Skocz do zawartości
IGNORED

Wzm. Pioneer A777 czy ktoś go zna???

andk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś z was słyszał wzmacniacz Pioneer A777 cztsta klasa A. Jest mocny (150W ciągłej) i ciążki prawie 20kg.

Jestem ciekaw jak to gra bo moc to nie wszystko (patrz NADy małe chude a grają ładnie).

Dziękuję z góry za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/8773-wzm-pioneer-a777-czy-kto%C5%9B-go-zna/
  • 4 tygodnie później...

Hej

Ten wzmacniacz nie gra w klasie A ! 150 Wat w klasie A musialoby miec radiatory na koncowkach chyba wielkosci kaloryfera :-)

A ze to zupelnie znosny wzmak do inna inszosc. Oczywiscie kwestia ceny ile ktos za niego chce i stanu w jakim jest.

Moj byly Luxman [pozdrowienia dla przywracajacego mu dawna mlodosc] L-510 mial 8 W w klasie A a wazyl z kilkakascie kilo.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

andk jak go nie wezmiesz daj znac mnie:) takiego wzmaka nie mozna nie wziasc... za 600zl??? to tak jak z tym Denonem PMA 1560 za 1200 to zadna cena za niego oba wzmaki Denon i Pioneer pracuje w czystej klasie A ale do pewnej mocy Denon zdaje sie az do 30 watt ale moge sie mylic brzmieniowo rozni sie od Pioneera jest bardziej zdecydowany mniej delikatny ale konstrukcyjnie jest jeszcze lepszy niestety takich wzmakow juz sie nie robi slyszalem opinie ze nawet powyzej 10 tys nie kupisz tak zrobionego wmaka jedno co jest niekorzystne to kondensatory ktore wyschly po tylu latach i trzeba je wymienic jak w kazdym starym wzmaku ale tu tez jest pole do popisu dla milosnikow upgrade ktorych na forum jest zdecydowana wiekszosc:) POZDRAWIAM WSZYSTKICH UPGRADOWICZOW!!!!

A tu mnie zaskoczyłeś (oczywiście miło). Kupię go jak nic. Wiem, że ma kondensatory Elny wymienię na nowe

może BC (philips). Problem w tym że do takiego wzmaka dobrze mieć niezłe kolumny. Mam mały pokój 12m2

myślałem o małych monitorach np. QBA Mieszko 2. Jestem z Gdańska i znam tą firmę, jeśli ktoś nie słyszł

Mieszko to gorąca polecam (3700zł). Maluchy grające wielkim dźwiękiem, ładny wokal.

Dziękuję za pomoc

Serdecznie!!!

• 2 lata później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Przyznam ze z perspektywy czasu oceniam swoje twierdzenie o tym ze do 10tys zl nie kupi sie wzmaka lepiej zrobionego jak Pioneer A 777 czy Denon PMA 1560 za bardzo odwazne. Moglbym dzis z tym dyskutowac aczkolwiek jakosc wykonania tych klockow jest niepodwazalna. A dzwiek? Denon gra jasno z wykopem ale chwilami nieco osusza dzwiek (moim zdaniem). Pioneer jest miekki cieply i nie muli. Bardzo przypomina wysokie integry Sony z serii ES (moim zdaniem dzwiekowo je przewyzsza). Sluchajac A 777 mialem przez chwile wrazenie ze bardzo blisko mu takze do brzmienia niektorych integr Accuphase. To porownanie wcale nie wydaje mi sie przesadzone. Mysle ze z nizszymi modelami na pewno moze smialo konkurowac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ten chyba lepszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z wygladu mi się nie podoba te barokowe literki a'Marantz i tuż obok kanciate liternictwo Pionier brrry-każde ładne ale osobno .Ale jesli piknie gra to czemu go nie postawić za firanką w domu, zima idzie i te 150W i Mieszko się cieplej ;)

pozdr

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witam

A może ktos zna sensowne linki do wzmacniaczy Pioneera np. 717 MarkII i ewentualne opinie. Nie miałem większych kontaktów z tym prodsucentem a 717-ka mnie nieco powaliła 9kondensatory ma miodzio a miedzi starczyłoby na kilkanascie wzmacniaczy).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.