Skocz do zawartości
IGNORED

Kable prolink

duch_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zainteresowałem się kablami firmy prolink. I mam kilka pytań.

1.Czy są to polskie kable, polskiego producenta?

2.Czy się opłaca je kupować? Są tanie już od 30 zł. Czy warto? Zaznaczam że nie wymagam super rezultatów. Chodzi o to żeby nie była to totalna porażka za małe pieniądze, tylko żeby jako-tako to grało.

https://www.audiostereo.pl/topic/89970-kable-prolink/

Zagrają nawet przyzwoicie porównywałem je np .Ultralinkiem CS-1 i nie było duzej różnicy. Zawsze napewno warto poprosić o możliwość ewentualnej wyminy na inne.

Nie kieruj się do końca opiniami innych coś co grało na sprzęcie innch wcale nie musi zagrać u ciebie i odwrotnie .

Najważniejsze aby tobie to pasowało.To że ktoś wydał na interconecta 1000 zł to nic bo zawsze znajdzie sie ktoś kto wydał więcej.

Za 30 zł tez może być fajnie .

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/89970-kable-prolink/#findComment-2358164

Osobiście mam takie kable w systemie , pierwszy tani kabelek za 10 zł taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wymiótł kable firmowe za 400 zł . Ponieważ kable powyżej 500 zł grały gorzej lub inaczej ewentualnie odrobinę lepiej te za 10 zł pozostały podstawowymi kablami w systemie .

taki prolink futura też mam

Ukryta Zawartość

prezentuje nieco bardziej odchudzone brzmienie gorsza barwa wokali oraz przewaga wysokich nad średnicą i basem ( porównując do tego digitala za 10 zł ) .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89970-kable-prolink/#findComment-2358200

Można zapytać na czym słuchałeś i z jakimi firmowymi do 400 porównywałeś ?

Będę te firmy omijał z daleka .

Przyłączam się do pytania . Oczekuję rzetelnej odpowiedzi .

https://www.audiostereo.pl/topic/89970-kable-prolink/#findComment-2358317

Połączenia CD Exposure 2010 S z wzmakiem 3010

oraz połaczenie Exposure 2010 S ze wzmakiem Kuleszy

Przy wyborze kabla najważniejsze dla mnie to :

Naturalna Barwa wokali i instrumentów ważne przy klasyce , Jazzie i Rocku

nie zlewające się intrumenty ważne przy metalu

Równowaga tonalna bez podkreślania któregokolwiek pasma

Scena

Niuanse

Po kolei będę pisał lepsze i gorsze aspekty porównując do tego digitala za 10 zł .

Testy na każdym rodzaju muzyki klasyka , Jazz , Rock . POP , Metal .

Nordost Blue Heaven - więcej szczegółów , dzwięk bardziej selektywny , wysokie lepsze , średnica sucha pozbawiona całkowicie barwy , Bas wykastrowany bardziej jednostajny i bez wypełnienia Scena ok. Kabel do słuchania niuansów w utworach a nie do słuchania muzyki . Kabel wprowadzający największe zmiany z tutaj prezentowanych .

ACROLINK 6N-A2200 - wpinałem raz jeden raz drugi bo nie mogłem wyłapać różnicy poza zdecydowanie gorszą barwą , w końcu na metalu wykazała się przewaga acrolinka był bardziej selektywny ale to różnica na zasadzie podświadomości :) Scena na tym samum poziomie .

ACROLINK 6N-A2050 - Wszystkie aspekty odrobinę lepsze jednak barwa zdecydowanie gorsza pozbawiająca przyjemności słuchania wokali i barw instrumentów Scena ok. ( Najlepszy kabel ze wszystkich porównywanych względem digitala kupiłbym go gdyby nie ta nieszczęsna barwa wokali )

Audioquest Copperhed - wszystkie aspekty ciut gorsze , jesli ktoś lubi dużo góry jest bardziej wyraźna ( dla nie lubiących krzykliwa :)

KLOTZ AC 110 - jak z acrolinkiem niższym wpinałem po kilkanascie razy żeby wyłapać różnice jedyna ( także na zasadzie podświadomości ) nieco bardziej odchudzony dzwięk , Zawężona zdecydowanie scena .

