Skocz do zawartości
IGNORED

używane DVD z HDMI np. Denon Onkyo Yamaha

jarasnet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam na aukcjach czegoś w stylu Yamaha dvd-s663, Denon dvd-1740 lub 1940, Onkyo dv-sp405. Może jakiś Pioneer np. dv-420v lub dv-610av. Ważną rzeczą jest kolor odtwarzacza, musi byc srebrny lub szampan/tytan. Ma się w miarę skomponować z Yamahą rxv 457. Powie ktoś że mam wybrać Yamahę ale nie jestem tego pewien, model s663 ma w miarę dobre recenzje ale jego poprzednik 661 to ponoć tragedia. Do tej pory używałem nagrywarki z hdd LG RH-387 ale ona nie ma hdmi, zostanie jako dysk i do audio/mp3/divx. Natomiast do dvd szukam czegoś innego. Denon może, 1730 to szmelc podobno, 1740 trochę lepiej, 1940 może w takim razie? W onkyo mały wybór ale podobno wnętrzności te same co w Pionku (to dobrze czy źle). Nie jestem jakimś maniakiem, kupiłem tv z hd, chcę podłączyć coś co odtworzy film dvd we wysokiej rozdzielczości. Coś poradzicie?

Denek nie czytal sporej gamy formatow byl obszerny wizualnie ale pusty w srodku (pierwsze wrazenie) Onkyo to LG wiec czytalwszelkie formaty, Yamaha to philips wiec tez sobie radzil. Pionki generlnie byly pod wzgledem jakosciowym naprawde najlepsze

A to ciekawe rzeczy piszesz, Pioneer DV-610AV został w kilku recenzjach zjechany, np. w tej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale to może nie do końca mnie rusza bo mi o odczyt dvd chodzi.

To Onkyo z LG zbudowali? Te też?:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A może Yamahy dvd-s1800 lub dvd-s1700?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pioneer najlepsza jakość żarty sobie robisz,starsze modele 668,998 może jeszcze tak,ale te wszystkie inne modele to lipa,jedyne co można o nich napisać w pozytywie to to że są dośc trwałe i mało awaryjne.Yamaha S-1700,1800 to inna liga,coś koło 3910 Denona.

no tylko zastanawialismy sie zupelnie nad innymi modelami!! Nie patrz na recenzje z ceneo chyba logicznie ze sa totalnie niewiarygodne. Nie tylko 406 model 506 byl zbudowany przez onkyo i byl dobrym modelem.

Ale ustalmy cos czemu zastanawiamy sie nad dvd? divx i mp3 nie bedzie specjalnej roznicy w wyborze konkretnych modeli

Faktycznie ten Pioneer DV-668av ma pochlebne recenzje, szkoda że nie ma skalowania do 1080. Podejrzewam też że podaż tego modelu jest znikoma.

Ukryta Zawartość

Jeszcze jeden model znalazłem ale też raczej mało dostępny,Denon DVD-2930.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Kupiłem Denona DVD-1940 w idealnym stanie, nie ma nawet ryski. Teraz mam do szanownych kolegów pytanie czym puścić audio z dvd do ampli?

Wejścia cyfrowe w ampli to 2 razy optyczne (dvd i dtv/cbl) i jedno coaxial dla cd. Amplituner to Yamaha rx-v457, w sumie nigdy sie nie zastanawiałem dlaczego nie ma on coaxialnego wejścia dla dvd? Może jest za stary?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłem Denona DVD-1940 w idealnym stanie, nie ma nawet ryski. Teraz mam do szanownych kolegów pytanie czym puścić audio z dvd do ampli?

Wejścia cyfrowe w ampli to 2 razy optyczne (dvd i dtv/cbl) i jedno coaxial dla cd. Amplituner to Yamaha rx-v457, w sumie nigdy sie nie zastanawiałem dlaczego nie ma on coaxialnego wejścia dla dvd? Może jest za stary?

Ukryta Zawartość

Nie ma znaczenia,jak masz płyty SACD to podłącz to 5,1 analogiem.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.