Skocz do zawartości
IGNORED

Diora-Świdnica Polaris 120 vs....tanie podlogowki do 800pln

luckyguliver

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis czas temu zostawilem dom rodzinny a w nim Diora-Świdnica Polaris 120. Nie lubilem tych glosnikow ale jeszcze bardziej wzmacniacza , tez Diory, ale nie pamietam juz co to bylo. Okazalo sie jednak, ze spedzam kilka tygodni w roku u rodzicow i dobrze by bylo gdybym mogl miec dostep do muzyki przez ten czas.

Zastanawiam sie wiec nad zlozeniem malego zestawu. Jak juz wiecie mam Diore Polaris 120 ktora wydaje mi najslabszym ogniwem. Reszta tego zestawu to Nad 320, ktory moze byc zamieniony w niedalekiej przyszlosci np na Exposure 2010 i Squeezebox 3 jako zrodlo. Pytanie jest wiec czy wydajac ok 800pln za uzywki kupie znacznie lepsze brzmiace podlogowki? Mysle tu np o KEF Q35.2, Mission 74 albo Acoustic Energy 109 czy cos w tym rodzaju. Muzyka, ktorej slucham to przewaznie ciezki rock i roznego rodzaju elektronika. Pokoj ok 17m2 w ksztalcie kwadrata.

Tak na wszelki wypadek mowie ze nie chce monitorow bo jak znam zycie niektorzy z pewnoscia pokieruja mnie w tym kierunku :)

Dziekuje bardzo

Nie wiem skąd jesteś, ale zainteresuj się tymi kolumnami:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Brzydkie jak noc, ale dźwięk wybitny i zarazem potężny.

Bazodrut kupił je ode mnie dłuższy czas temu i buja się z tymi brzydalami- napisz, może coś obniży cenę (chociaż za 800zł kupił je ode mnie pod Krakowem, więc nie wiem czy obniży- sama strata na paliwie musiała być konkretna :))

Żadne kolumny w tej cenie nie mają szans- łagodne średnie i wysokie; potężny, zróżnicowany i nie dudniący bas.

Jak nie będą pasowały wyglądem to możesz kiedyś sobie zamówić jakieś skrzynie i przełożyć głośniki.

Ja nie miałem miejsca, a już miałem wcześniej fajne kolumny i niestety te musiałem sprzedać.

Naprawdę polecam- jeśli masz możliwość to umów się na odsłuch, wtedy na pewno je weźmiesz :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

doskonałe ...głośniki w perfekcyjnym stanie ,,,. jedynie ....w głośnikach basowych lekko powgniatane. zastosowane wybitnie brzmiące głośniki 30 cm celestion ....jedynie małe wgniotki na aluminiowych wkładkach przeciwpyłowych ....zapewniam ,że potrafią zwalić z nóg i zaskoczyć brzmieniem wybredne ucho

Myślę że "potrafią zwalić z nóg i zaskoczyć brzmieniem wybredne ucho";))))

Nie wiem skąd jesteś, ale zainteresuj się tymi kolumnami:

LINK DO ALLE

Dzieki ale za duze choc przyznac musze ze pieknie by pasowaly do nieotynkowanego garazu ojca :)

Jakies inne propozycje?

Dzieki ale za duze choc przyznac musze ze pieknie by pasowaly do nieotynkowanego garazu ojca :)

Jakies inne propozycje?

Jak by ja coś takiego do garażu ojca wstawił to bym musiał karteczkę przykleić nie wyrzucać :]

Diora-Świdnica Polaris 120. Nie lubilem tych glosnikow ale jeszcze bardziej wzmacniacza

Witam, też miałem ale polaris 200 z ws 504b w 10 metrach, co przeszkadzało ci w polarisach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.