Skocz do zawartości
IGNORED

Accuklon P-7100

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nic prokurator siada....

Tylko na kim ? :)

Klonowanie klona jest nadal klonowaniem, czy może już nie jest klonowaniem klona.

To nie klonowanie tylko wariacja na podstawie klonu oryginału , hehehehe

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Jaskiniowiec może kraść od Accuphase, ale brońcie boże aby inni zrobili sobie prasowankę z "jego" E-450. Normalnie kabaret.

Ja rozumiem jakby ten układ był autorski, wiadomo, nikt nie chcę aby jego układy były kradzione, tym bardziej, że na AS jest dużo autorskich projektów, ale hipokryzja w tym temacie sięga zenitu. Coś w stylu tego, że inny złodziej ukradł złodziejowi jego łup z napadu na daną osobę (w tym wypadku Accuphase).

Edytowane przez .3lite

Jak już to o to chodzi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po za tym to nie do końca klon klona a bardziej klon.

I tu to czego zawsze u Grześka brakuje, czyli prototyp i pomiary:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez adik82

błędy w sm są celowe - w ten sposób producent wykrywa autora przecieku , wiem to z pewnego źródła

końcówka tego wątku jakoś pachnie coraz szpetniej..... zrobił się z tego biznes , a miała być pasja na własne potrzeby

Edytowane przez Bogdan

Co do odrysowywania - moder z diyaudio odrysował moje pcb do 450 - także już mnie nic nie zdziwi .- olał to .

Skąd masz takie info?

Raczej wyssane z palca.

Jak już to o to chodzi:

Ukryta Zawartość

Po za tym to nie do końca klon klona a bardziej klon.

I tu to czego zawsze u Grześka brakuje, czyli prototyp i pomiary:

Ukryta Zawartość

Link poprawiony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale jak mi znajomy wysyła foto ze stosem pcb robionym w fabryce które są w 90 proc zgodne z moim projektem i pyta czy to moje .- to swoje sobie można pomyśleć :)

Ukryta Zawartość

Całe te zbiorówki i projekty pokazywane na forach to śliski temat, Przecież każdy pyta o projekt autora i płytki które autor sprzedaje - i nie ma sensu tego drążyć .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jaskiniowiec

Tylko że na moje pytanie o pcb, powiedziałeś a nawet na diyaudio napisałeś że temat pcb masz w du.ie, więc zrobiłem swoje, o czym wspominałem jak byliśmy z tymi 7100 u Ciebie, po czym na diyaudio wstawiasz ogłoszenie że masz znowu pcb do sprzedania.

Więc zastanów się co wreszcie robisz bo później masz pretensje.

Klonowanie klona jest nadal klonowaniem, czy może już nie jest klonowaniem klona

To już zaczyna się robić zagadnienie filozoficzne :)

Ale jak mi znajomy wysyła foto ze stosem pcb robionym w fabryce które są w 90 proc zgodne z moim projektem i pyta czy to moje .- to swoje sobie można pomyśleć :)

Tak na oko różnic jest chyba znacznie więcej :)

Pokaż zdjęcia Twoich to porównamy :)

PCB do wzmacniacza operacyjnego typu jurson :) V5

Masz na zbyciu pcb to tego opa?

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Bardziej irytujące jest podejście niektórych z tego portalu , jak by mi chcieli dowalić , dziecinada .

Łatwiej by było zapytać .

Przeczytaj kilka swoich wczesniejszych postow, ludzie Ci zaufali, wydali kupe kasy by po kilku miesiacach przeczytac ze to byly prototypy i to co robisz teraz to dopiero bedzie odlot, oczywiscie juz nie jako ogolno dostepny projekt.

Po prostu bylo nie obiecywac gruszek na wierzbie

Przeczytaj kilka swoich wczesniejszych postow, ludzie Ci zaufali, wydali kupe kasy by po kilku miesiacach przeczytac ze to byly prototypy i to co robisz teraz to dopiero bedzie odlot, oczywiscie juz nie jako ogolno dostepny projekt.

