Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon HK 670

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchalem jakiegos Harmana, co kosztowal cos 2400zl - nie wiem czy to ten. Odsluchiwalem cos z 5 wzmaciaczy z przedzialu 2000-2500 zl: Vincent, Marantz, Rotel, NAD 350 i Wlasnie Harman. Vincent - tragedia - dzwiek suchy i martwy - w sklepie powiedzieli, ze musi sie wygrzac, ale nie chcialo mi sie nawet czekac. Marantz - niedobrze, Rotel - swietna dynamika, neutralnosc, wszystko w zasadzie jak nalezy, ale dzwiek jakby troche "matowy" - bez zycia, klimatu i takiej "namacalnosci". Najlepsze byly NAD C350 i wlasnie Harman. NAD - chyba najbardziej zywy i najladniejsze barwy sposrod wzmaciaczy. Harman tez byl rewelacyjny - gral jakby bardziej neutralnie, budowal ogromna scene - bardziej "do tylu" - nie byl jednak slodko-zywy jak NAD :-) Ostatecznie kupilem NADa. Ale bralem pod uwage fakt posiadania odtwarzacza tej firmy. W kazdym razie Harman byl zaraz na drugim miejscu.

https://www.audiostereo.pl/topic/903-harman-kardon-hk-670/#findComment-8276
Gość homer_1

(Konto usunięte)

Sam się zastanawiam nad kupnem tego harmana - jestem po odsłuchu CA 500 i nie powalił mnie na kolana - a pracuję na wzmaku Akai - amerykanie walą kawę na ławę a brytyjczycy - no cóż..... herbatka z mleczkiem - dokładny opis brzmienia Harmana spróbuję ci dać w tym wątku - a teraz coś dla podgrzania atmosfery:

Wzmacniaczem stereo sezonu 2002-2003 został według stowarzyszenia EISA (European Imaging and Sound Association) wzmacniacz Harman Kardon HK 670.

A oto jak uzasadnili swój wybór dziennikarze skupieni w EISA: „HK 670 to urządzenie wzorowo zbudowane, o atrakcyjnym wyglądzie i pełnym wyposażeniu, właściwym nowoczesnym wzmacniaczom dwukanałowym. Posiada zaawansowane wejścia, w tym cyfrową pętlę i wejście z korekcją RIAA dla użytkowników gramofonu. Jego moc znamionowa to 2x80W, poparta wysoką wydajnością prądową i zdolnością do kontroli trudnych głośnikowych obciążeń. Zapewnia to bardzo dynamiczne brzmienie z dobrym rytmem i timingiem – odpowiednie dla każdego typu współczesnej muzyki. Bas jest silny i ściśle zdefiniowany, średnica naturalna, a zakres wysokich tonów bardzo otwarty. Wszechstronny i dopracowany wzmacniacz za umiarkowaną cenę.”

EISA to organizacja działająca już od ponad 20 lat. Obecnie zrzesza ona 50 członków, którymi są europejskie miesięczniki z branży audio, kina domowego, video, foto i samochodowej elektroniki użytkowej. Polska reprezentowana jest w EISA przez miesięczniki Audio, Automedia, Life Video oraz Foto Kurier. Co roku w czerwcu EISA wybiera wybitne urządzenia z wyżej wymienionych dziedzin. Po burzliwej zwykle debacie i wymianie argumentów następuje głosowanie, w wyniku którego wyłaniani są absolutni zwycięzcy. EISA nie przyznaje drugich miejsc – tutaj jest się albo zwycięzcą, albo przegranym.

https://www.audiostereo.pl/topic/903-harman-kardon-hk-670/#findComment-8349
Gość homer_1

(Konto usunięte)

jeszcze jeden szczegół - ten wzmak HK 670 ma budowę jak dual mono brakuje mu do pełnego dual drugiego zasilacza - wewnątrz jest bardzo solidny a z tyłu ma b. solidne wyjścia -całość trochę psuje przód wzmacniacza który wcale nie zdradza tego co kryje się pod maską - plastikowe przełączniki źródeł nie budzą zaufania - ale mojej małżonce ogólnie się spodobał.

I jeszcze jedna dość ważna informacja -jest to jedyny wzmak stereo produkowany obecnie przez Harmana.

https://www.audiostereo.pl/topic/903-harman-kardon-hk-670/#findComment-8352
Gość leh

(Konto usunięte)

h-k jest po prostu nieco inny, odsluchiwalem wiele wzmacniaczy i ampli, i h-k najbardziej mi odpowiada, wiec dla mnie cudo, przy dobrych, nawet wymagających kolumnach rewelacja (mimo niezbyt duzych mocy podawanych przez producenta, zapas pradu z bardzo konkretnego zasilacza daje rade wyciagnac co najlepsze z glosnikow)

https://www.audiostereo.pl/topic/903-harman-kardon-hk-670/#findComment-8656
Gość do homer_1

(Konto usunięte)

"- ten wzmak HK 670 ma budowę jak dual mono brakuje mu do pełnego dual drugiego zasilacza -"

tak właśnie wygląda 90% wzmacniaczy! jedno trafo na oba kanały. Więc prawie wszystkie sa dual mono :-)))

https://www.audiostereo.pl/topic/903-harman-kardon-hk-670/#findComment-8660

tak zasadniczo zgadzam się z tymi opiniamii, mam hk670 od paru miesięcy i nie żałuję wyboru, w tych pieniądzach raczej trudno znaleźć konkurencję dla tego wzmacniacza a wygląd no cóż faktycznie akryl a nie aluminium ale również taki styl jest niebrzydki, kwestia gustu.

https://www.audiostereo.pl/topic/903-harman-kardon-hk-670/#findComment-8683