Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR-2312 jakie kolumny do KD?

kdawid

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mój pierwszy post na tym forum zatem serdecznie witam wszystkich forumowiczów.

Mam pytanie odnośnie zestawu głośników kina domowego który ma współpracować z amplitunerem Denon AVR-2312.

Sytuacja wygląda tak:

Pokój 32m^2,wysoki na 3 m, z 2m przejściem na resztę domu.

Zestawu będę używał mniej więcej tak: 40% filmy -KD, 40% muzyka (różna), 20% gry na PS3.

Zestaw będę kupował w częściach ponieważ mam stare kolumny- fronty Voyager 350, tyły Diora Polaris 80, i centralny Voyager Center. Niestety głośnik centralny ostatnio wyzionął ducha i budowę nowego zestawu muszę zacząć właśnie od zakupu nowego centrala, w następnej kolejności nowe fronty, kolejno tył i na końcu subwoofer jeśli będzie konieczny.

Chciał bym aby nowy zestaw był cały z jednej serii i dobrze by było żeby był w kolorze ciemno brązowym (orzech).

Od kilku dni śledzę różne fora i czytam testy różnych kolumn i w oko wpadły mi 3 zestawy.

1.Wharfedale Diamond - myślę o 10.7 na przód 10.2 lub 10.1 tył i DIA 10CM na środek + sub

2. Monitor Audio MR - MR6 + MR2 lub MR1 + center + sub

3. Monitor Audio Bronze BX -BX6 + BX2 lub BX1 + center i sub z tego zestawu.

Wcześniej myślałem również o JBL ES ale szczerze mówiąc wolałbym któryś z wyżej wymienionych zestawów - głównie chodzi o wygląd który jest również dla mnie istotny.

Teraz budżet. Na początku myślałem o wydaniu na cały zestaw 6 tyś, po przeczytaniu kilku testów moim faworytem ( na razie tylko na podstawie tego co widziałem i przeczytałem) są MA BX i jestem w stanie ponieść wydatki związane z ich zakupem- ale to jest już absolutny max. Droższy sprzęt (nawet niewiele) nie wchodzi w grę. Nie chcę też kupować z byt drogiego zestawu z którego nie będę w stanie wykrzesać jego wszystkich możliwości.

Teraz moje pytania:

1.Czy ktoś może mi powiedzieć który z tych zestawów będzie optymalny do moich potrzeb, a może polecicie mi jeszcze jakiś inny w ramach mojego budżetu?

2.Czy Denon AVR-2312 dobrze zagra z Monitor Audio BX6?

3.Czy nie jest tak że zestaw Monitor Audio BX będzie "za dobry" do mojego amplitunera i nie pokaże wszystkich swoich możliwości w tym zestawieniu- może wystarczył by Monitor Audio MR?

Wiem że przed zakupem powinienem posłuchać jak gra dany zestaw i zamierzam to oczywiście zrobić ale chcę mieć jak najmniejszy wybór przy odsłuchu dlatego proszę o opinie i pomoc w wyborze ostatecznych kandydatów.

Z góry dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/90337-denon-avr-2312-jakie-kolumny-do-kd/

Witaj,

zwróciłeś na to uwagę w Twojej wypowiedzi - musisz sam podjąć decyzję o wyborze konfiguracji kolumn. Nie podałeś także gatunków muzycznych.

Z podanych przez Ciebie to zdecydowanie polecam system oparty na kolumnach Monitor Audio serii BX. Warto dołożyć do BX w stosunku do rozwiązań tańszych. Jako alternatywa natomiast zwróciłbym jeszcze uwagę na kolumny Paradigm Monitor v.7 - szczególnie jeśli lubisz dynamikę i bas.

