Skocz do zawartości
IGNORED

Mission 702e + Cambridge Audio A5

cynamonowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam kolumny Mission 702e ustawione w pokoju o powierzchni 13m. Mam do wyboru dwa wzmacniacze Cambridge Audio. A5 i A300v2. Który będzie bardziej odpowiedni do tych kolumn? Miałem do odsłuchu A5 i podobała mi się szczegółowość dźwięku. Właściwie już się na niego zdecydowałem ale jest jeszcze A300v2, którego nie mogę obecnie odsłuchać u siebie. Nie mogę też znaleźć dokładnych parametrów tych wzmacniaczy. Będą podobne pod względem brzmienia?

Muzyka jakiej słucham to: jazz, rock, blues, folk, reggae

https://www.audiostereo.pl/topic/89675-mission-702e-cambridge-audio-a5/

Na wzmacniacz na razie mam do dyspozycji tylko 400 PLN. Z tych co słuchałem, najbardziej pasuje mi Cambridge Audio A5. Nie mam jakoś specjalnie wymagającego ucha, a poza tym, ma to być mój pierwszy zestaw na którym da się w miarę normalnie słuchać jazzu.

Źródło to gramofon Dual 1256 z igłą DN160E i lampowy preamp DIY. CD na razie Technics SL-P212A ale razem z A5 mam zamiar wziąć D300 SE.

Tuner Technics ST-G 70. Wiem, że większość z Was Technicsów nie uznaje, ale mój tuner i CD to jedne z najbardziej udanych klocków tego producenta.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Z tych co słuchałem, najbardziej pasuje mi Cambridge Audio A5. Nie mam jakoś specjalnie wymagającego ucha, a poza tym, ma to być mój pierwszy zestaw na którym da się w miarę normalnie słuchać jazzu.

A5 to dobry wybór do jazzu.

A5 to dobry wybór do jazzu.

Czyli nie kombinować z A300, tylko pozostać przy A5?

Jaką właściwie moc ma A5? Jeżeli około 30W, to powinien być w sam raz do Mission 702e.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Czyli nie kombinować z A300, tylko pozostać przy A5?

Jaką właściwie moc ma A5? Jeżeli około 30W, to powinien być w sam raz do Mission 702e.

http://www.cambridgeaudio.com/specifications.php?PID=32&Title=Specifications - 60W ale od przybytku głowa nie boli ;-)

jak ci dobrze brzmi A5 i nie masz możliwości porównania z A300, to nie ma się nad czym zastanawiać.

• 4 miesiące później...

A czy ten A5 pomimo ze ma tak mało mocy, dobrze zagra z kolumnami podłogowymi o niskie skutecznosci jak 88db 6ohm?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.