Skocz do zawartości
IGNORED

O mały włos...

jarkog

Rekomendowane odpowiedzi

231 osób dostało dziś drugą szansę...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

https://www.audiostereo.pl/topic/87962-o-ma%C5%82y-w%C5%82os/

231 osób dostało dziś drugą szansę...

Ukryta Zawartość

Daruj sobie taki post i to w tym dniu ???

Ukryta Zawartość

Warto sobie uzmysłowić, że są ważniejsze sprawy niż marne wojenki na audiostereo. I trzeba się cieszyć, że tyle osób jednak bezpiecznie dotarło do celu.

Dzień dzisiejszy nie ma tu nic do rzeczy. Czy z powodu dzisiejszego święta nie masz zamiaru z tego się cieszyć że tyle osób przeżyło katastrofę lotniczą?

Warto sobie uzmysłowić, że są ważniejsze sprawy niż marne wojenki na audiostereo. I trzeba się cieszyć, że tyle osób jednak bezpiecznie dotarło do celu.

Dzień dzisiejszy nie ma tu nic do rzeczy. Czy z powodu dzisiejszego święta nie masz zamiaru z tego się cieszyć że tyle osób przeżyło katastrofę lotniczą?

Dzis jest dzien zadumy a takie posty to sa ponizej pasa :(:( mogles to inaczej ujac ?? pozdrawiam Slawek

Dziwne macie podejście. Gdyby nie umiejętności pilota, to ten dzień byłby jeszcze smutniejszy wręcz tragiczny.

To mówienie o tym w stacjach radiowych czy TV to tez poniżej pasa jest? Nie popadajmy w skrajności ludzie.

Ja akurat chcę. A ty nie musisz.

Dla mnie wyczyn takiego człowieka i jego załogi to tylko czapki z głów!

To zasługuje na uwagę.

A klniecie w taki dzień, jak to widzę jest w stylu Grynia, to już nikogo nie razi.

Dziwne ludzie.

Wytrzymałość kadłuba tez budzi respekt.

Ciekawe czy faktycznie bierze się pod uwagę przy projektowaniu kadłuba samolotu taki rodzaj lądowania. Czy wynika to po prostu "wrodzonej" wytrzymałości takiej konstrukcji.

Wytrzymałość kadłuba tez budzi respekt.

Ciekawe czy faktycznie bierze się pod uwagę przy projektowaniu kadłuba samolotu taki rodzaj lądowania. Czy wynika to po prostu "wrodzonej" wytrzymałości takiej konstrukcji.

to samolot może miec coś wrodzone?

w watku o tupolewie pare razy pisano o specjalnych konstrukcjach niektorych maszyn do takiego lądowania

kadłub pewnie jest do kasacji

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Dziwne macie podejście. Gdyby nie umiejętności pilota, to ten dzień byłby jeszcze smutniejszy wręcz tragiczny.

To mówienie o tym w stacjach radiowych czy TV to tez poniżej pasa jest? Nie popadajmy w skrajności ludzie.

tam bynajmiej nie mowia o cyt....231 osób dostało dziś drugą szansę... jak Ty napisales , naogladales sie filmu Oszukac przeznaczenie ???? Powinienej przeprosic i zamknac watek :(

Gratulacje dla kapitana i calej zalogi Boeinga 767

Grynio, ty to nawet się nie odzywaj może, bo popis to już dałeś w pierwszym swoim wpisie. Dno wychowawcze zaprezentowałeś i tyle.

cir

zauważyłeś cudzysłów? Pogłówkuj nad znaczeniem tego całego zdania może? :) Chyba nie domagasz się aż tak prostych wpisów jak w przedszkolu? :)

Opanowanie Kapitana Wrony zasługuje na ogromne uznanie. Szczególnie, że w tak niebezpiecznej sytuacji się sprawdziło. Przydałoby się takie wielu forumowiczom tego forum, którzy w sytuacjach na tym forum w ogóle nie wykazują się taka cechą w zupełnie błahych codziennych tu sprawach.

