Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny głośnikowe wybitne w swym przedziale cenowym

ProgRockJester

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym założyć wątek poświęcony waszym odkryciom wybitnych kolumn w swym przedziale cenowym.

Idea jest prosta, sporządzić spis kolumn, które grają naprawdę świetnie w porównaniu do ich rywali w podobnej cenie.

Zakres cenowy bez znaczenia.

Myślę, że ten wątek przyda się nie tylko osobom, które zaczynają przygodę z audio i mają do wydania pewną sumę ale także ludziom, którzy chcą wskoczyć na kolejną półkę i zastanawiają się co wybrać by było lepiej.

Zapraszam do wymiany doświadczeń.

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Witam, chciałbym założyć wątek poświęcony waszym odkryciom wybitnych kolumn w swym przedziale cenowym.

Idea jest prosta, sporządzić spis kolumn, które grają naprawdę świetnie w porównaniu do ich rywali w podobnej cenie.

Zakres cenowy bez znaczenia.

Myślę, że ten wątek przyda się nie tylko osobom, które zaczynają przygodę z audio i mają do wydania pewną sumę ale także ludziom, którzy chcą wskoczyć na kolejną półkę i zastanawiają się co wybrać by było lepiej.

Zapraszam do wymiany doświadczeń.

Altus 140

Dziwnym trafem sformułowanie "wybitne w swym przedziale cenowym" większości kojarzy się wyłącznie ze słowem "najtańsze".

Napisałem przecież, że przedział cenowy jest bez znaczenia więc dlaczego wypisujecie tylko tandetę?

Też mam te Missiony i do tysiaka rzeczywiście grają jak na dobre kolumny przystało. Dynamicznie, przestrzennie i z klasą. Jednak co z półkami powyżej 1tyś?

monitor audio br2 cena nie tak dawno temu na allegro wyprzedaż zalegających kolumn w magazynie po 450zł za sztukę. ja swoje kupiłem dośc dawno temu za 1300zł i nie żałuję. Testowałem je w salonie z innymi podstawkami i wyraźna różnica w jakości dźwięku była odczuwalna dopiero na kolumnach bliskich 3tyś takich jak german maestro i triangle.,

te maleństwa grają wyraźnie lepiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

monitor audio br2 cena nie tak dawno temu na allegro wyprzedaż zalegających kolumn w magazynie po 450zł za sztukę. ja swoje kupiłem dośc dawno temu za 1300zł i nie żałuję. Testowałem je w salonie z innymi podstawkami i wyraźna różnica w jakości dźwięku była odczuwalna dopiero na kolumnach bliskich 3tyś takich jak german maestro i triangle.,

te maleństwa grają wyraźnie lepiej. http://kkrs.pl/304.triangle-titus-ex.html http://kkrs.pl/1058.german-maestro-linea-s-b-one.html

Potwierdzam Monitor Audio BR2 to tanie monitory z bardzo dobrym dźwiękiem. Mam je od ponad roku.

Heco, Magnat wykonanie i dzwięk moim zdaniem jeden z lepszych biorąc pod uwagę jakość/cena

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Do tysiaka można kupić sporo kolumn które zjadają na śniadanie Missiony M33i tylko że będą używane oczywiście. Chyba że mają być nówki, jeżeli tak to się nie będę wypowiadał.

altus 200 wersja exclusive-no tak grają w metalu że wymiatają dużo droższą konkurencję, szczególnie w zakresie riffów i perkusji coś pięknego, mitem jest że to badziew, zestawiałem je z wieloma markowymi kolumnami ze sklepów audio, w porównaniu ze starymi altusami przepaść

dali mentor menuet-te maleństwa tyle potrafią w barwie góry, średnicy i przestrzeni że wiele drogich podłogówek wymięka,

dorzucę jeszcze największe rozczarowania, jak dla mnie paradigmy zarówno monitor jak i studio, niby do rocka a wcale się w tej muzie nie sprawdziły, focal 816v, coś nie tak z wokalem,(826v świetne ale trochę za mało basu) jbl seria northridge-niby do młócki a więcej było w nich buczenia i dudnienia niż pozytywnych dźwięków

to oczywiście moje subiektywne odczucia

Audio Physic Yara Superior

Epos M5

Audio Physic tempo 6

Magnepan 1.7

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Z tym VK to żart prawda?

Potwierdzam Monitor Audio BR2 to tanie monitory z bardzo dobrym dźwiękiem. Mam je od ponad roku.

br 1 i bx 1 tez grają świetnie:) za nie wielkie pieniądze najlepiej mieć do nich używnay nad c315 lub block w v100 do br2 lub bx2

Koda K-2000B - myślę że kolumny dobrze znane, kupiłem za 800 zł. jako nowe - pod względem wykonania i brzmienia są znacznie droższe

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.