Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze

prezi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie zasilaczy do Dac Magic i Beresforda.

Czy to są zasilacze impulsowe? Czy zamiana tych zasilaczy na

stabilizowane transformatorowe to dobry pomysł?

Mam Rdac-a i dospiero zmiana zasilacza impulsowego na liniowy podwojnie stabilizowany pozwolila mu na pokazanie co potrafi, dzwiek ulegl wyraznej poprawie w kazdym aspokcie brzmienia.

rozdzielczosc, scena, lokalizacja, gladkosc, nasycenie....cokolwiek wezmiesz pod uwage, kazda skladowa dzwieku ulegla zmianie na lepsze.

mozesz uzyc zasilacza np firmowego Teddy Padro, ale to koszt taki sam jak Dac-a, albo zlecic to komus.

ja mam zasilacz od Majkelosa (michaelangelo)

Robie swietne sluchawkowe wzmaki i zmontowal taki zasilaczyk dla mnie, koszt 1/3 ceny a prezentuje sie wysmienicie i zajal miejsce na poleczce obok strumieniowca ;]

pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/87669-zasilacze/#findComment-2307898

DAC ma gdzieś w zasadzie działania stabilny prąd lub napięcie. Warto zasilać to z układu już mającego znakomite parametry.

Polecam zasilacz zbudowany z elementów dyskretnych i szczególnie zwrócić uwagę na eliminację szumów.

https://www.audiostereo.pl/topic/87669-zasilacze/#findComment-2308338

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.