atut.

Generalnie MC252 (musze go jeszcze sprobowac z Dynkami, zeby miec pewnosc) to podobny charakter brzmienia - generalnie b.dobrze...ale nie chwile po odsluchu MC252...wszystko jest w porzadku a Tobie sie wydaje, ze wzmak troche 'jazgocze' :-))

Zastanawiam sie jeszcze na Pliniusem SA-102. Kosztuje tyle co MC252 - a w porownaniu do SA-100,ktory mnie nie zachwycal jest swietny.

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.