Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka Audio Technica AT95E

NE5532

Rekomendowane odpowiedzi

Interesują mnie opinie na temat tej wkładki. Amerykański Stereophile zaklasyfikował ją do kategorii D. W podsumowaniu 500 Best Audio Components (October 2004) napisano o niej:

Class D

MF: "With its 3,5 mV output, recommended tracking force of 1.5-2.5gm, elliptical stylus, and moderately high compliance, the AT95E was a good match for the [Pro-Ject] Debut's tonearm." Tracking at 2gm, the AT95E offered slightly more robust bass, and sounded richer and fuller than the Ortofon OM-5E. "Makes music for 50 bucks!" (Vol.27 No.9)

Czy ktoś ma może ten numer Stereophile'a - Semptember 2004 z pełną recenzją autorstwa Michaela Fremera?

https://www.audiostereo.pl/topic/88090-wk%C5%82adka-audio-technica-at95e/

Interesują mnie opinie na temat tej wkładki. Amerykański Stereophile zaklasyfikował ją do kategorii D. W podsumowaniu 500 Best Audio Components (October 2004) napisano o niej:

Class D

MF: "With its 3,5 mV output, recommended tracking force of 1.5-2.5gm, elliptical stylus, and moderately high compliance, the AT95E was a good match for the [Pro-Ject] Debut's tonearm." Tracking at 2gm, the AT95E offered slightly more robust bass, and sounded richer and fuller than the Ortofon OM-5E. "Makes music for 50 bucks!" (Vol.27 No.9)

Czy ktoś ma może ten numer Stereophile'a - Semptember 2004 z pełną recenzją autorstwa Michaela Fremera?

Ja bym nie szukał literatury , ani tym bardziej tej wkładki

Dziennikarze piszą wierszówki za honoraria :)

Nie ma nic w niej co by skłaniało do zwrócenia uwagi na nią.

Porównywalna brzmieniowo do podstawowego asortymentu AT; 3600.starszch 70/71/72,91.

Kasę bym ulokował w innym profilu.Dla mnie AT w tej klasie grają za jasno.

Jeżeli potrzebujesz taniej wkładki do przetestowania jakiegoś gramofonu z grubsza, to taka jest OK. I już. Cudów żadnych nie będzie. Mam AT95 z igłą sferyczną + igła do szelaków na 78 obr./min - dla tej drugiej, bo tanio. Z niższych eliptyków AT, miałem 120-tkę, żadna rewelacja, a przecież i tak wyżej niż 95, nieco lepiej wypada igła 125LC (Linear Contact).

Moim zdaniem AT95e to bardzo dobra wkładka w tej cenie. Nie warto szukać archiwalnych numerów Stereophile, bo wydasz na nie tyle, co na wkładkę ;-) Porównywałem ją bezpośrednio z Ortofonem Super OM10 w gramofonie Rega Planar 3 z ramieniem RB300 i uważam, że AT95e gra atrakcyjniej, z większym wykopem.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie recenzja ale "streszczenie" i tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.