Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer VSX-921-K + Pionner BDP-140 + Harman Kardon HKTS 30 SAT + HKTS 200SUB

Pipi

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że jest to mój pierwszy post na forum chciałem się ze wszystkim przywitać ;)

A teraz do dzieła!

Zostało mi zlecone zestawienie kina domowego, przeglądnąłem trochę forum, niestety nie znalazłem wystarczająco dużo opinii dlatego postanowiłem stworzyć nowy wątek.

Pomieszczenie w którym ma ono służyć jest wielkości ~20m2 - na bazie prostokątu. Odległość od TV 3-4m.

Niestety brak miejsca na spore kolumny dlatego podczas poszukiwania skupiłem się na czymś mniejszym (jeśli chodzi o kolumny).

Moje zestawienie wygląda następująco:

Blu-ray: Pioneer BDP-140

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Amp: Pioneer VSX-921

Ukryta Zawartość

Kolumny + sub: No właśnie i tu pojawia się problem, ponieważ jak już pisałem miejsca nie jest za dużo zwłaszcza na podłogowe kolumny ~ 1m wysokości,

dlatego skupiłem się na poszukiwaniu czegoś "mniejszego". W dodatku "inwestor" - ojciec nie widzi póki co potrzeby zestawu 5.1 - byłby wręcz w niebo wzięty

po zakupie porządnego 2.1 niż gorszego bo gorszego ale jednak 5.1

Stąd propozycja Harman Kardon HKTS 30 SAT + Harman Kardon HKTS 200SUB

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I tu pojawia się pytanie do Was drodzy forumowicze z jakże dużym stażem i doświadczeniem! Czy taki zestaw zagra wystarczająco dobrze? Czy amp + blu-ray starcza

na porządnych parę lat - wybór amp'a padł na 7.1 ponieważ przyszłościowo za parę lat może wystąpić opcja rozbudowy zestawu o dodatkowe kolumny, niekoniecznie

aczkolwiek lepiej nie palić za sobą niepotrzebnie mostu. Oczywiście wszystko podłączone do 46" TV po HDMI.

Czy Blu-ray posiada wbudowaną opcję polskich napisów przy odtwarzaniu zarówno z płyty jak i USB?

Czy jest ktoś w stanie przybliżyć ideę odtwarzania dzięki funkcji LAN czy WiFi - rozumiem że Amp - radio internetowe, a Blu-ray? Jak to w jego przypadku wygląda?

Proszę ogólnie o ocenę zestawu + ewentualnie jakieś modyfikacje? Zakres ceny mniej więcej w klasie podanego przeze mnie zestawu z większym naciskiem na mniej :P

Z góry za wszystkie odpowiedzi i rady dziękuje i Pozdrawiam :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny to tragedia.Amp i blu-ray ok.Radzę przekonać ojca że to straszna lipa te kolumny to nieporozumienie,nie warte 400 pln razem z subem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.