Zapraszam na odsłuchy,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

jeśli chodzi o BX6 to dobrze grają z amplitunerem Denona, podłączałem je pod mojego 2106, jednak prezentują dość stonowane brzmienie, dość kulturalne

propozycja wyżej - Paradigmy będą lepsze od MA BX do kina domowego, grają bardziej efektownie i wyraziście pod Denonem

z tańszych alternatyw rozważyłbym Oli Roth 40, 5.0 bez suba 3,5 tys. a grają w zbliżonym stylu do MA BX6, z lepszym basem i nawet ciut lepszą średnicą, góra trochę słabsza od MA ale powinna być z kolei lepsza od tej z Paradigmów

Zacznijmy rozprawke od Podstaw. wybierasz 2312 ze wzgledu na co? Bo nie na dzwiek w kinie rozumiem? stereo to poziom 1912 cena mega wyzsza. Co do glosnikow te wybierasz konstrukcje zupelnie rozne. ES typowe to kina w stereo znieksztalcona gora dol dudniacy dtatego z reguly wysteuja w konguguracji kina. Wharfedale - diamond chyba nie slyszalem glosnikow jeszcze o tak dobrym dole i tak tragcznej gorze!! Dzwiek wokal soprany no wszystko jakby puszczone przez plastikowa butelke. MA to zupelnie inna bajka. Lepsza bajka. Z tanszych konsutruckji Tannoy V4 jest dobrym wyborem. swoja droga nie napisales o swoich potrzebach...

Wharfedale - diamond chyba nie slyszalem glosnikow jeszcze o tak dobrym dole i tak tragcznej gorze!!

Tutaj się z tobą zgodzę, tak jakby ktos wykręcił z tych Wharfedali gwizdek ;) ale nie "jechałbym" tak tak ty, po tym Denonie bo to przyzwoity Amplituner (choć cena za niego nieco przerysowana) i tylko zakupiłbym do niego co najmniej BX'y albo RX'y - słuchaliśmy z klientami takiej konfiguracji i mile byłem zaskoczony - zarówno w kinie, jak i w stereo - zwłaszcza z tymi tylnymi kolumienkami RXFX.

Nie podałeś także gatunków muzycznych.

Co do gatunków muzycznych to sprawa jest dosć ciężka ponieważ moje preferencje cały czas się zmieniają ale ogólnie rzecz ujmując to POP, ROCK (raczej taki bardziej poularny), ostatnio coraz częściej podobają mi się klimaty Jazzowe. Zdaża mi się również posłuchać muzyki klasycznej.

Jako alternatywa natomiast zwróciłbym jeszcze uwagę na kolumny Paradigm Monitor v.7 - szczególnie jeśli lubisz dynamikę i bas.

Szczerze mówiąc to z tym mam największy problem i obawy dotyczące nowych kolumn, myślę że lubię dynamikę i bas -ale bez przesady zwłaszcza z basem. Może powiem tak- jak wspomniałem wcześniej teraz używam frontów Tonsil Voyager 350 i według mnie w tych kolumnach basu jest bardzo dużo (dla mnie sporo za dużo). Dlatego zastanawiam się właśnie o ile mniej niskich tonów będzie w MA BX. Druga rzecz która mnie ciekawi w kwestii tonów niskich to subwoofer. Czy po jego dodaniu (mówię cały czas o serii BX) brzmienie zestawu (dynamika i bas) poprawi się znacząco?

Co do kolumn Paradigm Monitor v.7 to myślę że musze ich posłuchać i porównać do MA BX, szczerze mówiąc dużo mniej mi sie podobają (chodzi o kolor okleiny) a tak jak wspomniałem wygląd też jest dla mnie istotny. Nie mniej jednak musze ich posłuchać i wtedy będę podejmował decyzję czy wygląd jest aż tak ważny. W przyszłym tygodniu planuje odsłuch, myślę że po usłyszeniu tych zestawów będę wiedział znacznie więcej.

Zacznijmy rozprawke od Podstaw. wybierasz 2312 ze wzgledu na co? Bo nie na dzwiek w kinie rozumiem? stereo to poziom 1912 cena mega wyzsza.

Wybrałem 2312 (a właściwie to nie wybrałem bo nie miałem wyboru) właśnie ze względu na cenę którą nie była aż tak mega wyższa niż 1912. Kupiłem nowy fabrycznie zapakowany z polskiej dystrybucji za nieco ponad 2,6 tyś

Co do glosnikow te wybierasz konstrukcje zupelnie rozne.

Tak, zdaję sobie z tego sprawę. Mam świadomość tego że JBL ES różnią się od pozostałych zestawów o których mówimy. Na początku brałem pod uwagę JBL-a bo znam tą markę mam ich głośniki w samochodzie i jestem zadowolony (teraz wiem że to mało racjonalne). Jednak po lekturze kilku testów i opinii myślę że nie spełnią moich oczekiwań -nie chcę właśnie dudniącego dołu. Jednak chcę je usłyszeć osobiście żeby wiedzieć jak to brzmi w rzeczywistości- zwłaszcza w kinie domowym w którym podobno się sprawdzają.

