Skocz do zawartości
IGNORED

strumieniowec obsługujący Napster i/lub Rhapsody

adbart

Rekomendowane odpowiedzi

PYT 1:Jakie strumieniowce obsługują serwisy muzyczne typu Napsrer lub Rhapsody.

Póki co wiem, że Sonos.

Jakie jeszcze inne?

PYT 2: jakie jeszcze inne serwisy tego typu znacie?

Squeezebox :)

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Denon DNP-720 i bliźniaczy Marantz NA7004 obsługują Napstera i Last.fm. Natomiast w kwestii Rhapsody,Spotify i innych ciężki temat, bo np. w USA Napster został przejęty przez Rhapsody i tylko właściciele amerykańskich kart kredytowych mogą go kupić. Napster w europie występuje w Niemczech i UK. Sam używam konta na kartę z UK, testowałem na Denonie i Sonosie.Jest tylko jeden patencik, jak na Sonosie podasz,że jesteś obywatelem polski to możesz tylko last.fm sobie dodać, jak zaznaczysz że mieszkasz w USA to masz do dyspozycji Rhapsody i jakieśtam inne których nie sprawdzałem. W UK możesz spokojnie być klientem Napstera i Spotify. Ciekawe, że Spotify nie ma w Denonie i Marantzu

Które z wymienionych wyżej serwisów można legalnie odbierać w Polsce?

Zakładam konto, płacę i mam?

Czy trzeba przez kogoś w UK i kombinować z ukrywaniem IP?

Trzeba niestety kombinować bo w Polsce jak to w Polsce, ponoć Zaiks trzyma na tym łapę, ale tak tylko gdzieś tam w kuluarach podsłyszałem. Tak jak było swojego czasu z iTunes czy Xbox Live. Ale na pocieszenie jest to,że nie trzeba chyba ukrywać IP bo u mnie w robocie na jednym Sonosie działa Rhapsody a na DNP720 hula Napster. Oczywiście zapłacone brytyjską kartą 50 funtów za rok.

za napstera płaciłem polską kartą kredytową (najtańszą opcją będzie wirtualna karta - po prostu przeelewasz na nią kasę, coś w rodzaju prepaid)

co do zmiany IP to niestety nie obyło się. są od tego programy, które wirtualizują IP.

co do zmiany IP to niestety nie obyło się

Kurcze to ciekawe - i wystraszyłem się że przestanie działać, jak pisałem wcześniej nic nie kombinowałem a starego amerykańskiego napstera obecnie rhapsody używam już od ponad 1,5 roku. Może właśnie dlatego że fizycznie była sprawa załatwiona we właściwym kraju i tylko login i pass podany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.