Skocz do zawartości
IGNORED

Furutech vs Shunyata

Lesław01

Rekomendowane odpowiedzi

Źródło

Wyświetl postUżytkownik mikson dnia 03.02.2012 - 19:23 napisał

bardzo dobra cena :)

Mało powiedziane :) - już za samą AC-12 jest bardzo dobra cena.

Wyświetl postUżytkownik Lesław01 dnia 03.02.2012 - 17:26 napisał

Oba kabelki wyniosły mnie ok. 1800 zł więc myślę że udało mi się dość okazyjnie jekupić.

Podasz źródło zakupu?

Oba kabelki kupiłem od prywatnych osób. Oferty znalazłem na hifi.pl. AC-12 kosztował mnie 1200 zł, a Shunyata 600 zł.

Wyświetl postUżytkownik Lesław01 dnia 03.02.2012 - 17:26 napisał

PS Audio AC-12 do lampy

Jaką "lampkę" posiadasz? Ja szukam "fajnej" sieciówki do Amplifona.

PS Audio podobno dobrze sprawdza się z lampą. Ja mam Unison Reseacrh S6 na el34

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...

Panowie, odświeżę niniejszy temat i poproszę Was o pomoc. Posiadam zestaw Marantz Ki Pearl Lite (odtwarzacz plus wzmacniacz). Słucham go przez słuchawki Beyerdynamic DT 880. Interkonekt to Harmonix MkII Improved. Wniósł sporo dobrego: dźwięk stał się bardziej nasycony, góra detaliczniejsza, pozostało delikatne ocieplenie, ktore mi nie przeszkadza. Chcąc jeszcze zwiększyć komfort słuchania, postanowiłem zmienić kable zasilające, te tanie z zestawu zastępując Shunyatą. Po wielu opiniach postawiłem na tę firmę. Testowałem Venom 3 wpięty do odtwarzacza: zanotowałem lepiej kontrolowany bas, większą dynamikę - to in plus. Natomiast in minus: góra zbyt ostra. Nie wdając się w szczegóły: mimo wszystko kupiłem tego Venoma 3, licząc, że po wygrzaniu ostrość zniknie. Tymczasem im dłużej go słucham, tym dźwięk wydaje mi się coraz jaśniejszy, ostrzejszy. Niedługo dojdzie do mnie jeszcze Shunyata Diamondback (nie mam już możliwości zwrócenia obu kabli). Myślałem o wpięciu Diamondbacka do odtwarzacza, a Venom 3 do wzmacniacza. Czy taka konfiguracja może coś poprawić? A może wpływ na to zaostrzenie dźwięku mają u mnie: słabe gniazdko bez bolca w ścianie oraz zwykła listwa z marketu za 50 zł? Czy to może zaostrzać brzmienie? Aż trudno mi uwierzyć, żeby tak dobre i powszechnie cenione kable mogły tak źle wpływać na dźwięk. Myślałem o zakupie dobrego gniazdka ściennego Furutecha z pozłacanymi stykami.i początkowo wpiąć sprzęt bezpośrednio do ściany, a później uzbierać na dobrą listwę Gigawata (PF2) lub Furutecha (615). Jaka jest Wasza opinia na ten temat? Z góry dziękuję za wszelakie.

Medaaard problem tkwi w samych DT 880 ta ostrość góry to właśnie ich sygnatura :(

Może zaoszczędzisz wiele pieniędzy na kablach zmieniając jednak słuchawki.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tyle, że wcześniej, słuchając na zwykłych kablach sieciowych, takiej ostrości nie dostrzegałem..

To wywal kable :D A tak na poważnie zastąp tą listwę choćby Sonusolivą z filtrem Schaffnera za ok. 600 zł....bo faktycznie tu może leżeć pies pogrzebany ;)

No i wymień gniazdko na takie z uziemieniem....jak masz instalację dwużyłową niech elektryk zrobi mostkowanie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.