Skocz do zawartości
IGNORED

What HiFi Awards 2011

Boras1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak oceniacie kto słusznie a kto nie zdobył nagrodę ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pieniądze nie grają !

https://www.audiostereo.pl/topic/87595-what-hifi-awards-2011/

Bzdurne nagrody, z HiFi sam brytyjski sprzęt.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Na słuchawki nie patrzyłem, tylko wzmaki stereo i kolumny, kolumny wszystkie brytyjskie a we wzmakach też tylko jeden Marantz i reszta Made in UK.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

co do wzmazniaczy i kolumn zgadzam sie w 100%

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Miło zobaczyć na pierwszym miejscu CA w strumieniowych (wiem, że są lepsze ale i sporo droższe).

Ja postawiłem jakiś czas temu na NP30 przesiadając się z SBT i nie zawiodłem się. Czekam tylko cierpliwie na upgrade (ciągle zapowiadanego) do gapless - może się w końcu doczekam...

no jak widac tylko firmy rodem z UK robia dobry sprzet, hehe

ps no ja rozumiem fory dla pewnych rynkow, ale taaak

coz, klienta juz od dawna ma sie za idiote

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zwróciłem uwagę na nagrodzony amplituner AV Sony STR-DN820. W testach polskojęzycznej prasy specjalistycznej testów sprzętu tej firmy nie ma.

Ta polecam Polską manufakturę sprzed 25 lat pod nazwą Radmor... Gwarantuję że Chińczycy jeszcze tego nie kopiowali...

Radmor wówczas to nie była żadna manufaktura - tylko duży producent elektroniki.

W branży szerokiego pojęcia RTV AGD przepracowałem około 10 lat i powiem Wam że się nie dziwie że większość w Anglii to brytyjskie towary. Podam Wam kilka przykładów dobrych już kilka lat temu w pewnej sieci handlowej przyszedł Francuz po TV podchodzi i od razu chce Thomsona nie patrząc nawet na samsungi, sony itp. W innej już firmie której także pracowałem przyszedł Francuz po kolumny i co kupił oczywiście Focal. Tylko Polak jest taki głupi że zachwyca się zachodnimi produktami. np. motoryzacja we Francji same cytryny, reanulty itd., w Niemczech same niemieckie auta i tak samo jest z elektroniką. Cały świat dba o swoje gospodarki a w Polsce jak ktoś coś zrobi to mieszają to z błotem ( wątek obok o pylon ).

Mam nadzieje że dożyjemy czasów kiedy np. w piśmie Audio Video w co rocznym rankingu będzie większość polskich produktów. Także nie dziwcie się Anglikom że wybrali większość swoich tyle tam tego mają.

Pieniądze nie grają !

No, my też tyle tego mamy, że nie wiadomo co wybrać. Pylony połączone Audionovą z marmurowym blatem Anacient Audio :)

Skąd ta awersja na Audionovę .....coś ci kolego zrobili nie tak ?

Miło zobaczyć na pierwszym miejscu CA w strumieniowych (wiem, że są lepsze ale i sporo droższe).

Ja postawiłem jakiś czas temu na NP30 przesiadając się z SBT i nie zawiodłem się. Czekam tylko cierpliwie na upgrade (ciągle zapowiadanego) do gapless - może się w końcu doczekam...

a jak jest z jego obsługą radia internetowego jaką ma bazę stacji ?

Focal + Naim

Gość masza1968

(Konto usunięte)

a jak jest z jego obsługą radia internetowego jaką ma bazę stacji ?

Obsługa całego urządzenia jest bezproblemowa za pomocą aplikacji UuVol na iPhona.

Baza stacji na dzień dzisiejszy - ponad 20 000 :)

No, my też tyle tego mamy, że nie wiadomo co wybrać. Pylony połączone Audionovą z marmurowym blatem Anacient Audio :)

Mamy też baltlaba, studio 16 hz i kupe innych

Pieniądze nie grają !

Brytyjski sprzęt wyznacznikiem. Na wielu klockach Japońskich marek jest naklejony plastikowy czerwony znaczek UK SOUND TUNED. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.