Z tanszych konsutruckji Tannoy V4 jest dobrym wyborem. swoja droga nie napisales o swoich potrzebach...

O potrzebach coś tam wspomniałem w pierwszym poście, gatunki muzyczne które preferuję podałem wyżej. Co do bardziej sprecyzowanych wymagań to jest tak; myślę że nie jestem audiofilem i nie potrafię dokładnie opisać szczegółów brzmienia którego oczekuję. Chciałbym aby nowy zestaw grał przede wszystkim czysto (wspomniane wcześniej dudniący bas i gwiżdżąca góra mnie przerażają), nie chciał bym aby okazało sie tak że nowy nabytek gra podobnie do obecnego zestawu albo nie wiele lepiej. Myślę że po pierwszym odsłuchu i porównaniu różnych zestawów będę w stanie powiedzieć coś więcej na temat tego czego chcę lub czego nie chcę.

Tak więc postanowiłem iż jutro dzwonię i umawiam się na odsłuch Bx-ów, Paradigm Monitor v.7, JBL-ES (raczej z ciekawości). Myślę że jak będzie okazja to posłucham również Oli Roth 40 polecanych przez don111.

Pomału te nowe amplitunery to już nie do muzyki,bardziej jako serwery,brak pre-out połączeń analogowych jak na lekarstwo.Boję się co będzie za pare lat,kupujący coraz mniej wymagający,kupujemy kicz i jeszcze się z tego cieszymy.Ja osobiscie nie akceptuje tego i nie kupie już żadnego nowego gówna.Robią nas w konia a my jeszcze się z tego cieszymy.

Kupiłem nowy fabrycznie zapakowany z polskiej dystrybucji za nieco ponad 2,6 tyś

Swoją drogą to Horn powinien się zainteresować kto z polskiej dystrybucji sprzedaje 2312 o 400 zł taniej niż kupił, Śmierdzi mi to z daleka jakimś szwindelkiem.

Swoją drogą to Horn powinien się zainteresować kto z polskiej dystrybucji sprzedaje 2312 o 400 zł taniej niż kupił, Śmierdzi mi to z daleka jakimś szwindelkiem.

To raczej żaden szwindel tylko program lojalnościowy banku ING. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce słowa "bankujeesz kupujesz" i można zobaczyć ceny i produkty oferowane dla klientów ING.

Szczerze mówiąc to z tym mam największy problem i obawy dotyczące nowych kolumn, myślę że lubię dynamikę i bas -ale bez przesady zwłaszcza z basem. Może powiem tak- jak wspomniałem wcześniej teraz używam frontów Tonsil Voyager 350 i według mnie w tych kolumnach basu jest bardzo dużo (dla mnie sporo za dużo). Dlatego zastanawiam się właśnie o ile mniej niskich tonów będzie w MA BX. Druga rzecz która mnie ciekawi w kwestii tonów niskich to subwoofer. Czy po jego dodaniu (mówię cały czas o serii BX) brzmienie zestawu (dynamika i bas) poprawi się znacząco?

MA BX6 mają dużo basu, wcale nie trzeba ich koniecznie uzupełniać subwooferem, pewnie - jest go mniej niż w przypadku Tonsila ale każde kolumny grające w miarę równo będą go miały mniej (przy ustawieniach neutralnych wzmacniacza - bez podbić)

jeśli chodzi o bas to w BX6 jest lepszy od tego w Paradigm 9v6, jeśli nowa seria v7 wróciła do "starego" stylu ze starych wersji Paradigm to będzie on z kolei jeszcze trochę lepszy od MA BX, na poziomie Oli Roth 40

MA BX6 mają dużo basu, wcale nie trzeba ich koniecznie uzupełniać subwooferem, pewnie - jest go mniej niż w przypadku Tonsila ale każde kolumny grające w miarę równo będą go miały mniej (przy ustawieniach neutralnych wzmacniacza - bez podbić)

To że będzie go mniej niż w Tonsilu to akurat uważam za plus- w Voyagerach 350 jest go za dużo jak dla mnie. No i oczywiscie mam nadzieję ze nowy nabytek będzie grał bardziej równo niż te Tonsile, w nich słychać albo mocny bass albo syczącą górę (przybnajmniej ja to tak słysze) i z tego głównie powodu decyduję sie na ich wymianę.