3 pary DIY Zydelka i jeszcze innych wynalazków miedziane i srebrne - poległy we wszystkich aspektach ale wszystkie te kable mocno zmieniały dzwięk .

Któryś model Audionovy - wszystkie aspekty ciut gorsze , natomiast barwa i odchudzenie dzwięku już zdecydowanie duże .

I teraz największa uwaga w innym teście testowałem także kable IC oraz głośnikowe na 3 różnych systemach ,( wszystkie w tym samym pomieszczeniu porównywane bezpośrednio ) Kable które na jednym systemie grały znakomicie na drugim grały tragicznie Dotyczy to tych kabli które najwięcej zmieniają w dzwięku ( pogrubiają , odchudzają , mulą albo wyciągają szczegóły ) .

Kabel digital uważam za złoty strzał nie ze względu na cenę tylko wpasowanie się w mój system . Kupiłem go do podłączenia DVD do wzmaka ale audiofilska ciekawość kazała mi podłączyć pod CD . Gdyby kosztował 500 zł też bym go kupił gdyż daje największą przyjemność ze słuchania muzyki .

Czy to że ten kabel tak dobrze gra u mnie oznacza że u was będzie tak samo ? Ja przeczytacie uważnie moje wpisy dojdziecie do wniosku oczywistego że nie .

Druga ważna uwaga o wiele Większe zmiany w aspektach dźwieku można uzyskać poprzez poprawę akustyki pomieszczenia oraz ustawienie kolumn w pokoju NIŻ PRZEZ ZMIANĘ KABLI .

https://www.audiostereo.pl/topic/89970-kable-prolink/#findComment-2358563
  • 1 rok później...

tu masz stronę producenta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89970-kable-prolink/#findComment-2967570
  • 7 miesięcy później...

Tak przypadkiem trafilem tutaj szukajac informacji o Prolinku futura.... i te wywody jakie to roznice robia kable z miedzi beztlenowej o dlugosci do 1m.... troche mnie irytuja. Serio przewody interconnect o tak malej dlugosci przy przenoszeniu czestotliwosci od 20Hz do 20KHz nie maja prawa miec takich roznic mieszy roznymi producentami. To nie jest trudne do zrozumienia, to zwykla podstawowa fizyka. jacm chcesz powiedziec ze na takich odleglosciach i tak niskich mocach pewne czestotliwosci sie tlumia ? A moze powstaja fale stojace ? Nie zgodze sie nigdy z takimi opiniami. Gdybysmy rozmawiali o Mhz i duzych mocach pompowanych to ok, kable maja duze znaczenie, jakosc, stala impedancja miedzy zyla a zewn., ba nawet dlugosc warto by wykalibrowac ucinajac przewod do odpowiedniej dlugosci aby fala sie nie tlumila... ale serio ? 20-20Khz ? Minimalne napiecie i nagle ktos slyszy takie kolosalne roznice miedzy przewodami ? Nie nie nie...

https://www.audiostereo.pl/topic/89970-kable-prolink/#findComment-3172699

Tak przypadkiem trafilem tutaj szukajac informacji o Prolinku futura.... i te wywody jakie to roznice robia kable z miedzi beztlenowej o dlugosci do 1m.... troche mnie irytuja. Serio przewody interconnect o tak malej dlugosci przy przenoszeniu czestotliwosci od 20Hz do 20KHz nie maja prawa miec takich roznic mieszy roznymi producentami. To nie jest trudne do zrozumienia, to zwykla podstawowa fizyka. jacm chcesz powiedziec ze na takich odleglosciach i tak niskich mocach pewne czestotliwosci sie tlumia ? A moze powstaja fale stojace ? Nie zgodze sie nigdy z takimi opiniami. Gdybysmy rozmawiali o Mhz i duzych mocach pompowanych to ok, kable maja duze znaczenie, jakosc, stala impedancja miedzy zyla a zewn., ba nawet dlugosc warto by wykalibrowac ucinajac przewod do odpowiedniej dlugosci aby fala sie nie tlumila... ale serio ? 20-20Khz ? Minimalne napiecie i nagle ktos slyszy takie kolosalne roznice miedzy przewodami ? Nie nie nie...

Ciii... Psujesz całą zabawę.

https://www.audiostereo.pl/topic/89970-kable-prolink/#findComment-3174259

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.