Skocz do zawartości
IGNORED

GRUNGE wymarły gatunek ?

jacm

Rekomendowane odpowiedzi

Keith Jarrett, Fugazi, Pat Metheny, Diana Krall - pewno znalazłoby się jeszcze sporo muzyki w mojej kolekcji "bez wpływu" :) Natomiast niestety Coltrane i Davis nie byli czyści. Grunge'u słuchałem jakieś 15-20 lat temu. Rocka słucham baaardzo sporadycznie.

Aaaaaa, jak tak, to tak :-) Myślałem, że udzielając siew wątku grunge słuchasz w większości muzy na tzw. pier..ciu :-) Chodziło mi oprócz jazzmanów jak - wymienieni przez Ciebie - Davis, Coltrane'a, o Panterę, Zeppelinów, Purpli, Claptona, Metallikę, po Yes, Beatlesów, i pewnie jeszcze by tak można w nieskończoność :-) mniejsza o to. Polecam, jak ktoś nie zna Days Of The New pierwsza płyta, akustyczne gitary ale jest power, są fajne bębny i grunge'owy wokal :-) Jakoś dawno tego gatunku nie słuchałem odkąd byłem szczylem ale co jakiś czas wracam do tej muzy.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Myślałem, że udzielając siew wątku grunge słuchasz w większości muzy na tzw. pier..ciu :-) Chodziło mi oprócz jazzmanów jak - wymienieni przez Ciebie - Davis, Coltrane'a, o Panterę, Zeppelinów, Purpli, Claptona, Metallikę, po Yes, Beatlesów, i pewnie jeszcze by tak można w nieskończoność :-) mniejsza o to.

Tu się udzielam z powodów sentymentalnych - grunge i niemal wszyscy, ktorych wymieniłes (niemal, bo nigdy jakoś nie lubiłem Yes - wolałem np. King Crimson) stanowią przykłady muzyki słuchanej przeze mnie za czasów studenckich - najbardziej beztroski okres mojego życia :) Teraz jazz, elektronika ambientowa i jakieś dziwne wymysły awangardowe (Meredith Monk, Moondog, Ghedalia Tazartes itp).

<><

Bednaar, zobaczysz, jeszcze zatoczysz koło i wrócisz do plebejskiego rocka, zobaczysz:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Czasem słucham, ale rzadko - Fugazi, R.E.M., Genesis (tylko z Collinsem jako muzyka tła). Czasem jakiś dobry hip-hop też włączę (Beastie Boys, Dalek). Ale trochę posłucham i znów ciągnie mnie do jazzu :)

<><

• 2 tygodnie później...

Grunge'owe i okołogrunge'owe klimaty przez 24h na dobę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.