Co do ewentualnego zakupu subwoofera to i tak jest na końcu mojej listy zakupów więc wcześniej we włsnych warunkach sprawdzę czy będzie mi ewentualnie potrzebny.

Może ktoś mi jeszcze doradzić czy do takiego pokoju jak u mnie (32m^2) na tyły w KD celować bardziej w BX2, czy wystarczą BX1. Odległośc od miejsca w którym siedze do tylnych głośników to jakieś 2,8m.

żadnej różnicy nie będzie, na tyle 99% efektu to średnio-wysokotonowy zakres, szkoda przepłacać za BX2, BX1 wystarczą z zapasem

rozważyłbym jedynie zakup BX-FX zamiast BX1, dadzą nieco lepszy efekt przestrzenny, mogą stać lub można je powiesić, a czy warto dopłacić - zależy jak duża różnica w cenie

program lojalnościowy banku ING

Kurcze - nawet nie wiedziałem o takich patentach ;) człowiek stary a wciąż musi się uczyć ;D Niemniej jednak 660 punktów trzeba było uzbierać. Teraz jednak AVR2312 "chwilowo go niema" bo chyba pokapowali się z tą ceną bo cenę na stronie mają 3295,- a obecnie jest to 3995,- i to od tej ceny dystrybutorzy uzyskują rabaty. Sprzedali tobie chcieli kupic drugiego a tu mały zonk cenowy ;) Pewnie Horn ich upomniał - bo pozostałe ceny nawet z tymi punktami są do "łyknięcia" przez normalne sklepy.

kdawid

Co do JBL ES to tak jak pisze większość raczej do kina.

Miałem ES90 i center ES25 który był za słaby w stosunku do frontów, tak samo efektowe raczej powinny to być ES30.

W muzyce brakuje po pewnym czasie tego czegoś......

Osobiście kupiłem ostatnio JBL Studio L i uważam iż jest to dla mnie złoty środek. Za cały zestaw 7.1 dałem 5000zł - stan jak nowe.

W kinie rewelacyjne, w stereo nie są najgorsze jak za tą cenę. Da się również na domowej imprezie podkręcić głośność i to bardzo bardzo głośno bez zniekształceń.

Myślę że jest to jakaś alternatywa dla tego typu zestawów.

KINO zawsze będzie kompromisem w stosunku do zestawów stereo.

nie uwazam zeby 3300 to byla rewelacyjna cena :P Studio L zdecydowanie lepsze od ES wokale jednak nie to. Apropo widzialem ostatnio Studio L na gwarancji za 1200 szt. :)

700zl roznicy :) 100 za przesylke

Witam

Jestem juz po odsłuchu MA BX6, JBL ES80 i Wharfedale Diamond 10.7. Niestety nie miałem możliwości posłuchania Paradigm Monitor ani Oli Roth. Odsłuchu dokonałem na Denonie 1912 z podpiętym Blu-rayem DBP-1611. Niestety nie mieli w sklepie Denona 2312.

Moje odczucia są następujące. Zdecydowanie najlepsze z tej trójki były MA BX- więc potwierdziły sie Wasze opinie. Moim zdaniem zagrały najbardziej równo z wszystkich tych zestawów, wszystkie głośniki z tej kolumny tworzyły moim zdaniem spójną całość i zagrały bardzo fajnie. Co do pozostałej dwójki to faktycznie Wharfedale Diamond maja fajny dynamiczny dół i gorszą górę ale na moje ucho nie mogę powiedzieć że tragiczną bo teraz w domu w kolumnach Voyager mam dużo gorszą. Jedynie co stwierdziłem że BX- grają lepiej górą i może faktycznie troszkę mnie dynamicznie dołem ale za to całościowo równiej.