Po prostu bylo nie obiecywac gruszek na wierzbie

A dlaczego Ci ludzie nie pomyśleli wcześniej w co się pakują ? Dlaczego nikomu nie przyszło do głowy, że jaskiniowiec nie oferuje żadnej swojej konstrukcji a klona co sugeruje, że sam nie jest w stanie zrobić/zaprojektować sensownego wzmacniacza ta tylko powiela nieudolnie zresztą fabryczne konstrukcje a niestety Wy bierzecie takie zachowanie za dobrą monetę i na własne życzenie pakujecie się w kłopoty sądząc, że za trzy tys zł będziecie mieć prawdziwego Accu. Efektem czego jest potem sprzedaż tu na forum tych pseudo klonów. Jaskiniowiec do dziś dnia nie zmienił (bo po prostu nie jest do tego zdolny) swojego modus operandi, dalej snuje swoje opowieści dziwnej treści na temat kolejnego cudownego projektu, rozszerzając przy tym zakres swojej rzekomej wiedzy tym razem na klona dyskretnego wzmacniacza operacyjnego w oryginale Burson. Dlaczego zachodzi pytanie, skoro ma taką wiedzę, nie zaproponuje Wam swojej własnej koncepcji w tej materii a posługuje się cudzymi projektami (nie chcę dosadnie nazywać takiego postępowania) ?

Niestety to Wasza naiwność jest głównym motorem jego działania.

Nie było moim zamiarem potępianie w czambuł jaskiniowca, w końcu spowodował, że przynajmniej jakaś część DIY'owców coś zdołała zrobić, z naciskiem na coś a wszelkie pretensje to Panowie możecie mieć tylko do siebie a nie do jaskiniowca.

Edytowane przez trouvere

trouvère - czyt. truwer : średniowieczny artysta (poeta, muzyk, ballady, ronda, virelai, śpiewogra)

Truwerzy tak jak i lampy elektronowe to relikty przeszłości.

Topologie tych układów można znaleźć w jednej z książek z lat 80 -90 która czytałem już dawno łącznie z mała lektura . Tyko musiał bym poszukać gdzie to było . Także ta firma nic nie wymyśliła, Powielili stare konstrukcyjne rozwiązanie . Marketing nic więcej .

A dlaczego Ci ludzie nie pomyśleli wcześniej w co się pakują ?

Człowieku a kim Ty jesteś? Kolejny pokrój Vivaro...

Masz klona, miałeś, słyszałeś jak gra, Twój kolega ma, znasz całą sprawę z wątku, jesteś rozgoryczony? A może jesteś adwokatem pokrzywdzonych?

Nie wypisuj herezji, bo inni którzy nie znają tematu od podszewki będą czytać te brednie które wypisujesz.

Najgorzej jak wypowiadają się ci co coś tam słyszeli, ale nie bardzo wiedzą o co chodzi do końca.

Jakby mój kolega powiedział nie bij piany, zajmij się czymś innym.

Jakoś Ci co mają klona nie płaczą i nie wylewają swoich żalów na forum. A poza tym, ile widziałeś klonów 7100 do sprzedaży? było ich może 4-5 a wiesz ile zostało zbudowanych? Ludzie w większości sprzedają je, bo chcą np dwa takie same, ew. z poprawkami, które są większości znane. Bądź na innych pcb budują te klony, tak jest też w moim przypadku, choć klona na pcb jaskiniowca mam i nawet nie zamierzam sprzedawać.

Zupełnie inna kwestią jest to, że te wszystkie wywody jaskiniowca mi się zupełnie nie podobają, nie tak powinien załatwić szereg spraw, jakie dotyczyły jego całego biznesu i nawet gdyby jego nowe klony zagrały najlepiej na świecie, to ich nie kupię dla zasady. Nie chce mi się uzasadniać tego postępowania, bo będę się tylko powtarzać, wystarczy przeczytać wcześniejsze wypowiedzi.

