Skocz do zawartości
IGNORED

obsługaElac Miracord 50 H 2 ?!?

uberguber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Mam prośbę o wyjaśnienie jak obsługiwać gramofon Elac Miracord 50 H 2 ? może ktoś z Was ma instrukcję w języku polskim ?

Jestem całkowicie zielony w temacie...

z góry dzięki za pomoc

link do zdjęcia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89732-obs%C5%82ugaelac-miracord-50-h-2/
Gość G.Mark

(Konto usunięte)

...

Jestem całkowicie zielony w temacie...

...

link do zdjęcia:

http://imageshack.us/photo/my-images/41/zdjcieia.jpg/

Proszę uprzejmie http://www.vinylengine.com/library/elac/miracord-50h.shtml

Instrukcji w języku polskim nie ma i nie będzie.

GM

P.S. Z czystej ciekawości... Po co kupować gramofon, nie mając o nim zielonego pojęcia?

Proszę uprzejmie

Ukryta Zawartość

Instrukcji w języku polskim nie ma i nie będzie.

GM

P.S. Z czystej ciekawości... Po co kupować gramofon, nie mając o nim zielonego pojęcia?

Dostałem w prezencie, bardzo chciałem mieć gramofon, jakoś ta muzyka inaczej brzmi, natomiast nigdy wczesniej nie miałem okazji odtawrzania płyt na gramofonie.

Ukryta Zawartość

Fajny gramofon ale jako obiekt muzealny, kiedyś ktoś mi wmawiał że to musi być fajne bo przecież Elac. Głośniki może tak ale nie ten gramofon, no chyba żeby szafę grającą z niego zrobić.

A tak na poważnie szkoda czasu i atłasu. Niech sobie stoi jako ozdoba a do słuchania płyt kup sobie kolego gramofon. Nie wszystko co "vitage" nadaje się do użytku.

Pozdrawiam i powodzenia,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Napęd na rolki nie dyskwalifikuje gramofonu, nie miałem tego ELACA w rękach, ale patrząc na konstrukcje może być całkiem znośny, nie widzę nic dyskwalifikującego go.

A o co ci chodzi z wagą?

>>>vinylpiotrek,

"...A o co ci chodzi z wagą?..."

Niektórzy widocznie lubią, jak nagicować gumy z ołowiem w gramofon. Od tego staje się dwie klasy lepszy :) - może nawej najlepszy!

Pozdro,

Yul

Napęd na rolki nie dyskwalifikuje gramofonu, nie miałem tego ELACA w rękach, ale patrząc na konstrukcje może być całkiem znośny, nie widzę nic dyskwalifikującego go.

A o co ci chodzi z wagą?

Ja miałem ten gramofon w rękach. Nie myl porządnego napędu ilderowego z czymś co go tylko próbuje naśladować. Ramię nadaje się do wyrzucenia krótkie i bardzo nieprecyzyjne. Nie wprowadzaj kolego w błąd tylko dlatego że widziałeś go na zdjęciach i piszesz że może być całkiem znośny, nie jest znośny. Normalna masówka z lat siedemdziesiątych nic specjalnego i nic rozwojowego.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

@paweljazz

Takie nawet "nieaudiofilskie" gramofony, często mogą być przydatrne, szczególnie jako drugi.

Skoro mówisz, że nic specjalnego, to możemy koledze powiedzieć tak, że warto go uruchomić pod warunkiem, że nie wymaga to jakiś wielkich środków, a docelowo traktować jako rezerwowy albo "szelakowy".

Oczywiście pod warunkiem że darowany, a darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda, jeżeli wymaga nakładów finansowych nie! szkoda pieniędzy. Lepiej ewentualne pieniądze przeznaczyć na przyszły gramofon. A ten wyczyścić postawić i niech ładnie wygląda lub sprzedać hobbyście.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego co najlepsze.

Paweł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.