Skocz do zawartości
IGNORED

CD w granicach 1500zl

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Szrociarze wszystkich krajów łączcie się :) Prawda Disco? Nie bądźcie zakutymi łbami, nie macie chyba tak mózgów przeżartych skrajami pasma, że naturalny dźwięk was odstęcza, posłuchajcie przynajmniej, a nie tylko Denon, Denon, Sony ES, Denon, Denon. Czas dorosnąć, a nie stare chłopy i zabawkami się bawią. Do tego mocno przechodzonymi.

Mocny to ty jesteś w słowach, na pewno nie w wiedzy i argumentach. Poprawiasz sobie tą swoją bufonadą samopoczucie tylko że nie na każdego to działa.

Szrociarze wszystkich krajów łączcie się :)

A może tandeciarze? Jak tam sprawują się twoje kabelki? Wymiatają wszystko? Pralkę też nimi spiąłeś aby miała lepszy bas w trakcie wirowania? Oj świński truchcie wszędzie musisz się pojawić? Aż tak potrzebujesz skierowania uwagi na siebie? Aż tak byłeś niekochany i odrzucany? Współczuję.

Jestem przekonany, że wiedzę o audio czerpiesz z netu a odsłuchy sprzętu zakończyłeś na wzmacniaczu WS i Altusach. Również współczuję.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

"Rozumiem ze znasz DCD-3000 ze jestes pewnien ze Caspian jest lepszy? Chociaz w ta watpie skoro okreslasz go jako plastikowy. Mozna z tego wyciagnac wniosek ze nawet nie miales z nim stycznosci poza zdjeciem. Takze twe porady sa mało ważne w tym przypadku niestety. Wyznajesz tu regułę "moja racja jest moisza niz twoisza". Do wystawiania takich sądow potrzebne jest pewne osluchanie na zasadzie porownania, ale ty poprostu strzelasz i tyle.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl "

oceniłem tego denona po wyglądzie, tak jak TY oceniłeś caspiana po wyglądzie.

wcale tez nie napisalem ze caspian lepiej gra od tego denona, bo go nie słyszałem, sam wyciągnąłeś takie wnioski :)

natomiast życze ci abyś kiedys odwyknął od kupowania sprzetu po wyglądzie i tym aby pasował do reszty klocków ... wyjdzie taniej i lepiej bo nie bedziesz musiał kupować na siłę "ładnych" cdeków

to chyba Tobie doradzałem zakup Arcama 8se ? tez Ci sie nie podobał bo wygląda na zdjęciu jak mydelniczka, szkoda tylko ze nie miałes okazji zobaczyc go na żywo i posłuchać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie odrzucam tego Caspiana za wyglad. Chociazby problemy z CD-R to juz jest jeden duzy minus. A ja tego nie nawidze. Nie raz juz jeden CD dostal za to reka z gory. Nie cierpie tego. I mysle tez ze taki DCD-3000 to troche pewniejszy wybor.

?👈

Zeby rozwinął skrzydła bede musial zmienic wzmacniacz, kolumny tez pewnie go częsciowo ograniczą, ale mimo to poprawa powinna byc slyszalna, nawet na tym co mam teraz.

?👈

Jak wspomniałem wyżej. Caspian nie ma ŻADNEGO problemu z odczytem płyt CDR AUDIO. Ż A D N E G O. Lepsze "zwykłe" CDRy też czyta choć tu już się zdarza czasem jakiś zonk.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Justas wrzucił fajne propozycje. CD-R musi czytać? Mój Panie Najsłodszy, no to jakość nad jakości :) Takie Deutsche Grammophon w domowych pieleszach :)

Xindak czyta MP3! Na kolana niewierni :)

Rafal735, zripuj sobie wsio na na twardy dysk, do tego dac za rozsadne pieniadze i jazda! Patrz ile problemow odpada i jaka wygoda :))

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Rafal735, zripuj sobie wsio na na twardy dysk, do tego dac za rozsadne pieniadze i jazda! Patrz ile problemow odpada i jaka wygoda :))

Wygoda taka sobie, bo komp mam w innym miejscu. Wole usiac z pilotem od CD w lapie.

Justas wrzucił fajne propozycje. CD-R musi czytać? Mój Panie Najsłodszy, no to jakość nad jakości :) Takie Deutsche Grammophon w domowych pieleszach :)

Xindak czyta MP3! Na kolana niewierni :)

A kto tu mowi o mp3? Daj se na luz wkoncu, bo to co piszesz nie jest smieszne tylko zalosne. Potwierdzasz tylko swoja glupote i nie wiedze w temacie. Ile osob juz ci to powiedzialo? 20?

