Skocz do zawartości
IGNORED

jaka jest różnica między kolumnami klipsch RF-62 a RF-62 II

LEMONIUSZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

byłem dziś na odsłuchu kolumn i były tylko RF-62 (nie mieli w wersji II), sprzedawca nie umiał mi przekazać jaka jest róznica między RF-62 a RF-62 II, czy ktoś opisze różnice między tymi kolumnami, a może nie ma jej poza drobiagami w wyglądzie maskownicy... proszę o poradę, klipsch zrobił na mnie spore wrażenie ale wyłącznie seria RF, słuchałem F3 i nie przypadła mi do gustu. Boje się że wersja II może okazać się gorsza od tych które odsłuchiwałem, poradżcie

Właściwie w każdym paśmie poprawiony, słyszałem w jednym z marketowych sklepów, co prawda nie była to salka odsłuchowa ale można było nawet w takich warunkach wychwycić lepszą (mniej schowaną średnicę) jeszcze bardziej zdyscyplinowany bas i chyba bardziej spokojna góra. Co do aspektów zewnętrznych to też raczej zmiany na plus. Minusem będzie napewno cena w stosunku do pierwszych wersji, czyli prawie 1000 zł różnicy...

Witaj,

Obie konstrukcje trochę sie od siebie różnią. RF-62II ma trochę inną częstotliwość podziału i niższe pasmo przenoszenia. Ale to są tylko suche dane, nic nie mówiące o dźwięku. No i oczywiście wygląd :)

Na Twoim miejscu nie martwił bym sie. Nowa konstrukcja Klipsch'ów powinna zagrać lepiej od poprzedniej. Bezpośrednio porównania nie robiłem, ale wg. mojej opini nowa wersja gra lepiej. Niżej schodzący bas i bardziej zrównoważony dźwięk :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.