Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel Rt-930AX vs Denon DRA-285RD

velchinaski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po latach pragne cos zmoenic w swoim domowy stereo ale nie interesuja mnie nowe wzamcniacze dlatego pragne u was zasiegnac porady.

Czy warto wymienic moj stary amplituner Denona DRA-285RD na Rotel Rt-930AX i jak sie to ma muzycznie czy bedzie znaczna poprawa dzwieku?

Moj sprzet to Denon DCD-735 i ten amplituner oraz glosniki B&W DM603 na kablach Audio C ;) Slucham raczej muzki rockowej ,mocnego brzmienia,folku,elektroniki.

Czy warto wymienic ,moze ktos doradzi jakis inny piecyk Rotela by mnie zaskoczyl ;)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/88834-rotel-rt-930ax-vs-denon-dra-285rd/

bedzie zajebiście, nie męczący dźwięk bo nic nie będzie słychać w głośnikach, bo bedzie trzeba dokupić amplifier do tego tunera ... bo to nie amplituner.

poza tym jaj se nie rób, to porządne forum, jeszcze

Sluszalem ze ten Nad wypada gorzej przy tym Rotelu ? Ale najwazniejsza rzecz czy roznica bedzie tak duza ze ja uslysze w stosunku do mojego Denona ? A jak z basem w tych piecykach bo lubie dobrze wyraznie brzmiacy ???

Sluszalem ze ten Nad wypada gorzej przy tym Rotelu ? Ale najwazniejsza rzecz czy roznica bedzie tak duza ze ja uslysze w stosunku do mojego Denona ? A jak z basem w tych piecykach bo lubie dobrze wyraznie brzmiacy ???

to bardzo źle słyszałeś :)

myślisz że ludzie są frajerami sprzedając rzekomo lepiej grającego Rotela 930 za ok 300 zł i rzekomo gorzej grającego nada 350 za 800 zł ?

sam wzmacniacz nie gra, gra cały system, napewno bedziesz miał duzo lepszy wzmak przesiadając sie z tego denona na nada, ale nie wiem jak gra twoje CD, może być to niestety dalej wąskie gardło ...

myślisz że ludzie są frajerami sprzedając rzekomo lepiej grającego Rotela 930 za ok 300 zł i rzekomo gorzej grającego nada 350 za 800 zł ?

A co mało jest takich przypadków? Ceny ksztaltuje rynek, a nie jakosc dzwieku.

?👈

A co mało jest takich przypadków? Ceny ksztaltuje rynek, a nie jakosc dzwieku.

moim zdaniem napisałeś cos co nawzajem się wyklucza :) albo moze inaczej .. na cenę ma wpływ jakość, im lepsze jako uzywane tym drozsze bo klient zapłaci więcej :)

próbujesz wcisnąć koledze kolejne objawienie roku :)? czyli sprzęt warty 3 razy więcej niz sugeruje jego cena ?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.