?👈

Silnie zastanawiam sie nad DCD-3000. Mysle tez zeby w przyszlosci nieco go stuningowac co chyba znacznie lepiej poprawi brzmienie niz wydawanie tysiecy złotych na inne odtwarzacze.

rafal735r ,denona dcd 3000 miałem jakis czas w swoim systemie [modowany przez Piotrka],wymiana zegara ,kondy ,gniazdo iec -takie sprawy.Co do dzwięku to dobra przestrzen i kontrola dolnych rejestrów.Scena raczej do przodu ,dobrze poukładana.Rozdzielczosć w tej klasie cenowej również dobra no i łatwo dostepny laser kss 240!. Pisałem do Ciebie na gg.Mój były egzemplaż poszedł za 975 zł!! na allegro ostatnio.Co do wymienionego tu Caspiana itp to uważam że dcd3000 po modach Piotrka prezentuje wyższy poziom grania.Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Gość rydz

(Konto usunięte)

rafal735r ,denona dcd 3000 miałem jakis czas w swoim systemie [modowany przez Piotrka],wymiana zegara ,kondy ,gniazdo iec -takie sprawy.Co do dzwięku to dobra przestrzen i kontrola dolnych rejestrów.Scena raczej do przodu ,dobrze poukładana.Rozdzielczosć w tej klasie cenowej również dobra no i łatwo dostepny laser kss 240!. Pisałem do Ciebie na gg.Mój były egzemplaż poszedł za 975 zł!! na allegro ostatnio.Co do wymienionego tu Caspiana itp to uważam że dcd3000 po modach Piotrka prezentuje wyższy poziom grania.Pozdrawiam

Ale na czym opierasz wyższy poziom grania DCD3000 nad Caspianem?

O zgrozo,przecież to zależy w jakim systemie dany Cedek będzie grał!

Słyszeliście o czymś takim jak lepsze granie np CD za 2000 tyś od tego za 7000 tyś bo lepiej spasował się z X systemem! czy nie słyszeliście?!

Witam,

Właśnie zakupiłem DCD-3000 w idealnym stanie wizualnym tylko mam mały problem bo nie startuje z żadną płytą, nawet nie zakręci na sekundę, bardzo możliwe że coś się rozregulowało podczas transportu firmą kurierską. Mam pytanie czy może wie ktoś co może być przyczyną takiego objawu?

kurcze szkoda bo wygląda jak by było wszystko ok tylko jak zamknie się szuflada z płytą to coś słychać jak by próbowało zaskoczyć i dupa a na wyświetlaczu pokazuje same zera

ale w jakim sensie złom, kompakt wygląda jak nowy.

oczywiście w przenośni jak nowy miałem na myśli w idealnym stanie,

Dobre :)

chcesz na niego patrzeć,czy słuchać?

:)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Dostałem odpowiedz że powodem braku reakcji odtwarzacza może być podłączenie od razu po przyniesieniu z samochodu i dobrze by było jak bym postał trochę i doszedł do temperatury pokojowej no ale niestety minęło już z 1.5godz. i lipa.

Ale na czym opierasz wyższy poziom grania DCD3000 nad Caspianem?

O zgrozo,przecież to zależy w jakim systemie dany Cedek będzie grał!

Słyszeliście o czymś takim jak lepsze granie np CD za 2000 tyś od tego za 7000 tyś bo lepiej spasował się z X systemem! czy nie słyszeliście?!

rydz-jesteś kolejnym filozofem na tym forum?.To chyba zrozumiałe że system żeby zagrał musi być odpowiednio dobrany [najsłabsze ogniwo itd...] ale.....dobre urządzenia od tych gorszych odróżnia poziom w jakim prezentują dzwięk -to chyba rozumiesz? powietrze ,swoboda, wybrzmienia ,rozdzielczość,kreowanie przestrzeni....to jest domeną droższych urządzeń.Tak się składa że miałem okazje słuchać wielu cedeków i Caspian o którym mowa jest poprostu słabszy w tych aspektach od denona dcd3000[mod Piotrek608 ,bo o takim mowa] i nie ważne czy wpisze się w dany system czy nie to w kategoriach bezwzględnych jest poprostu lepszy.Mam nadzieje że zrozumiałeś przekaz?Proponuję więcej słuchać ...a nie filozofować...Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Dla jednego lepszy dla drugiego gorszy. Jakie to są "kategorie bezwzględne"? Dla kogo? Dla rydza czy dla Ciebie? Nie odbierz tego nergal jako jakiś atak. Chodzi mi tylko o to, żeby trochę grzeczniej może ze sobą na tym forum rozmawiać. Wszędzie tylko widać skrzywionych ludzi z zaciśniętymi pięściami...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nergal,ja nie filozofuje,nie interesują mnie twoje wywody na temat wyższości DCD3000 nad Caspianem.

Ma sie wpasować w reszte systemu,przewagę może uzyskać X lub Y.

To że trzeba słuchać,zgoda,bo właśnie odbywa się w temacie filozofowanie.

Po dokładnych oględzinach odtwarzacza okazało się że nie zauważyłem że tylny róg jest lekko wgnieciony, pewnie podczas transportu musiał gdzieś zostać obity a przy odbiorze nie zauważyłem tego bo paczka była cała poodklejana szarą taśmą a niestety przesyłka nie była ubezpieczona.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.