Skocz do zawartości
IGNORED

klinowac czy nie klinowac

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

ja również odradzam.

Raczej witaminy, polecam visolvit bo się szybko wchłania, dużo słodkiej herbaty, tłusta i kwaśna zupka, albo nie za gęste flaczki.

No i warto się wypróżnić, od razu ulga dla całego organizmu.

Z czynności, kaca doskonale leczą obowiązki małżeńskie. Trzeba tylko pamiętać o garści tiktaków.

A klin dobry jest dopiero gdy dolegliwości będą ustępować. Osłania to organizm przed reakcją szokową czy jak to się tam nazywa.

klin zwalnia szybkosc narastania poziomu trucizn po metabolizacji gorzalki i pozwoli łagodniej przetrwac kaca

oczywiscie tak czy siak trzeba w koncu przestac :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Lekki klin zdecydowanie pomaga. Najlepiej działać profilaktycznie juz w czasie imprezy tj. pić dużo płynów innych niż alkohol i sensownie coś jeść (tj. nie za dużo i nie za mało). Jak jest sałatka z pomidorów to atakować! Na drugi dzień jajecznica.

Jestem Europejczykiem.

Zdecydowanie klinować. Kaca powoduje spadek poziomu etanolu w organizmie. A żeby nie dopuścić do powstania kaca należy po imprezie dobrze nawodnić organizm, czyli przed snem wypić litr wody mineralnej - nawet na siłę - gdyż drugą przyczyną powstawania kaca jest wiązanie wody przez alkohol.

klin zwalnia szybkosc narastania poziomu trucizn po metabolizacji gorzalki i pozwoli łagodniej przetrwac kaca

oczywiscie tak czy siak trzeba w koncu przestac :)

Znam takich co nie przestają już kilkanaście lat i żyją!

Lekki klin zdecydowanie pomaga. Najlepiej działać profilaktycznie juz w czasie imprezy tj. pić dużo płynów innych niż alkohol i sensownie coś jeść (tj. nie za dużo i nie za mało). Jak jest sałatka z pomidorów to atakować! Na drugi dzień jajecznica.

Hehe widać Jaro,że cienki w te klocki jesteś,ale to oczywiście nie jest wada.

kac jest jedna z niewielu rzeczy ktora ma odstraszac przed piciem , w/g psychiatrów jesli jestmy typem ktory niejako konstytucjonalnie nie ma kaca to jest 100% materiałem na alkoholika

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

w/g psychiatrów jesli jestmy typem ktory niejako konstytucjonalnie nie ma kaca to jest 100% materiałem na alkoholika

miałem sąsiada który permanentnie wstawał z kacem bo jemu po prostu zawsze kasy brakowało do pełnej flaszki

ale za alkoholika obrażał się okrutnie - jakbyś miał trzy żony też byś pił, tłumaczył z przekonaniem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Hehe widać Jaro,że cienki w te klocki jesteś,ale to oczywiście nie jest wada.

Jak rozumiem twoim ideałem jest walenie gorzały na cito bez zagrychy i bez przepitki.

Jak byłem mały to mnie to bawiło ale na szczęście wyrosłem. Nie sztuka się nawalić - sztuka być sprawnym na drugi dzień.

O, tak to może ubarwić życie...freskami tu i ówdzie.

Pomidory zawierają dużo potasu i ogólnie "wiele cennych..." czegośtam.

Jestem Europejczykiem.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nie sztuka się nawalić - sztuka być sprawnym na drugi dzień.

Na 2 godzinki przed piciem łyknąć kilka witaminek C,na godzinkę szklaneczka rosołku,w trakcie nie zagryzać chlebusiem,nie jarać luntów,na kaca setka,za chwilę micha kwaskowej zupki{nie kwasior}kibelek i 2-3 godż spanko.:))

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Na 2 godzinki przed piciem łyknąć kilka witaminek C,na godzinkę szklaneczka rosołku,w trakcie nie zagryzać chlebusiem,nie jarać luntów,na kaca setka,za chwilę micha kwaskowej zupki{nie kwasior}kibelek i 2-3 godż spanko.:))

Dobrej kwaśnej zupki, ale z czosnkiem - a to już sztuka kulinarna jest!

Gość rydz

(Konto usunięte)

Lubię czosnek,np chlebek z dobrym masełkiem i krojony w plasterki czosnek,do konserwy też się sprawdza,najbardziej podchodzi mi do kluseczek lub kaszy z sosem,ucieram go na tarce,tak ze dwie garście,do tego 3-4 duże ząbki czosnku,też starty,2-3 łyżki majonezu,mieszamy wszystko,do sosów super,polecam.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Lubię czosnek,np chlebek z dobrym masełkiem i krojony w plasterki czosnek,do konserwy też się sprawdza,najbardziej podchodzi mi do kluseczek lub kaszy z sosem,ucieram go na tarce,tak ze dwie garście,do tego 3-4 duże ząbki czosnku,też starty,2-3 łyżki majonezu,mieszamy wszystko,do sosów super,polecam.

A zupa grzybowa ze świeżo zebranych grzybków, a pieczarkowa, a ogórkowa, a barszczyk biały, a ogórkowa, a kanapki z takim dodatkiem... Toć to tylko mlaskać i i oblizywać - choć niby antysemita "jezdem" - no i jajecznica po ...

a klinujecie wodeczka czy browarkiem?

Browar dobry na lekkiego kaca a dokładniej wtedy gdy nie ma sensacji żołądkowych. Browar zawiera sporo dwutlenku węgla który podrażnia żołądek. Na cięższego robię sobie drinka z sokiem. Klin z czystej gorzały to dla hardkorowców - może się nie utrzymać ;-).

Jestem Europejczykiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.