Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Phoebe III

pete

Rekomendowane odpowiedzi

Też jestem na podobnym etapie, ale mój cel to Hegel H70 :)

Marantz PM72 zagra bardzo ładnie, szczegółowo, dynamicznie i cena sporo niższa od budżetu. Klubowicze polecają też Exposure 2010S, bo S2 używanego nie widziałem jeszcze.

Witam,

Cambridga raczej nie brałbym w ogóle pod uwagę. Jasno i płasko, brak wypełnienia, nasycenia, barwy. Hegel mógłby się zgrać z Phoebe III. Będziesz miał lekkie przestrzenne brzmienie z delikatną bogatą górą. Z Nadem będzie silniej na dole, ale nie tak przestrzennie. Marantz? Hmm? Myślę, że to jednak poziom niższy, bardziej komercyjno masowy. Z Exposure nie słuchałem, więc nie wiem?

Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego 2012 Roku życzę! :)

Goliatpl

Słuchałem Hegla H200 ze Swans M3, Hegla H200 i H100 z Xavian XN Piccola, H100 z Xavian Gran Collona. Zwłaszcza pierwsze połączenie było niesamowite. Za jakiś czas być może będę miał H70 u siebie to skrobnę jak się zgrywa z Phoebe III w domowym zaciszu.

Pete, ja miałem u siebie Phoebe III podpięte pod Marantza PM 6003 i myślę, że jeśli już chcesz się ograniczyć do nowych w podanym przedziale, to coś tej marki będzie dobrym rozwiązaniem. Obecne Nady są dynamiczne, ale brakuje im trochę ogłady (IMHO). Jeśli chcesz coś bardzo pościelowego, to weź pod uwagę coś z AMC. Ale przemyśl sobie jednak, czy nie warto pokombinować i poszukać czegoś przynajmniej w okolicy 3 tys. (nowe). Phoebe są tego warte. A może rzeczywiście ostrożnie rozejrzyj się w używkach. Na pewno Atoll będzie ok. Do spokojnego grania Exposure'a raczej nie bierz, chyba że wepniesz go w bardzo spokojniutkie źródło. Nie słuchałem, ale weź pod uwagę markę Music Halla, Creeka i Micromegę, może Xindaka.

Pozdrawiam w Nowym Roku

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.