Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kino do tego co mam?

soli1

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

zakupiłem nową plazmę panasa 42vt30 i szukam kina do niego. słabo się znam więc - co proponujecie?

obecnie mam Monitor Audio BX6 i Marantz 4240 - dostanie staruszek eksmisję na rzecz kina - chciałbym Blu-ray 3D i wykorzystać posiadane głośniki na fronty.

zastanawiałem się nad kinem Panasa SC-BTT770 - warto?

pokój 3,7 x 6,5

pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/88530-jakie-kino-do-tego-co-mam/

witam.

zastanawiałem się nad kinem Panasa SC-BTT770 - warto?

pokój 3,7 x 6,5

pozdro

Nie warto , to przecież kombajn , nie da rady zasilić porządnych kolumn , potrzebny jest amplituner ( oddzielne pudełko ).

Amplituner najlepiej żeby miał HDMI , 3D , i dekodery nowych formatów Audio HD .

Napisz ile masz kasy na zakup , a koledzy z forum powiedzą co warto rozważyć .

Edytuję : potrzebny jest jeszcze odtwarzacz Blu - Ray 3D ( oddzielne pudełko i kolumny satelickie , centralna , jeżeli budżet pęka , to sub w późniejszym terminie )

Edytuję : kolumna centralna musi być tej samej marki i serii co kolumny frontowe .

ok. coś już wiem.

budżet - im taniej tym lepiej :-) czyli budżetówa, ale jakoś ma to grać - myślę, że jakieś 3000zł powinno wystarczyć.

zatem składać z poszczególnych elementów. jakich? proszę o sugestie.

ok. coś już wiem.

budżet - im taniej tym lepiej :-) czyli budżetówa, ale jakoś ma to grać - myślę, że jakieś 3000zł powinno wystarczyć.

zatem składać z poszczególnych elementów. jakich? proszę o sugestie.

Na razie za 3000 PLN skoncentruj się na jak najlepszym amplitunerze ( nie musi mieć koniecznie 3D ) i odtwarzaczu BD 3D .

Niestety na kolumnę centralną MA i jakieś tańsze tyły nie starczy , nie wspomnę o subie .

ok. panasonic BD 110 wygląda dobrze, a w tzw. "międzyczasie" znalazłem ochy i achy nad ASUS BDS-700 - ma kosztować ok. 1000zł wówczas i zostają 2000zł na ampli - skupmy się teraz na nim:

aha! w 90% słucham muzyki - zwykła tv dla mnie może nie istnieć, dlatego zainteresowanie asusem - coś ma tam mieć lepszego do odtwarzania dzwięku z CD

aha! może jednak uda się wkręcić w tę całą kompozycję mojego starego marantza? jego brzmienie mi odpowiada a jest kwadrofoniczny więc może się nada? jak to by mogło być podłączone?

aha! może jednak uda się wkręcić w tę całą kompozycję mojego starego marantza? jego brzmienie mi odpowiada a jest kwadrofoniczny więc może się nada? jak to by mogło być podłączone?

Stary Marantz może się okazać lepszy na 99 % w stereo od nowego amplitunera .

Marantz nada się jak najbardziej , i da się wkręcić w typowe połączenie połączenie dobre stereo + kino domowe ( wzmacniacz stereo + amplituner wielokanałowy , w Twoim przypadku amplituner stereo + amplituner wielokanałowy )

Amplituner wielokanałowy w tym połączeniu poprawnym musi spełniać jeden istotny warunek , mianowicie ma mieć wyjście wielokanałowe analogowe pre-out 5. 1 , lub 7.1 .

HK AVR 255 jest wyposażony w wyjście pre - out 7.1

marantza? jego brzmienie mi odpowiada a jest kwadrofoniczny

Twój amplituner jest stereofoniczny , tylko ma podwójną parę wyjść głośnikowych ( może ma jakieś wczesne dekodery ? )

Kwadrofonia to było co innego , ale to historia .

Edytuję : z kąt wytrzasnołeś tą maszynę ??????

wszystko by było ok. gdyby stylistyka HK tak bardzo mnie nie odrzucała..

może inna marka o podobnych parametrach?

Wydawało mi się, że jeśli Marantz 4240 ma 4kanały to jest kwadrofoniczny - ma też jakieś DOLBY cokolwiek to znaczy - po szczegóły odsyłam tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mi to niewiele mówi :-)

Ukryta Zawartość

wszystko by było ok. gdyby stylistyka HK tak bardzo mnie nie odrzucała..

może inna marka o podobnych parametrach?

Wydawało mi się, że jeśli Marantz 4240 ma 4kanały to jest kwadrofoniczny - ma też jakieś DOLBY cokolwiek to znaczy - po szczegóły odsyłam tu:

Ukryta Zawartość

mi to niewiele mówi :-)

Nie będziemy drążyć tematu kwadrofonii .

Szukaj amplitunera z wyjściem analogowym pre - out 5.1 , lub 7.1 , z nowymi formatami Audio HD .

Kieruj się sugestią i pasującym dla Ciebie wyglądem .

HK 255 w tej cenie jest chyba nie do pobicia . Można ją kupić za 1700 PLN .

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.