Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz lampowy +gramofon

bolus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Witam.Chcę kupić wzmacniacz lampowy Ayon ORION II + gramofon.We wzmacniaczu brak typowego gniazda gramofonowego.Proszę mi wytłumaczyć jak to razem połączyć.

Kupić przedwzmacniacz gramofonowy.

W tor pomiędzy Ayonem a gramofonem musisz wpiac przedwzmacniacz gramofonowy...

W tor pomiędzy Ayonem a gramofonem musisz wpiac przedwzmacniacz gramofonowy...

Czy może to być któryś z przedwzmacniaczy PRO-JECT bo tej marki będzie gramofon.

Wszystko zależy od budżetu, ale Pro Ject nie ma w ofercie złych preampow :)

Nie zgadzam się! Ma!

Z takim wzmacniaczem połączenie np ProJecta Phono Boxa II będzie ogromnym mezaliansem ponieważ ten przedwzmacniacz jest po prostu bardzo słaby. Każdy sprzęt powinien mieć odpowiedniego partnera. W przypadku Ayona Oriona trzeba szukać dużo wyżej niż słabe i średnie ProJecty. Pod warunkiem oczywiście że założyciel wątku nie zada za chwilę pytania: Gramofon do 120zł pomóżcie :).

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Tu może fajnie się wkomponować pre Primare.

Grałem przez pewien czas na nim z lampą i nie wiele mu miałem do zarzucenia.

Ma podstawową regulację dla wkładek MC.

Poprzedni model R30 powinno się dać wyrwać za ok 1,5zł. I gdzie PJ do niego!

Nie zgadzam się! Ma!

Z takim wzmacniaczem połączenie np ProJecta Phono Boxa II będzie ogromnym mezaliansem ponieważ ten przedwzmacniacz jest po prostu bardzo słaby. Każdy sprzęt powinien mieć odpowiedniego partnera. W przypadku Ayona Oriona trzeba szukać dużo wyżej niż słabe i średnie ProJecty. Pod warunkiem oczywiście że założyciel wątku nie zada za chwilę pytania: Gramofon do 120zł pomóżcie :).

Pozdrawiam,

Paweł

Nie szukam gramofonu za 120zł.Podałem orientacyjną kwotę jaką chcę przeznaczyć na sprzęt.Gramofon nie musi być pro-ject.Po prostu w cenie 6-7 tyś.ciężko kupić coś lepszego tym bardziej że do ąyona musi być przedwzmacniacz gramofonowy.Do tego monitory do 7-8 tyś.Chodzi o to żeby zamknąć się w kwocie 25-28tyś.zł.Mimo że podałem co mnie interesuje jestem otwarty na inne propozycje.Pozdrawiam.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Przede wszystkim, zanim zaczniesz kupować pre to musisz wiedzieć jaki chcesz gramofon i jakiej chcesz do niego użyć wkładki.

Im lepsze pre, tym synergia między nim a wkładką jest bardziej prawdopodobna. Zresztą to nic nowego.

Przede wszystkim, zanim zaczniesz kupować pre to musisz wiedzieć jaki chcesz gramofon i jakiej chcesz do niego użyć wkładki.

Im lepsze pre, tym synergia między nim a wkładką jest bardziej prawdopodobna. Zresztą to nic nowego.

Nie jestem fizykiem.Po prostu kocham muzyke.Obecnie słucham na Denon 2010+DENON SACD2010 +WCHARFEDALE OPUS2-3.Jestem bardzo zadowolony.Nie długo odchodzę na emeryturkę i z czasem rośnie zapotrzebowanie na jakość a maleje na waty.Chcę urządzić sobie pokoik do słuchania muzyki dlatego zdecydowałem się na lampe i gramofon.Nie bardzo orientuję się w tych fachowych określeniach dla tego podałem cenę i co mnie interesuje.Pozdrawiam.

bolus

Moja wypowiedź dotyczyła ProJectowych przedwzmacniaczy gramofonowych do gramofonów ProJecta nie mam nic. Z taką kasą to niestety szkoda czasu na siedzenie i czytanie forum. Tyłek w troki marsz na sklepu. Powinieneś jak najwięcej posłuchać i wtedy podejmiesz decyzję jaki zestaw analogowy najbardziej Ci pasuje a możliwości trochę jest. Z moich wyliczeń wynika że to kwota ok 8-10tysi a to nie jest aż tak mało tym bardziej ze kupując u jednego sprzedawcy cały tor analogowy zawsze możesz kilka do kilkunastu procent "ugryźć" wiadomo kryzys i sprzęt raczej zalega na półkach niż idzie jak świeże bułki. Jeśli chodzi o Prinare o którym wspominał Maciek warto na niego zwrócić uwagę choć mnie osobiście on nie przypadł do gustu.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

Za taką kwotę jako żródło możesz np mieć Thorensa 520 z 12" ramieniem.

Ale wtedy dobrze pomyśleć o dobrym pre, bo takie źródło to wysoka półka.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

A tak swoją drogą to watro byłoby przenieść ten wątek do zakładki "analog" tam więcej człowieków się odezwie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.