Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C326BEE vs. C356BEE

smartkid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

proszę zorientowane osoby o informację co oprócz mocy oraz budowy modułowej realnie różni te dwa wzmacniacze i czy jest sens dopłaty do wersji C356BEE. Czy są znaczące różnice w brzmieniu tych sprzętów?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/88593-nad-c326bee-vs-c356bee/

Moim zdaniem warto, tym bardziej, że z modułów można dokupić:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i mieć przetwornik i wzmacniacz w jednej obudowie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj,

różnica pomiędzy C326BEE a C356BEE jest zdecydowanie wyczuwalna brzmieniowo. Dodatkowo w przypadku trochę bardziej wymagających kolumn rezerwa prądowa modelu wyższego pozwoli na lepsze wysterowanie kolumn co bezpośrednio będzie przedkładało się na brzmienie.

Zapraszam jednak na odsłuchy,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Mam aktualnie w domu na odsłuchu C326BEE i bardzo mi się podoba jak on chodzi, jednak zastanawiam się czy moje monitory oparte na Seas Excel oraz wysoko tonowych kopułkach ceramicznych Accuton nie rozwinęłyby skrzydeł z jego mocniejszym bratem. Sama kolumna ma impedancję na poziomie 6 ohm, przy skuteczności około 85db. Samo pomieszczenie jest stosunkowo małe w okolicach 16 m2. Troszkę doprecyzowałem sprawę. Jak to widzicie?

Gość

(Konto usunięte)

Pomieszczenie nie jest aż tak małe :), a tym bardziej przy w sumie małej skuteczności kolumn na Twoim miejscu wybrałbym wyższy model - C356.

I naprawdę uwierz IGNACOWI, Q21, mnie - różnice w brzmieniu są słyszalne :)

Zresztą może masz możliwość wzięcia na odsłuch i C356, to już w ogóle byłoby najbardziej wskazane.

Mam aktualnie w domu na odsłuchu C326BEE i bardzo mi się podoba jak on chodzi, jednak zastanawiam się czy moje monitory oparte na Seas Excel oraz wysoko tonowych kopułkach ceramicznych Accuton nie rozwinęłyby skrzydeł z jego mocniejszym bratem. Sama kolumna ma impedancję na poziomie 6 ohm, przy skuteczności około 85db. Samo pomieszczenie jest stosunkowo małe w okolicach 16 m2. Troszkę doprecyzowałem sprawę. Jak to widzicie?

masz takie przetworniki w swoich kolumnach a grasz na takim nadzie ?:) te kolumny się duszą z tym sprzętem.

nie no nie rób jaj :) kopułka po 900 zł za sztukę a twój wzmacniacz nowy kosztuje niewiele więcej :) ale jajca

Monitorki kupione niezwykle okazyjnie. Nadszedł czas żeby je trochę napędzić. Używałem Amplifona WL-60 (którego aktualnie się pozbywam) jednak stwierdziłem że niezbyt daje on sobie radę z tymi głośnikami.

Monitorki kupione niezwykle okazyjnie. Nadszedł czas żeby je trochę napędzić. Używałem Amplifona WL-60 (którego aktualnie się pozbywam) jednak stwierdziłem że niezbyt daje on sobie radę z tymi głośnikami.

posłuchałbym tych twoich monitorów ... skad jestes ?

okazyjnie tzn ? pochwal sie ile dałeś :)

ja bym kupił cos lepszejszego .... jak masz dac za nowy 356 jakies 2,5 kafla to kup jakąś używkę typu MF A3, MF A2, itd. nie wiem jakiego brzmienia oczekujesz i jak grają twoje monitory ale zasługują na cos z wysokiej półki. Pan Andrzej z SO uzywa te twetery do swoich referencyjnych konstrukcji. a seasy z serii excell to tez dobra rzecz.

a jakie masz źródło ?

miałem kiedys C350 i C352 i są to dobre wzmaki.

ale jakoś zadłużyłem się w MF A3 i w porównaniu do Nadów gra łądniejszą i bardziej wypełnioną średnicą, lepszą przestrzenią, zdecydowanie lepszy bas, ogólnie dźwiek to jakby 2 klasy wyżej. u mnie to słychac bardzo wyraznie, u mnie warto było dołożyć, u ciebie pewnie tez ale lubisz Nady OK, aczkolwiek jak dopadniejszej jakis wzmak z wyzszej półki to wypróbuj go u siebie.

Wiesz forum z założenia przewiduje wypowiedzi wielu osób z różnym punktem widzenia (w tym przypadku słyszenia). A dla twojej wiadomości C326 już wrócił do sklepu.

no tak, ale to forum to juz nie to co kiedys, pozdro.

• Moderatorzy

356 to model bardziej rozwojowy, jeśli właśnie brzmienie nada przypadło ci do gustu to decyzja słuszna

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość

(Konto usunięte)

smartkid Nie masz co unosić się, Kolego, bo IGNAC słuszenie napisał :)

Pięć osób, które wypowiedziały się w tym wątku, zalecają Ci wybór NAD C356. Przeciw nie wypowiedział się nikt, a że nie jest to wątek jakoś szczególnie rozwojowy, więc chyba sprawa jest jasna :)

Chyba że oczekujesz, by kolejne 5 osób dopisało jeszcze "bierz NAD C356", ale weź pod uwagę, że po prostu może im się nie chce, tym bardziej, że ich zdanie już wcześniej wyrażono ;)

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.