Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha PianoCraft MCR-750 albo...

wfuhl

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam mini-wieży dla pewnej, bliższej znajomej. Mam bardzo podobne gusta do mojego, tzn. słucha muzyki klasycznej, ale także jazzu i rocka. Ma dwa małe pokoiki, z tego co się orientuję max. metraż to ok.12m2. Chciałem dopytać, czy warto Jej poradzić zakup Yamahy PianoCraft MCR-750(koszt ok.2250zł)??? Jak brzmią urządzenia japońskiego producenta??? Pewnie ktoś miał styczność z tą firmą i jej produktami.

https://www.audiostereo.pl/topic/88986-yamaha-pianocraft-mcr-750-albo/

Osobiście bardzo polecam MCR-750. W pomieszczeniu kilkunastometrowym system zagra bardzo dobrze, powinien w 100% spełnić stawiane wymagania. Napewno zaletą będzie także duża funkcjonalność oraz świetna jakość wykonania.

W podanym przedziale moim zdaniem nie ma konkurencji

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Osobiście bardzo polecam MCR-750. W pomieszczeniu kilkunastometrowym system zagra bardzo dobrze, powinien w 100% spełnić stawiane wymagania. Napewno zaletą będzie także duża funkcjonalność oraz świetna jakość wykonania.

W podanym przedziale moim zdaniem nie ma konkurencji

W przypadku pytań służę pomocą

A co zagra lepiej, Yamaha PianoCraft czy zestaw Marantz CD5004 + Marantz PM5004, albo Yamaha CD-S300 + Yamaha A-S300 ??? Czy taka mini-wieża sporo ustępuje w/w zestawom???

Przy budowaniu systemu opartego na segmentach, duże znaczenie będą miały zastosowane kolumny. Jeśli np. zdecydujesz się na system Marantz oraz kolumny np. Epos Epic 1, jakość będzie lepsza, wydasz jednak większą kwotę.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam na odsłuch który pozwoli Ci na dokonanie optymalnego wyboru

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z reklamy umieszczonej w jednym z miesięczników napisano, że Yamaha PianoCraft MCR-750 umożliwia "odtwarzanie plików muzycznych z domowej sieci komputerowej". Więc można słuchać na tej wieży plików albo inne pliki bezstratne???

Pewnie bede zlinczowany ;) ale napisze to. Poszukaj opini na temat glosnikow aktywnych microlab solo 7c do tego jakis dobry uzywany cd. Zaoszczedzisz jakies 1200zl. Chyba ze kasa nie ma takiego znaczenia. Wtedy yamaha, ladniej wyglada ;)

Mam podobny dylemat, co autor tekstu. Zastanawiam się nad poleceniem bratu zestawu Sony SCD-XE 800 + Sony STR-DH 100 + jakieś kolumny do 1500zł. Chłopak nie zarabia dużo. Może rozwiązanie Sony dla jego gustu muzycznego - słucha muzyki klasycznej (Sony odtwarza SACD), chyba jazzu, popu, będzie dobrym rozwiązaniem?? Tym bardziej spoglądając na jego kieszeń ;))))

A co zagra lepiej, Yamaha PianoCraft czy zestaw Marantz CD5004 + Marantz PM5004, albo Yamaha CD-S300 + Yamaha A-S300 ???

Tylko po co do takich małych pomieszczeń pchać duży sprzęt? Co do Yamahy lepszą opcją wydaje mi się od tej 750-ki MCR 730.

Tylko po co do takich małych pomieszczeń pchać duży sprzęt? Co do Yamahy lepszą opcją wydaje mi się od tej 750-ki MCR 730.

Czyli krótko mówiąc, do tak małego pokoju najlepszym rozwiązaniem jest mini-wieża??? Nawet jeśli chodzi o jakość dźwięku???

Czyli krótko mówiąc, do tak małego pokoju najlepszym rozwiązaniem jest mini-wieża??? Nawet jeśli chodzi o jakość dźwięku???

Mały rozmiar nic nie znaczy jeśli chodzi o jakość dźwięku - np. Cyrus. Zresztą ta jakość to tylko kwestia gustu i psychologii. Ja osobiście przesiadłem się z dużych urządzeń na mini i już nigdy nie postawię dużych zagracających urządzeń w mieszkaniu. Poza gramofonem-tu cięzko żeby to było małe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.