Zaskoczyły mnie jednak JBL-e po tym co o nich czytałem spodziewałem sie że będzie dużo gorzej a nie było tak źle - szczerze powiem że podobało mi sie jak grają. Faktycznie słychać w nich dość wyraźnie dół i górę a brakuje trochę środka ale dla mnie tragedii nie było. W porównaniu do BX brakowało im jednak spójności wszystkich tonów, w JBL-u wyraźnie było słychać osobno dół i osobno górę. Myślę jednak że za tą cenę to też nie jest zła propozycja. Ja jednak decyduję się dopłacić i kupić Bx-y, głównie dlatego że naprawdę fajnie grają. Myślę ze są bliskie moim oczekiwaniom- zadaję sobie sprawę z tego że jak posłuchał bym innych droższych zestawów to znalazły by się dużo lepsze ale budżetu już nie mogę powiększyć więc nawet nie podejmowałem takich prób. Dodatkowo ich wygląd spełnia moje oczekiwania (czego nie można powiedzieć o JBL-ach) . Zrezygnowałem również z odsłuchu Paradigm Monitor i Oli Roth i to też głównie ze względu na to że mniej mi się podobają od Monitor Audio a dodatkowo w tych ostatnich odpowiadają mi również wszystkie parametry: wymiary, rozmieszczenie bas reflexów i rozmiar kolumny centralnej. Zostaje jeszcze dokonanie wyboru głośników na tył, między BX2,BX1 i BXFX. Ale na to mam jeszcze czas bo na razie planuje zakupić fronty + central, resztę za kilka miesięcy. Teraz rozpoczynam negocjacje ceny i również tutaj jestem miło zaskakiwany.

Dziękuję wszystkim serdecznie za pomoc- była bardzo przydatna. jak ustawię już cały zestaw u siebie w salonie to napisze jak to gra w warunkach domowych. Myślę ze będę miał również wtedy kilka pytań ściśle technicznych.

:P Studio L zdecydowanie lepsze od ES wokale jednak nie to. Apropo widzialem ostatnio Studio L na gwarancji za 1200 szt. :)

1200zł za 1 szt L890 to napisz gdzie, a kupię kilkadziesiąt i będę sprzedawał na allegro.

Normalnie tańsze od ES90 :)

Nie jestem jakimś fanatykiem JBL i uważam iż są lepsze kolumny, ale w tej cenie za zestaw 7.1 ciężko znaleźć coś lepszego.

Jeżeli się mylę to polećcie ciekawsze propozycje 7.1 do kina w cenie 5kzł.

Niemniej jednak 660 punktów trzeba było uzbierać. Teraz jednak AVR2312 "chwilowo go niema" bo chyba pokapowali się z tą ceną bo cenę na stronie mają 3295,- a obecnie jest to 3995

Te punkty to nie jest jakoś specjalnie ciężko uzbierać.

Gorzej właśnie jest z dostępnością sprzętu. Jak jest coś fajnego to jest dostępne zaledwie przez kilka dni a czasem kilka godzin. Ja kupiłem mój ampli i był nadal dostępny, na drugi dzień go już nie było ale pojawił się znowu i było można go kupić przez kolejne kilka dni. Teraz znów go nie ma i może być tak że juz się nie pojawi albo będzie w innej cenie. Myślę ze oni tam maja po kilka sztuk jedynie a ceny są okazyjne bo pewnie bank trochę do tego dopłaca albo oferuje dystrybutorom jakieś bonifikaty a za to dostają kilka sztuk sprzętu w dobrej cenie. Ogólnie to jest tak że trzeba tam polować na towar w dobrej cenie, mi sie udało:)

Pozdrawiam

Teraz jednak AVR2312 "chwilowo go niema" bo chyba pokapowali się z tą ceną bo cenę na stronie mają 3295,- a obecnie jest to 3995,- i to od tej ceny dystrybutorzy uzyskują rabaty.

Z tego co mi wiadomo AVR 2312 jest obecnie w cenie 3295 zł.... Więc to nie oni mają błąd.

Zapraszam do Krakowa widzialem na prawde za 1200 sztuke JBL L studio :) 2 ostatnie z expo.

Nie miales odczucia ze diamondy maja totalnie znieksztalcony wokal po Odsluchu Monitor Audio?

3300 to dalej za wysoka cena na niego. angielska 2700 sensowniejsza

kdawid

Miałem kiedyś B&W 4x602s3 oraz LCR60s3 z subem Yamaha 315 i całkiem ładnie to grało, szczególnie pod względem jakości, szczegółowości i dynamiki.

Alternatywą z używanych dla Ciebie byłby zestaw B&W 604s3, 602s3 oraz center LCR600s3. Z subem można by się wstrzymać.

Żałuję że nie miałem do tej pory osobistego porównania z Monitor Audio, więc nie wiem jak grają.