Jak kogoś razi temat, to niech tu nie wchodzi wyłączy TV, radio i idzie na spacerek. Bo rozumiem, że też będziecie się na wszystkich dziennikarzy, spikerki, ludzi którzy o tym opowiadają w wywiadach, komentują itd., z tego powodu obruszać. Normalnie zaścianek jakiś.

cir zauważyłeś cudzysłów? Pogłówkuj nad znaczeniem tego całego zdania może? :) Chyba nie domagasz się aż tak prostych wpisów jak w przedszkolu? :)

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

jarkog -zawsze byłes bajkopisarzem, stad rozumiem twoj pociąg do antropomorfizacji :)

Ukryta Zawartość

cir

No to jak w specjalnych tylko konstrukcjach przewidują takie lądowanie bez podwozia, to pewnie kadłub będzie faktycznie do kasacji. Myślę, że nawet i w specjalnym wykonaniu, to i tak byłby jednorazowego użycia w takim przypadku.

Wybacz forumowiczu , ze wykazałem miałkość twego zaściankowego "wejścia na antenę".

Piękny to, szlachetny i na miarę dzisiejszej chwili populistyczny występ dałeś wołając: "O patrzcie o mały włos się nie ro***erdolił!!!"

A wychowania widać nigdy dość...

cir

No to jak w specjalnych tylko konstrukcjach przewidują takie lądowanie bez podwozia, to pewnie kadłub będzie faktycznie do kasacji. Myślę, że nawet i w specjalnym wykonaniu, to i tak byłby jednorazowego użycia w takim przypadku.

przy naszym tutku temat wałkowano długo -specjalne wzmocnienia były jedynie w niektorych samolotach pasazerskich /VIPy/ i z poprzedniego wieku i jak zrozumiałem obecnie przy znacznym spadku tego typu lądowan nie sa standartowe

jak czytałem były przystosowane do siadania nawet na młodym lesie czyli warunki chyba wojenne

Interesuje mnie w jaki sposób przygotowano pas pod lądowanie tego samolotu (bo jakoś podobno przygotowano), to w końcu 200 !!! ton, można sobie tylko wyobrazić co się działo z tym materiałem z którego wykonana jest spodnia część samolotu przy kontakcie z asfaltem bo na trawie nie lądował...

cir

miałem cie za inteligentniejszego nieco jednak. Ale zawiodłem się.

O ile dobrze to ująłeś z przypisywaniem cech ludzkich przedmiotom, to o tyle powinieneś wiedzieć ze to nic złego a jedynie poszerza formy wyrazu.

To zafunduję tłumaczenie dla mniej pojętnych... zdanie:

Czy wynika to po prostu "wrodzonej" wytrzymałości takiej konstrukcji.

Po prostu użyte tu słowo "wrodzonej" oznacza, że miałem na mysli to, iż konstrukcje takie jak samoloty są po prostu konstrukcjami o podwyższonej wytrzymałości z racji funkcji do jakiej zostały "powołane". :))).

Podobnie część spodnia kadłuba jako nośna (podwozie) też samo w sobie ma pewnie jakieś tam "wrodzone" wzmocnienia z tego tytułu jaką pełni funkcję. Jak to podwozie. :)

Czy tak trudno było to zrozumieć? Tylko nie zaprzeczaj, bo będę miał nie zawysokie mniemanie o tobie. :))) A bajki całkiem to miła lektura. Ale tez nie zwalniają z myslenia o tym co się czyta :).

Musiko

Wylano pianę, chyba gaśniczą, wzdłuż całego pasa aby iskrzenia spowodowane tarciem były na bieżąco gaszone w miarę możliwości.

"cir miałem cie za inteligentniejszego nieco jednak. Ale zawiodłem się.:

jarkog to forum dla dorosłych userów , antropomorfizacje sa nie na miejscu chyba ze liczysz na młodocianych czytelników lub infantylnych audiofili

Jar1

Podobnie i mnie się odczuło jak zaczęły posty co niektórych tu się pojawiać. Ale już nie chciałem tego wywlekać, bo zaraz z kłami na plecy by mi skoczyli :).

To forum wybitnie agresywne jest aż i mi się czasem udziela, wstyd przyznać.

