Skocz do zawartości
IGNORED

Różnia między CD a odtwarzaczami plików

tomSLASK81

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka jest różnica między odtwarzaczami CD (SACD) w granicach 10-13tys. zł a jakością dźwięku odtwarzaczy strumieniowych ???

1. Tutaj mnie ciekawi odtwarzacz Luxman D-38u a różnica między - załóżmy - Linn Sneaky DS ??? Chodzi o słuchanie muzyki klasycznej na słuchawkach :)

2. Drugie pytanie dotyczy odtwarzacza Linn Majik CD a wspomnianym wyżej Luxman d-38u, który odtwarzacz powinien wygrać w jakości dźwięku???

3. Luxman D-05 a Linn Majik DS-I - pytania podobne jak wyżej ???

WIem, że pytania dziwne, ale może ktoś miał styczność i "pomoże" mi w wyeliminowaniu "gorszego" sprzętu ;))))))))

Witaj,

z zasady przy optymalnym wyborze konfiguracji, odtwarzacz strumieniowy w cenie około 5 tys. zł. powinien zgrać tak jak CD za 10-15 tys. zł. Jeśli podajesz urządzenia typu Luxman D-38u, D-05, zdecydowanie zwróć uwagę na przetwornik Hegel HD20 (to jest tylko przetwornik i USB DAC, tak więc trzeba dokupić jeszcze odtwarzacz multimedialny lub korzystać z komputera).

Serdecznie zapraszam na odsłuchy

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Adamo D

jedyna mądra rada w Twoim wpisie to ... jej brak.

Nic nie wniosła do tematu.

Porównywałem CD Magnata MCD 850 z Sonos ZP90 podłączone do wzmaka Magnat MA 800.

Ja różnicy nie zauważyłem (usłyszałem). ZP90 to koszy około 1500zł, MCD 850 2500-3500.

MA 800 zostawiłem gdyż gra wyśmienicie.

to inaczej,

jesli chcesz sluchac na sluchawkach, nie znajdziesz lepszej relacji jakosc do cena w wzmacniaczach sluchawkowych jak wzmak Michaelangelo, popytaj na forum w szczegolnosci uzytkownikow ;]

a jesli chodzi o strumieniowce, to zobacz na kilka nowosci na rynku ktore ukazaly sie calkiem niedawno.

np pro-ject stream box se.

To tak naprawde jest linn tylko w bardziej przystepnym cenowo opakowaniu.

brak rodzimych testow jeszcze, bo to nowosc, ale juz niedlugo pewnie ktos skrobnie co nieco o tym.

linn juz nie jest jedynym producentem tego typu sprzetu i zaczela sie spora konkurencja, wiec sa konstrukcje coraz lepsze za relatywnie mniejsze pieniazki.

na PW moge podac ci kontat do majkelosa, jestem szczesliwym uzytkownikiem jednego z jego urzadzen ;]

pozdrawiam

Bart

adbart - wow - mega fajnie

tylko nie wiem po co to piszesz... kolega ma 3-4 typy - już wybrane w jakiś tam sposób wyselekcjonowane - więc niech posłucha i tyle w temacie

a tu 4 wpisy i 3 od rzeczy...

i nie wiem co ma tu do tego magnat... oczywiście nic mu nie ujmując skądinąd ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.