Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka UF50 do gramofonu ARTUR

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem jakiś czas temu gramofon , no i oczywiście moja teściowa po wizycie u mnie zapragnęła reanimować swojego Artura z piwnicy.

Sprawdziłem co i jak, wzmacniacz, przedwzmacniacz raczej ok. ponieważ po dotknięciu w ramieniu styku, słychać buczenie w kanałach więc tu raczej sprawne. Wkładka wyglądała mi podpadająco (uf50), ponieważ igła była dosć mocno pokrzywiona.Wyprostowałem ja ale nic nie dało, nie przenosi sygnału.

Oczywiście prostowanie igły miało na celu wyeliminowanie usterki samej wkładki, ale nie chce kupować igły skoro może się okazać ze wkładka do bani. Czy idzie jakoś to sprawdzić nie posiadając igły?

Albo może ktoś z forumowiczów ma gdzieś w szufladzie niepotrzebną uf50 lub uf70 bo taka powinna tez pasować?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

https://www.audiostereo.pl/topic/88785-wk%C5%82adka-uf50-do-gramofonu-artur/

Wamat-wiem wiem, ale wkładka cała to koszt dwukrotnie wiekszy od gramofonu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 126pln z wysyłką to za tyle kupię dwa sprawne używane gramofony.A u kogoś może leży taka i się kurzy, a chętnie by wypił np. Golden Locha za coś co mu i tak nie potrzebne :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

obiecuje!!!!! ja swoich nawet nie połoze na cos takiego ale teściówka ma tam swojego Niemena,Szczepanika itp. i napewno ich na allegro nie będzie sprzedawac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.