Muszę umieścić małe sprostowanie.Świeto Wszystkich Świetych jest radosnym dniem!Nazwa jaka używa się potocznie Święto Zmarłych,nie odpowiada ustanowionemu przez kościół czczenia,świetowania tych nieznanych nam Świętych,poza tymi które kościól wyniósł na ołtarze.To święto nadziei!Natomiast jutro jest ten dzień Dzień Zaduszny,który właśnie jest dniem żalu,skupienia i modlitwy za zmarłych,popiołu na głowę!Puki co trochę wiary i nadziei na spotkanie z Bogiem i obiecane Królestwo Boże!

jarkog to forum dla dorosłych userów , antropomorfizacje sa nie na miejscu chyba ze liczysz na młodocianych czytelników lub infantylnych audiofili

Tak samo jak używanie odwrotności antropomorfizacji...

Chyba wiesz jak to się nazywa?

fragment w twoim wydaniu:

aby cos doszło do zakutych pał moderujacych to forum to...

Zaiste, to na jakich czytelników ty liczysz? :)))

Antropomorfizacja jak i inne jej odmiany, to normalna rzecz w każdym hobby, bo tak ludzie traktują często uczuciowo przedmioty z hobby zwiaząne.

Patrz choćby fora samochodowe, motocyklowe. :).

Tak więc i forum takie jak to nie musi być pozbawiane rozszerzonej retoryki, wzbogacania form wyrazu choćby i za pomocą personifikacji, uosobienia czy antropo... wiadomo. Nie wiem dlaczego chcesz obrażać ludzi (audiofili) nazywając ich infantylnymi. Nadawanie cech ludzkich przedmiotom, które się lubi lub o których się mówi, to nic nadzwyczajnego. W zadzie, to nawet zwrot kable grają, to element nadania cechy ludzkiej przedmiotowi. Tak naprawdę to i instrument nie gra tylko muzyk na tym instrumencie :). A co dopiero kable? :). Tak więc elementy ludzkie przypisywane przedmiotom często są tak już zwyczajne i wtarte w nasze słownictwo, że nie zauważalne. Np. Idzie noc. Idzie deszcz. Nadchodzi burza. Noc utuli. Wiatr śpiewa. Można by tak długo wymieniać. Nie wiem dlaczego cię to razi.

Muszę umieścić małe sprostowanie.Świeto Wszystkich Świetych jest radosnym dniem!

W podobnym duchu udzielała wywiadu na cmentarzu kobieta, mówiła, że to nie jest smutny dzień a wręcz nawet uśmiechali się jak wspominali nad grobem swoją babcię i związane z jej życiem wesołe chwile, które dzięki tym wspominkom przeżywali jeszcze raz.

jarkog juz pisałem - bajkopisarstwo stosuje antropomorfizacje i nianie :)

rowniez jest naduzycie- nie napisałem ze audiofil = infantylny audiofil tylko abys nie traktował audiofili jako infantylnych osobników

Media podają że samolot był w świetnym stanie technicznym... Leciałem tym 767 jakiś czas temu i nie rozumiem jak można się zachwycać nad stanem technicznym. Przestarzała konstrukcja, ciężko odrywa się od ziemi, ciężko ląduje, wnętrze kabiny wskazuje długotrwałą intensywną eksploatację. Oczywiście to tylko subiektywne odczucia, ale pamiętam że nie czułem się na pokładzie 767 bezpiecznie.

Całe szczęście że wszystko skończyło się szczęśliwie, duży szacunek dla kapitana. Te samoloty powinny być już wycofane z użytku, ale ponieważ dostawy Dreamliner'a tak mocno się opóźniają - 767 latają nadal...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

nie napisałem ze audiofil = infantylny audiofil tylko abys nie traktował audiofili jako infantylnych osobników

Jak widać poniżej napisałeś niestety. I to wprost:

Gdybyś napisał nie traktuj ich jak młodocianych czytelników lub infantylnych audiofili to byś miał rację.

Ale Ty ich tak określiłeś dosadnie zupełnie wprost.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.