Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebna pomoc przy aparacie :)

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Otorz mam pytanie nt. aparatu. Kupilem niedawno Sony H55 i nie mogle w nim znalezdz glupiej opcji jaką jest makro. Nie moge nigdzie pobrac instrukcji, nie wiem czy moj Adobe Reader szwankuje czy co. Moze ktos ma H55 lub podobbe H70 czy tez HX5 czy HX9 i moze pomoc? :)

Nie jestem zarejestrowany na zadnym forum nt. fotografii itp wiec pomyslalem ze moze tu zapytam.

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/88823-potrzebna-pomoc-przy-aparacie/
Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat

zaawansowanej obsługi, przeczytaj „Podręcznik

aparatu Cyber-shot” (PDF) na płycie CD-ROM

(w zestawie), korzystając z komputera.

Szczegółowe informacje na temat fotografowania lub wyświetlania

zdjęć i podłączania aparatu do komputera, drukarki lub telewizora

zawiera „Podręcznik aparatu Cyber-shot” (strona 20).

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzieki za instrukcje, ale nic w niej nie ma w zasadzie.

Przypadkiem udalo mi sie rozgryzdz opcja Makro, a w zasadzie to gdzie ona sie znajduje. Aparat sam wybiera makro jak zblizymy obiektyw do jakiegos przedmiotu.

?👈

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - strona 15, tryb makro jest ukryty w wyborze scen, symbol to mały kwiatuszek....

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - strona 15, tryb makro jest ukryty w wyborze scen, symbol to mały kwiatuszek....

Wlasnie nic nie ma. Trzeba wejsc w "Inteligenta auto regulacje" i poprostu zblizyc obiektyw do przediotu. Aparat sam wybierze makro sposrod innych roznych scen. Recznie nie mozna.

A odpaliłeś tę płytkę CD, o której wspomniano w cytacie? ;)

Najpierw trzeba ja miec :) Kupilem aparat bez instr. i innych roznych rzeczy.

Ukryta Zawartość

?👈

Kurna, funkcja makro powinna być aktywowana tylko ręcznie - ludzie już nawet na to czasu nie mają?

Sprawdziłem i faktycznie tak jest - Sony zawsze coś wymyśli.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dziwny ten aparat, bo nie mozna recznie wybrac makro, ale za to ma recznie regulowana przeslone i wogole. Nie znam sie zbytnio na tym. Moze ma ktos jakis mini poradnik robienia jakis amatorskich, ale przyzwoitych zdjec. Bo dotychczas to umialem tylko wybrac jakis tam tryb oswietlenia itd. Nic specjalnego. Tutaj mam troche wiecej opcji to chcialbym wykorzystac conieco.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.