Skocz do zawartości
IGNORED

Telefunken S600 vs Philips 977

jeckylandhide

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temscie - nie mam miejsca, zeby zostawic oba gramiaki:

Telefunken S600 - topowy telfunken z zamontowana oryginalnie Shure V15-III

Philips automatic 977 - topowy Philips z wkladka Philips 412

Jakosc wykonania obydwu gramiakow jest b. podobna (talerz w S600 troche ciezszy). 977 moze dzialac jako polautomat lub w pelni automatycznie (cala ta mechanika wydaje sie byc o niebo lepsza niz w automatach nizszej klasy). S600 wiadomo - swiatne ramie, przyzwoity naped no i (jak dla mnie) bardzo przydatna lampka wskazujaca polozenie ramienia). Pod wzgledem przyjaznosci dla uzytkownika remis. Na chwile obecna sklaniam sie do zostania przy S600 (mniej skomplikowana budowa = mniejsza szansa, ze cos padnie).

Uprzejmie prosze o opinie, ktore pomoga mi podjac decyzje.

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

https://www.audiostereo.pl/topic/87935-telefunken-s600-vs-philips-977/
Gość rydz

(Konto usunięte)

Ja na twoim miejscu decyzje podjął bym sam.

Masz dwa gramofony,chyba nie problem posłuchać na tych samych wkładkach i zdecydować.

Chyba że jeden z nich ma o wiele większe możliwości w zastosowaniu wkładek,ale tu już musi wypowiedzieć się ktoś kto zna te gramiaki:)

Pozdrawiam.

Jak w temscie - nie mam miejsca, zeby zostawic oba gramiaki:

Telefunken S600 - topowy telfunken z zamontowana oryginalnie Shure V15-III

Philips automatic 977 - topowy Philips z wkladka Philips 412

Jakosc wykonania obydwu gramiakow jest b. podobna (talerz w S600 troche ciezszy). 977 moze dzialac jako polautomat lub w pelni automatycznie (cala ta mechanika wydaje sie byc o niebo lepsza niz w automatach nizszej klasy). S600 wiadomo - swiatne ramie, przyzwoity naped no i (jak dla mnie) bardzo przydatna lampka wskazujaca polozenie ramienia). Pod wzgledem przyjaznosci dla uzytkownika remis. Na chwile obecna sklaniam sie do zostania przy S600 (mniej skomplikowana budowa = mniejsza szansa, ze cos padnie).

Uprzejmie prosze o opinie, ktore pomoga mi podjac decyzje.

Witam S600 znakomity napęd jak i reszta,jeżeli w dobrym stanie przy wkładce MC i dobrym preampie pokazuje co potrafi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.