Ten typ tak ma po prostu. Raz zarobić i szukać zarobku w innym projekcie, a nawet jak stary da się zmodować i wycisnąć z niego więcej, to z łaską dzielić się informacjami, tak się nie robi. Wcale nie jestem zdziwiony, że powstają nowe projekty, sprzedają się pcb od innych ludzi i oby ich było jak najwięcej, bo nikt prosić się nie lubi, a i wsparcie techniczne i upgrejdy z pewnością będą bardziej przyjazne, nie owiane wielką tajemnicą.

Sądzę, że wiele osób ma podobne zdanie, słyszy się przecież kto i na czym składa swoje nowe DIY...

Michał wszystkie błędy i upgrade zawsze opisuje i zawsze jest z tego zawierucha . Opisałem wszystkie poprawki które warto zrobić i gdzie co wymienić , żaden chińczyk ci tego nie pisze bo ma cie gdzieś a na pewno żaden chinol nie wykona naprawy jak coś nie wyjdzie i pójdą dymy .

A z pcb to masz jak z częściami komputerowymi każda starsza niż pół roku to przestarzały prototyp . Wszystko idzie do przodu .

Wiem ze z dystrybucji accu mnie wyklinają :) :) a jak usłyszą jaskiniowiec do wysyłają ten nick do jaskini :) .

.

Może nie aż tak całkiem ale na pewno jestem na czarnej liście .

Bo z tego co się dowiedziałem to sprzedaż ich klocków na polske przez ostatnie lata znacznie zmalała . - i to tak całkiem serio, wiem to z pewnego źródła .

Może nie aż tak całkiem ale na pewno jestem na czarnej liście .

Bo z tego co się dowiedziałem to sprzedaż ich klocków na polske przez ostatnie lata znacznie zmalała . - i to tak całkiem serio, wiem to z pewnego źródła .

I serio wierzysz ze to Twoja zasluga?

Nie wiem ile tych klonow powstało, ale wiem ze co chwila ktos sie tego pozbywa.

I nie mowcie ze ludzie szukaja lepszego sprzętu, bo gdyby te koncowki chociaz w polowie graly tak dobrze jak oryginał to moglby byc dla nich sprzet docelowy.

Raczej sie z ciebie śmieją... ale jak zwał tak zwał :)

No co mają robić? muszą jakoś reagować :)

Swoją drogą jaka może być przyczyna tak dużego obrotu wtórnego oryginałami? pytam z ciekawości.

Edytowane przez methan

Swoją drogą jaka może być przyczyna tak dużego obrotu wtórnego oryginałami? pytam z ciekawości.

Klony jaskiniowca ?

;)

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

mój klon p7100 wg jaskiniowca gra w 99,99 % jak oryginalny P500 , więc aż tak źle nie jest , a kosztował mnie ze 4 tysiaki , to biorąc pod uwagę wynik znakomity

Najważniejsze żeby nie używać ich nazwy - nazwa jest zarazem logo . Takie rzeczy są zawsze zastrzeżone .

Układ musi być w jakimś tam stopniu zmieniony, podobne układy są także we klockach krela oraz nada oraz są opisywane w książkach .

Niema tutaj żadnego patentu itp .

Adrian - Nie warto używać takich nazw które umieściliście na tych pcb, a gdyby pierwsza literka i jej wzór był zastrzeżony .

Widziałeś kiedyś na moich pcb taka nazwę , symbol " E- 450 "można napisać bo on sam w sobie nic nie znaczy .

Zobacz sobie ile kasy siedzi w tych hobbystycznych wynalazkach typu 7100, teraz mając firmę ile kosztowało by ją wyprodukowanie takiego wzmacniacza, policz ile przy tym wydała by firma na ZUS podatki i płace dla pracowników.

Na koniec klocek taki krajowy kosztował będzie tyle że wolałbyś kupić accu bo za nim idzie logo, PR, reklama, prestiż, jakość, design....

No bo przecież we wszystkich firmach, z branż dowolnej maści, to tylko matoły, i to bez szkoły siedzą :).

W przeciwieństwie do forumowych specjalistów :).

trouvère - czyt. truwer : średniowieczny artysta (poeta, muzyk, ballady, ronda, virelai, śpiewogra)

Truwerzy tak jak i lampy elektronowe to relikty przeszłości.

• Pokaż nowe odpowiedzi