Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR 1611 które kolumny KLIPSCH F1 czy JBL E80

Bobby75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam amplituner Denon AVR 1611. Niedawno sprzedałem swoje frontu mission m34i. Poszukuję czegoś innego o żywszym charakterze. Przeznaczenie KD i muzyka. Rodzaj rock. Mój pokój 3 x 4. Z racji tego że w mojej okolicy ciężko o odsłuch niektórych marek postawiłem na KLIPSCH F1 lub JBL E80. Kolumny te mieszczą się w przedziale cenowym jakim dysponuję. Jestem już po odsłuchu ale ciężko mi podjąć decyzję. Może ktoś ma Denona zestawionego z tymi kolumnami i może coś powiedzieć jak się sprawdza na dłuższą metę. Jestem też ciekawy waszych opini co najlepiej pasuje do tego amplitunera. Jest też opcja kolumn JBL Studio 180 mam możliwość zakupu w dobrej cenie ,co prawda nie słuchałem ich ale podobno warte uwagi. Wcześniej rozważałem też Monitor Audio M4 ale nie mam szans na odsłuch.

Pomóżcie podjąć decyzję :)

Witam,

posiadam amplituner Denon AVR 1611. Niedawno sprzedałem swoje frontu mission m34i. Poszukuję czegoś innego o żywszym charakterze. Przeznaczenie KD i muzyka. Rodzaj rock. Mój pokój 3 x 4. Z racji tego że w mojej okolicy ciężko o odsłuch niektórych marek postawiłem na KLIPSCH F1 lub JBL E80. Kolumny te mieszczą się w przedziale cenowym jakim dysponuję. Jestem już po odsłuchu ale ciężko mi podjąć decyzję. Może ktoś ma Denona zestawionego z tymi kolumnami i może coś powiedzieć jak się sprawdza na dłuższą metę. Jestem też ciekawy waszych opini co najlepiej pasuje do tego amplitunera. Jest też opcja kolumn JBL Studio 180 mam możliwość zakupu w dobrej cenie ,co prawda nie słuchałem ich ale podobno warte uwagi. Wcześniej rozważałem też Monitor Audio M4 ale nie mam szans na odsłuch.

Pomóżcie podjąć decyzję :)

Czy te mission m34i grały aż tak słabo? Osobiście ich nigdy nie słyszałem.

Miałem kiedyś możliwość odsłuchu Klipsch w sklepie z amplitunerem Onkyo, nie pamiętam modelu, ale jeden z niższych i grało to strasznie.

Brak średnicy, chyba nawet bardziej niż w JBL serii E, bas słaby, dźwięk trochę pudełkowaty.

Nie wiem czy była to wina amplitunera czy głośników, podbicia w amplitunerze były wyzerowane.

JBL Studio 180 - nowość i mało opinii trzeba posłuchać.

Monitor Audio M4 - może być ciekawą alternatywą

Proponuję posłuchać samemu i spróbować w tej cenie czegoś innego najlepiej używanych i nie sugerować się opiniami ponieważ mogą być one skrajnie różne.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czy te mission m34i grały aż tak słabo? Osobiście ich nigdy nie słyszałem.

(...)

Mission m34i grały słabo i u mnie, ze stereofonicznym Denonem DRA-500AE i nie tylko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.