Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz cd Arcam, Alpha 8 czy CD73

elduce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę kupić cd arcama. Pod uwagę biorę starą Alpha 8 lub nowszy cd73. Czy ktoś ma porównanie? Czy warto się ładować w leciwą alphe 8? Może coś innego z arcama w cenie do 1000 zł na rynku wtórnym? CD ma grać tymczasowo ze wzmacniaczem alpha 7 i kolumnami missiom m71.

https://www.audiostereo.pl/topic/88466-odtwarzacz-cd-arcam-alpha-8-czy-cd73/

Widziałem tą alphę 9 cd tylko, to chyba trochę za drogo jak dla mnie i nie ma dostaję na żadnej gwarancji... Podobno stare alphy 8 i 8se to wyższa klasa niż nowszy cd 73. Czy to prawda?

Znalazłem też alphe 8se z gwarancją w Linni Dzwięku i zastanawiam się nad ta opcją.

Ja mam CD73.

Nie mam porównania do innych modeli Arcama, ale mogę powiedzieć o kilku sprawach:

- czyta CD text. Niby bajer, ale mam sporo płyt z flaców i to jest genialne.

- problemy z laserem. Nie pamiętam modelu ale jakiś sony. Niestety padł u mnie po 2 latach. Zaleta taka, że kosztuje kilkadziesiąt złotych. Z wymianą wyniósł mnie chyba 100 zł

- obrzydliwy pilot. Na szczęście ładny pilot od wzmaka obsługuje cały system.

Przy okazji. Możliwe, że po testach DACa w weekend, będzie na sprzedaż. Ale to na razie wielka niewiadoma. W razie co napiszę ci PW.

na forum pisali o nowych tanich arcamach vs starszych wyzszych modelach.

8se to dobry cedek, miałem, jest fajny. nie rozjaśnia ale tez nie muli. jest bardzo przyjemny i zrónoważony. troche brakuje masy na srednicy ale to jedyna rzecz którą mozna mu ewentualnie zarzucić. wysokie tony są szczegółowe ale czysciutenkie i delikatne, bas bdb, scena, rozdzielczośc itd. fajne cd, ale potarguj sie z ceną, mozna trafic za ok 1 tys ale fakt ze bez gwarancji.

na forum pisali o nowych tanich arcamach vs starszych wyzszych modelach.

8se to dobry cedek, miałem, jest fajny. nie rozjaśnia ale tez nie muli. jest bardzo przyjemny i zrónoważony. troche brakuje masy na srednicy ale to jedyna rzecz którą mozna mu ewentualnie zarzucić. wysokie tony są szczegółowe ale czysciutenkie i delikatne, bas bdb, scena, rozdzielczośc itd. fajne cd, ale potarguj sie z ceną, mozna trafic za ok 1 tys ale fakt ze bez gwarancji.

W mojej ocenie Cd73 jest bardziej detaliczny,ale też i bardziej rozjaśniony od 8SE.Osobiście wybrałbym 8SE.IGNAC dobrze opisał ten cd,chociaż ja nie odczuwałem braku masy na średnicy,widocznie inny system tego nie uwypuklał.Jeśli chodzi o solidność,to kolega po czterech latach wymieniał napęd w CD73.

Mialem 9 i to naprawde dobre cd w cenie za.jaka mozna je obecnie kupic i ja bym kierowal sie wlasnie na 9 a jal nie to 8se ale nie w nowsze modele...

Za 9 dasz okolo 1500

8se powinienes okolo 1000 kupic (najtaniej za 800 widzialem)

Linia dzwieku hmmm nie jestem za kupnem przez posrednikow po co przeplacac a.cd jak dziala to dziala a jak nie to szybko wylapiesz a masz tydzien na zwrot jak przez allegro kupisz

chwilowy brak działalności w audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.