Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw Marantz - wybór kolumn

iluzjonista

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem obecnie zadowolonym posiadaczem zestawu Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004 + kolumny Bowers & Wilkins CM1. To wszystko służy do słuchania muzyki klasycznej w 12m2 pokoju. Przeczytałem kilka wątków na tym forum i wszędzie pisze, że kolumny to podstawa systemu. Mam pytanie na ile wymiana w niedalekiej przyszłości koiumn w cenie do 10000zł poprawi jakość dźwięku??? Myślałem nad Vienna Acoustics Beethoven, Vienna Acoustics Mozart, czy też Vienna Acoustics Bach Grand??? Czy te ostatnie polepszą znacząco dźwięk??? Zastanawiam się nad kolumnami podłogowymi, bo nigdy nie wiadomo, może będę miał kiedyś większe mieszkanie :))))))

https://www.audiostereo.pl/topic/90024-zestaw-marantz-wyb%C3%B3r-kolumn/

Twoja elektronika jest w podobnej klasie co głośniki. Wymiana na głośniki wyższej klasy może przynieść poprawę (i akurat VA jest tu krokiem w dobrym kierunku) ale nie musi. Bo elektronika będzie ograniczała potencjał droższych kolumn. Masz duży budżet - jeżeli chcesz żeby brzmiało lepiej - to wymień wszystko. Bo jak nie - to zawsze będzie coś nie tak ... Poprawisz barwę dźwięku - ale na rewolucję nie licz.

moim skromnym zdaniem bowersy z marantzem nie zgrywają się rewelacyjnie; dźwięk jest jasny; do rocka się nie nadaje, bardziej do elektroniki. Mam te same bowersy co Ty, dokupiłem marantza na7004 (strumieniowca) i nie wszedłem we wzmacniacz pm7004; wolałem nada, w końcu zostałem przy creek evo. Ale to jest moje subiektywne zdanie.

Też mam zestaw Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004 . Najlepiej sprawdzić ten popularny zestaw słuchając muzyki przez słuchawki Sennheisera HD600 lub HD650. Wtedy słychać jak wiele można z niego uzyskać i jak znaczące są bardzo dobre głośniki.

Należy kupić bardzo dobre kolumny może Sonus Faber - warto posłuchać innych? Ja mam MA GX200 i uważam , że świetnie grają z Marantzem, a trochę słuchałem.

Gość

(Konto usunięte)

Masz duży budżet - jeżeli chcesz żeby brzmiało lepiej - to wymień wszystko. Bo jak nie - to zawsze będzie coś nie tak ... Poprawisz barwę dźwięku - ale na rewolucję nie licz.

dokładnie tak jak pisze wyżej.

póki co, możesz zupełnie tanio popracować nad kabelkiem, który uspokoi dźwięk i mieć przez to czas do namysłu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.