Skocz do zawartości
IGNORED

słabe niskie tony Pioneer vsx 420k

krones

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko, kupiłem zestaw Pioneer vsx 420k + TAGA Harmony Wenge. Zestaw gra tak sobie a niskich tonów praktycznie brak. Jest ich bardzo mało i są niskiej jakości, brakuje pełni dźwięku, jest taki nijaki. Wszystko poustawiałem ale nadal nie jestem przekonany. Strasznie tak nijako to gra i pusto. Zastanawiam się czy to wina amplitunera czy głośników?? Nie mam subwoofera. Może ktoś mi dać jakąś radę co z tym zrobić?? Wydaje mi się, że zrobiłem błąd kupując ten zestaw, miałem do wybory jeszcze Denona avr 1311 xp.

Drodzy koledzy kupujecie totalne byle co Pioneer 420,520,820,Denon 1310,1610,Yamahy 367,371,467,471,565 ,Harman 155.Onkyo 309,509 Potem piszecie że to nie to,a czego się spodziewacie.Amplituner ma 5 wzmacniaczy,lub 7,dekodery DD,DTS,DTS Masters,usb i inne bajery kosztuje około 800-1500 PLN i to ma grać.Tylko obudowy są ładne reszta to tak jak PC.Prosze was jak decydujecie się na takie kina,ograniczony budżet to potem nie wymagajcie cudów.Nie da się tego słuchać dozbierajcie,lub radzę osiągnąć jakąś min wiedzę,można bdb ze sprzętem używanym, ale nie chcecie mieć tanie i nowe kina tak się nie da.Nie piszcie głupot nie wprowadzajcie nowych kolegów w błąd bo potem to jest bardzo bolesne i kosztowne.

Drodzy koledzy kupujecie totalne byle co Pioneer 420,520,820,Denon 1310,1610,Yamahy 367,371,467,471,565 ,Harman 155.Onkyo 309,509 Potem piszecie że to nie to,a czego się spodziewacie.Amplituner ma 5 wzmacniaczy,lub 7,dekodery DD,DTS,DTS Masters,usb i inne bajery kosztuje około 800-1500 PLN i to ma grać.Tylko obudowy są ładne reszta to tak jak PC.Prosze was jak decydujecie się na takie kina,ograniczony budżet to potem nie wymagajcie cudów.Nie da się tego słuchać dozbierajcie,lub radzę osiągnąć jakąś min wiedzę,można bdb ze sprzętem używanym, ale nie chcecie mieć tanie i nowe kina tak się nie da.Nie piszcie głupot nie wprowadzajcie nowych kolegów w błąd bo potem to jest bardzo bolesne i kosztowne.

Mogę tylko przytaknąć. Kupiłem Onkyo 608 i po pewnym czasie odłączyłem i podłączyłem wzmacniacz stereo. Do filmów jeszcze ujdzie ale muzyki przy najlepszych chęciach nie da się na tym słuchać.

Wcześniej miałem małe kino Panasonica, zdecydowałem się na Pioneera i byłem przekonany, że kino za 1700 zł będzie lepiej grąć od kina za 600 zł. I tu się myliłem. Wszystko mam dobrze podłączone + do + a - do -. Nie oczekiwałem jakości audiofilskiej, ale czegoś więcej niż w Panasonicu. Nic tylko na allegro sprzedać.

Wcześniej miałem małe kino Panasonica, zdecydowałem się na Pioneera i byłem przekonany, że kino za 1700 zł będzie lepiej grąć od kina za 600 zł. I tu się myliłem. Wszystko mam dobrze podłączone + do + a - do -. Nie oczekiwałem jakości audiofilskiej, ale czegoś więcej niż w Panasonicu. Nic tylko na allegro sprzedać.

Po tym Panasoniku przyzwyczaiłeś się do podbitego basu , kup jak najszybciej porządny sub .

Dlaczego porządny ?

Dlatego , że z czasem możesz kupić lepszy amplituner ( najlepiej wysoki model używany , o tym był już ciekawy i pouczający temat ) . Sub porządny przyda się w przyszłości do lepszego zestawu , nie popełnisz drugiej pochopnej decyzji z zakupem .

wejdz w opcje zobacz czy masz fronty ustawione na "large" jesli sa na "small" to pewnie jeszcze wlaczony jest "sub on" i on zabera to pasmo mimo ze go nie masz. Dobrze ze nie wybrales 1311 XP bo bylo by jeszcze gorzej dzwiek plastikowy. Sprawdz te ustawienia.

KrzysiekA i ta wybrales najlepeij grajacy ampli w tej cenie. Roznica ze wzmacniaczem ejst znaczaca bardzooooo

Macie racje, pewnie przyzwyczaiłem się do subwoofera. Tak, mam wszystko ustawione tak jak trzeba, czyli głośniki na Large i SUB Off. Jeżeli włączę funkcję RETRIEVER to bardzo niewyraźnie grają i bardzo charczą wysokie tony tak jakby nie miały do końca odciętych środków i niskich. Mam jeszcze pytanko, w momencie gdy na przykład zmieniam wejście lub mam cd podpięte coax to słyszę takie pykanie w głośnikach, takie delikatne pykanie podczas zmiany kanału lub przejścia podczas słuchania cd z utworu na utwór. To jest takie delikatne pyknięcie. Nie wiem czy ten typ już tak ma czy mam to reklamować?? Pomieszczenie wielkości ok 16 m2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.