Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do 900zł do muzyki.

Renewerek11

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę pomóżcie mi wybrać suba do muzyki opartej na basie - do dubstepu. Jeżeli jest tego warty mogę przeznaczyć nawet 900zł. Słyszałem, że bass refleks prawidłowo ma być albo z przodu, albo do dołu. Nie potrzebna mi jest duża moc (16m2 pokój) potrzebuję niskiego zejścia i odrobinę design-u. Podoba mi się:

-JBL NORTHRIDGE E 150P E150 P (wolał bym tradycyjnie z przodu membranę) sprawdzi się w takiej muzyce ? Co o nim sądzicie ?

Zaproponujcie coś dobrego proszę :)

Ma to grać z stereo JVC EX-A1. i jak będę miał lepszą kartę muzyczną za parę miesięcy to podłącze jeszcze jako tylnie (jeżeli się będzie dało) kolumny JVC UX-7000R.

https://www.audiostereo.pl/topic/88789-subwoofer-do-900z%C5%82-do-muzyki/

Musi być koniecznie nowy. Czyli JBL mogę spokojnie kupić DO MUZYKI ?

dobry żart, kupić możesz tylko to nie zagra, chyba że chcesz mieć zdublowany bas, czyli bas z kolumn a po chwili bas z subwoofera, co w sumie daje jednostajne przeciągające się dudnienie

w zbliżonej kwocie możesz kupić naprawdę bardzo dobre suby do muzyki, zapewnią również sporą moc choć nie taką przestawiającą szafy u sąsiada za ścianą

Roth KH2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gemini II

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jakością lepszy jest od suba Logitech z-5500?, bo kolega ma i chcę mieć coś porównywalnie dobrego :).

dobry żart, kupić możesz tylko to nie zagra, chyba że chcesz mieć zdublowany bas, czyli bas z kolumn a po chwili bas z subwoofera, co w sumie daje jednostajne przeciągające się dudnienie

w zbliżonej kwocie możesz kupić naprawdę bardzo dobre suby do muzyki, zapewnią również sporą moc choć nie taką przestawiającą szafy u sąsiada za ścianą

Roth KH2

Ukryta Zawartość

Gemini II

Ukryta Zawartość

1.Miniwieża warta jest +1000zł i ma tryb sub on i pasmo przenoszenia się odcina !, powstaje coś jak satelitki.

2. Nie potrzebuję mocy, tylko jakości :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jakością lepszy jest od suba Logitech z-5500?, bo kolega ma i chcę mieć coś porównywalnie dobrego :).

1.Miniwieża warta jest +1000zł i ma tryb sub on i pasmo przenoszenia się odcina !, powstaje coś jak satelitki.

2. Nie potrzebuję mocy, tylko jakości :)

pasmo może się odcinać, tylko chciałbyć słuchać muzyki jak bas uderza nie w tempo muzyki ? wychodzą z tego śmieszne rzeczy

obydwa suby które wymieniłem zapewnią lepszą jakość od Logitecha

pasmo może się odcinać, tylko chciałbyć słuchać muzyki jak bas uderza nie w tempo muzyki ? wychodzą z tego śmieszne rzeczy

obydwa suby które wymieniłem zapewnią lepszą jakość od Logitecha

Chodzi mi o to, że kolumny odpowiadają tylko za górne pasmo w tym trybie, jak w zestawach komputerowych 2.1 (Logitech z-2300), gdzie sub to 20-40% pasma, resztę generują (górę) satelity.

JBL E150 to dobry sub do muzyki. Wiele ludzi tu na same trzy literki JBL dostaje jakiegoś amoku na "nie". W większości tego zaś nawet nie słuchali tylko polegają na forumowych guru. Guru też często nie słuchali bo za to za tanie. Najlepiej samemu posłuchać o ile się da. I broń boże po pozytywnym odsłuchu nie czytać tego forum.

Miałem w domu E150 i E250 i w moim subiektywnym odczuciu oba do muzyki nadają się średnio, za bardzo dudnią. E250 miał już naprawdę niezły power, który się świetnie sprawdzał w filmach, ale ja nie potrafiłem go ustawić tak, aby w stereo mi odpowiadał. Słuchałem na Klipschach RF-62 + HK3490. Z drugiej strony zależy jakie masz wymagania, bo znajomi przychodząc do mnie, byli bardzo zachwyceni basem zarówno z jbl'a jak i tego co mam teraz RW12d. Najlepiej posłuchaj i przekonaj się sam.

Miałem w domu E150 i E250 i w moim subiektywnym odczuciu oba do muzyki nadają się średnio, za bardzo dudnią. E250 miał już naprawdę niezły power, który się świetnie sprawdzał w filmach, ale ja nie potrafiłem go ustawić tak, aby w stereo mi odpowiadał. Słuchałem na Klipschach RF-62 + HK3490. Z drugiej strony zależy jakie masz wymagania, bo znajomi przychodząc do mnie, byli bardzo zachwyceni basem zarówno z jbl'a jak i tego co mam teraz RW12d. Najlepiej posłuchaj i przekonaj się sam.

A inne godne polecenia modele ? Tak, żebym miał wybór. Może coś Yamahy/jamo...

JBL E150 to dobry sub do muzyki. Wiele ludzi tu na same trzy literki JBL dostaje jakiegoś amoku na "nie". W większości tego zaś nawet nie słuchali tylko polegają na forumowych guru. Guru też często nie słuchali bo za to za tanie. Najlepiej samemu posłuchać o ile się da. I broń boże po pozytywnym odsłuchu nie czytać tego forum.

Ja niestety miałem JBL-e i też ciężko było mi uwierzyć, że jest coś lepszego. Najlepiej jak sobie postawisz koło JBL-a coś tu polecanego i sam posłuchasz.

Teraz suba nie mam ponieważ wolałem pójść w mocniejsze kolumny a nie tracić jakość na dodatkowych kablach.

Ja niestety miałem JBL-e i też ciężko było mi uwierzyć, że jest coś lepszego. Najlepiej jak sobie postawisz koło JBL-a coś tu polecanego i sam posłuchasz.

Teraz suba nie mam ponieważ wolałem pójść w mocniejsze kolumny a nie tracić jakość na dodatkowych kablach.

Posłucham,posłucham... Gdzie w RADOM-iu mogę odsłuchać sprzęt audio (subwoofery) ??? W media Markt można ?? bo jest tam wydzielony dział audio ;/

Nie mam suba bo nie mam takiej potrzeby. Tyle, że go słuchałem stąd uważam, że się nadaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.