Skocz do zawartości
IGNORED

MEDIA CENTER 16 jak dobrze skonfigurowac

tomter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, używam programu Media Center 16, czy ktoś potrafi powiedzieć jak powinien być skonfigurowany pod katem odtwarzanie muzyki w stereo, w szczególności używając aplikacji Asio4all. u mnie jak ustawie odtwarzaj przez ASIO to nie mam dźwięku?

Witam, używam programu Media Center 16, czy ktoś potrafi powiedzieć jak powinien być skonfigurowany pod katem odtwarzanie muzyki w stereo, w szczególności używając aplikacji Asio4all. u mnie jak ustawie odtwarzaj przez ASIO to nie mam dźwięku?

Ja używam wasapi -event style, a w wasapi settings: open device for exclusive access i bufor 100milisec. Mój ulubiony program, wcześniej zawsze był foobar, teraz przy bibliotece 1400GB bardzo dobrze sprawdza się JR.MC16. Fajna opcja recent albums, widzę po kolei nowe albumy które dodaję.

Ja używam wasapi -event style, a w wasapi settings: open device for exclusive access i bufor 100milisec. Mój ulubiony program, wcześniej zawsze był foobar, teraz przy bibliotece 1400GB bardzo dobrze sprawdza się JR.MC16. Fajna opcja recent albums, widzę po kolei nowe albumy które dodaję.

Wasapi zamiast Asio?

W wersji 16 chyba zniesiono wsparcie dla asio4all - gdzieś czytałem na ich forum, u mnie nie pojawia się też w opcjach "output mode". Jeśli masz wistę lub w7 kożystaj wasapi - to samo jeśli nie lepsze.

Przy okazji - u mnie ten program emituje lepszy dźwięk niż foobar i lilith.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W wersji 16 chyba zniesiono wsparcie dla asio4all - gdzieś czytałem na ich forum, u mnie nie pojawia się też w opcjach "output mode". Jeśli masz wistę lub w7 kożystaj wasapi - to samo jeśli nie lepsze.

też jestem z niego zadowolony, porównywałem z innymi i wypadł najlepiej, stąd moje pytanie o najlepsze ustawienia audio!

Pobrałem Wasapi, rozpakowałem i nie wiem co dalej...

Miałem podobne wnioski po testach, ale stwierdziłem, że to autosugestia :)

Pobrałem Wasapi, rozpakowałem i nie wiem co dalej...

Pobrałeś Wasapi? Przecież po instalacji w programie przy output mode, jest do wyboru.

Rozpakowałem, plik dll wkleiłem do Media Center Plugins. Mam to samo co przy Asio4all, pojawia się taki napis:

Playback could not be started on the output WASAPI using the format 48000Hz; 16Bits Per Sample, 2 channels.

This output format may not be supported by your hardware. You can use DSP Studio to change the output to a compatible format.

Rozpakowałem, plik dll wkleiłem do Media Center Plugins. Mam to samo co przy Asio4all, pojawia się taki napis:

Playback could not be started on the output WASAPI using the format 48000Hz; 16Bits Per Sample, 2 channels.

This output format may not be supported by your hardware. You can use DSP Studio to change the output to a compatible format.

ok, a co masz zaznaczone w player -> dsp studio ? jakie dsp?

Pokombinowałem cos na "czuja" i zadziałało, chodzi Asio4all i Wasapi też. Zmieniłem ustawienia w zakładce DSP na: RESAMPLE-no resampling; CHANELS-source number of chanels; BIDEPTH-source bidepth!! Szkoda, że nie wiem co to wszystko oznacza...haha

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.