Alternatywą z używanych dla Ciebie byłby zestaw B&W 604s3, 602s3 oraz center LCR600s3

Powiem szczerze że mam opory przed kupowaniem używanego sprzętu - zwłaszcza takiego jak kolumny. Miał bym obawy że mój słuch nie jest na tyle dobry i mógłbym przeoczyć jakieś ewentualne defekty. Zdaje sobie sprawę że pewnie znaczna większość używanego sprzętu tej klasy jest bardzo zadbana i w nie nagannym stanie ale mimo to miał bym opory aby zdecydować sie na taki zakup.

Spoko czasem tylko ktos odstawil na nich dyskoteke. Zabral na sylwestra w srodku zimy i stawial na nich piwka lub drinki :D Szczerze mowiac fakt faktem trzeba taki sprzet obejzec. Ja naciolem sie juz kilka razy. Fajnie jesli jest mozliwosc dogadac sie z gosciem ze daje gwarancje np. miesieczna. Jesli wie ze sa idealne to da. Jesli nie bedzie krecil.

Spoko czasem tylko ktos odstawil na nich dyskoteke. Zabral na sylwestra w srodku zimy i stawial na nich piwka lub drinki :D Szczerze mowiac fakt faktem trzeba taki sprzet obejzec. Ja naciolem sie juz kilka razy. Fajnie jesli jest mozliwosc dogadac sie z gosciem ze daje gwarancje np. miesieczna. Jesli wie ze sa idealne to da. Jesli nie bedzie krecil.

To jest podobnie jak z samochodami albo kupujesz Fiata z salonu, albo Mercedesa z 2 ręki.

Osobiście nie mam takich negatywnych doświadczeń i staram się kupować sprzęt w stanie jako nowy, najlepiej z odbiorem osobistym.

Idą Waszym tokiem myślenia można założyć teoretycznie iż kupując sprzęt nowy też nie masz pewności co w sklepie się z nim działo, a może ktoś miał go wypożyczony na parę dni i wymienił na inny....

Przy wyborze staram się brać pod uwagę budżet, przydatność, przewidywany okres użytkowania i w tym przypadku uważam że to nie jest mój ostatni zestaw, więc po co przepłacać płacą ponad dwukrotność wartości sklepowej.

Pozatym lubię eksperymentować ze sprzętem stąd zakupy i wymiany używanego.

Każdy postępuje jak sam uważa.

jak go widze w jakim jest stanie to inna rozmowa. Po wzmak nie bede jechal przez pol polski zeby go zobaczyc a po samochod jesli mi zalezy tak. w zaden spsoob nie chce tu nikomu odradzac zakupu z 2 reki. Tez uwazam ze to lepsze wyjscie. Po prostu ze sprawdzonego zrodla badz odbierajac osobiscie.

• 5 miesięcy później...

małe fronty kolumny podstawkowe do Denona 2312

do 1300zl za pare

do kina domowego 80%

muzyka, 20%(dance,techno,hip-hop)

pokój 20m2

moje typy:

PARADIGM MINI MONITOR V6

Klipsch B2

Klipsch B3

Klipsch RB-61

MONITOR AUDIO MR 2,

Witaj,

zwróciłeś na to uwagę w Twojej wypowiedzi - musisz sam podjąć decyzję o wyborze konfiguracji kolumn. Nie podałeś także gatunków muzycznych.

Z podanych przez Ciebie to zdecydowanie polecam system oparty na kolumnach Monitor Audio serii BX. Warto dołożyć do BX w stosunku do rozwiązań tańszych. Jako alternatywa natomiast zwróciłbym jeszcze uwagę na kolumny Paradigm Monitor v.7 - szczególnie jeśli lubisz dynamikę i bas.

Zapraszam na odsłuchy,

w przypadku pytań służę pomocą

nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem, jak można proponować dwie tak różnie grające serie i pisać, że to alternatywa. pewnie koń i koniak to u Was też alternatywa.

małe fronty kolumny podstawkowe do Denona 2312

do 1300zl za pare

do kina domowego 80%

muzyka, 20%(dance,techno,hip-hop)

pokój 20m2

moje typy:

PARADIGM MINI MONITOR V6

Klipsch B2

Klipsch B3

Klipsch RB-61

MONITOR AUDIO MR 2,

Paradigm Mini Monitor ale v.7 !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.