Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Technics su-v900 z usa

elvis17

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy post na tym forum. Witam wszystkich!

Stałem się posiadaczem wzmacniacza Technics su-v900.Jest to produkt z usa, czyli przystosowany do innego napięcia.

Pytanie do forumowiczów: co jest lepsze- zakup autotransformatora czy zlecenie adaptacji wzmacniacza do naszego napięcia w jakimś fachowym serwisie?

Czy ktoś zlecał taką usługę tzn. przystosowanie wzmacniacza z usa do napięcia w Polsce?

Najważniejsze pytanie czy po prostu kupić autotransformator czy przerabiać oryginalne części w środku.Czy jest jakaś różnica w dźwięku i bezpieczeństwie użytkowania.

Może ktoś by polecił dobry serwis do tego wzmacniacza?

Pozdrawiam, za pomoc z góry dziękuję

https://www.audiostereo.pl/topic/90056-wzmacniacz-technics-su-v900-z-usa/

Temat wałkowany na forum dziesiątki razy - wyszukiwarka.

Można kupić przetwornicę. Można napięcie przerobić w serwisie - to nie jest drogie !

Można też w serwisie zobaczyć czy czasem w środku nie ma przełączanej zworki ze 110 na 230 V - wiele sprzętów sprzedawanych na różnych rynkach tak właśnie miało ...

Lepiej kupić przetwornicę, n nawet na przyszłość bo w tym V900 pewnie trzeba wymienić trafo, nie opłaca się.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość Gość

(Konto usunięte)

To i ja się podłączę. Jutro ma do mnie dotrzeć Pioneer Elite M-91. Identycznej proweniencji. Jednak miał już właściciela w Polsce i zakupiłem go z odpowiednim transformatorem napięcia. Philips 12kg. wagi, 2000W. Czy taki ustrój może negatywnie wpływać na dźwięk ze wzmaka?

Taka przetwornica ma chyba jeszcze jakies filtry wiec moim zdaniem gorzej nie bedzie.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To i ja się podłączę. Jutro ma do mnie dotrzeć Pioneer Elite M-91. Identycznej proweniencji. Jednak miał już właściciela w Polsce i zakupiłem go z odpowiednim transformatorem napięcia. Philips 12kg. wagi, 2000W. Czy taki ustrój może negatywnie wpływać na dźwięk ze wzmaka?

Lubię Pioneera z tamtego okresu ale końcówki mocy z serii Elite nie grają tak jak wyglądają - szkoda.

ale sobie produkt z usa kupiłeś :)

Nie kupiłem a dostałem.Czuję drwinę w tej wypowiedzi.Czytałem wypowiedzi na tym i innych forach o jakości dźwięku technicsa.Większość niepochlebnych, zatem myślę,że większość ludzi nie może się mylić. Ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.

Lepiej kupić przetwornicę, n nawet na przyszłość bo w tym V900 pewnie trzeba wymienić trafo, nie opłaca się.

Dzięki wielkie za odpowiedź.Posłucham twojej rady.Jako laik sądzę, że lepiej nie grzebać w środku nawet przez specjalistę.

Wzmacniacz ma napisane, że pobór max. mocy to 900 W. Czy poleciłbyś jakiś konkretny autotransormator?

Pozdrawiam.

• Moderatorzy

poszukaj zdolnego audiomechanika, może wystarczy coś przestawić bądź zmostkować w środku.

twoja 900 to wielka maszyna o ogromnej dynamice, kuleć będzie jedynie przestrzenność i najbardziej to brak pilota

pogadaj z chłopakami z tego forum - to fan club technicsa pomogą napewno

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

@Elvis, napisz do toroidy.pl, oni Ci tam dobiorą odpowiednią moc. Warto dopłacić do wersji "audio". Dostaniesz solidne, ciężkie pudło, które absolutnie nie brzęczy ani nie piszczy.

Mam od nich zewnętrzne trafo do PianoCrafta z USA, żadnych problemów od ponad dwóch lat.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie tylko. Także M73, Exclusive M6, integry A 09 i A07. Jak dobierzesz jasne kolumny powinno być znośnie.

Wieczorem będzie mi dane się przekonać. Mam Kappy 8.2i. Obecnie grają z HK990. Albo M-91 go zastąpi albo wspomoże. Wtedy M-91 na dół a HK na górę pasma. A jak nic z tego nie wyjdzie to M-91 wspomoże Onkyo 905. Tam na frontach też stare trumny. Infinity RSIIIb. Tam pomoże na 100%.

Te Exclusive M-6 cudne. Tylko weź pod uwagę że ja za Elite M-91 dałem 2kzł. Podobno idealny. Gra dopiero od 2004r. I w tej kategorii pytam.

Nie kupiłem a dostałem.Czuję drwinę w tej wypowiedzi.Czytałem wypowiedzi na tym i innych forach o jakości dźwięku technicsa.Większość niepochlebnych, zatem myślę,że większość ludzi nie może się mylić. Ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.

Dzięki wielkie za odpowiedź.Posłucham twojej rady.Jako laik sądzę, że lepiej nie grzebać w środku nawet przez specjalistę.

Wzmacniacz ma napisane, że pobór max. mocy to 900 W. Czy poleciłbyś jakiś konkretny autotransormator?

Pozdrawiam.

1. Wczoraj oglądałem jego schemat i kurna cholera go tam wie oczywiście jest to klasaAA jest tam ten most

mały wzmak klasy A i wzmak dużej mocy klasy ? (no właśnie jaki) mam nadzieję że nie klasy B (wcześniejsze modele go miały)

jeżeli gra lepiej niż rasowy gainclone to dobrze ...........a jak nie to mi przykro

2. 900W jest wyssane z palca autotransformator 500-600W w zupełności wystarczy

tu masz fajny

Ukryta Zawartość

przyda się też miękki start (można go w to wyposażyć)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.