Skocz do zawartości
IGNORED

karta dźwiękowa PCI pod Solo 6C

waski86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum.

Właśnie zamówiłem głośniki Microlab Solo 6c pod komputer stacjonarny i w przyszłości także do tunera TV. Obecnie mam zintegrowaną kartę dźwiękową - chipset Realtek® ALC892.

Zastanawiam się czy byłaby duża różnica w ich brzmieniu gdybym kupił jakąś inną kartę dźwiękową? Chodzi mi raczej o jakąś tańszą pod PCI - do 100, max 150 zł. Ewentualnie jaką moglibyście mi polecić kartę? I przede wszystkim czy różnica między kartą zintegrowaną a osobnym układem w tej cenie będzie na tyle widoczna żeby warto było w nią inwestować?

pozdrawiam.

Za ~200zł masz półprofesjonalne używki na PCI na allegro, typu m-audio 24/96

Różnica bedzie raczej słyszalna nawet na takich tanich kolumnach.

Zdecydowałem się więc dokupić do tego kartę muzyczną, najprawdopodobniej tą: ASUS Xonar DG PCI 5.1 Audio Card w cenie 139 zł. Dodam, że głośniki te mają być w zasadzie do wszystkiego - muzyki (rock), gier i filmów. Czy może lepiej wybrać jakąś inną? Która z nich jest bardziej uniwersalna? Dodam, że kiedyś pewnie dokupię jakieś słuchawki do gier, więc dobrze by było aby była ona odpowiednia także pod tym kątem. No i nie za droga :)

W dodatku proponuje rozejrzeć się za kartą stereo a nie 5.1. Jeśli ma być tania i do wszystkiego, to się okaże, że masz to samo co z integry tylko niepotrzebnie wydasz kase.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.