Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głośnikowe - JBL + HK 3490

MasterGrave

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem JBL Studio 190, zamówiłem do tego HK 3490. Teraz pora dobrać kable.

Jaki kabel polecacie do połączenia tych kolumn i amp? Cena do 50zł/mb ewentualnie mogę dołożyć jeśli pojawi się coś ciekawego.

Zależy mi na żywym, dynamicznym i głębokim dźwięku, może być lekko ocieplony, miękki.

Zaczynając od droższych :

1. DNM Reson LSC Mk II - jak zgra się z tym zestawem? podobno jeśli zestaw dobrze pasuje do niego to mimo małego przekroju potrafi dać radość.

2. Van Den Hul CS 122 Hybrid

3. Music Link EQUILIBRIUM

4. DNM Stereo Solid Core Precision

5. Van Den Hul The Snowline

6. Chord Carnival Silverscreen

7. Oehlbach Silver Stream

Proszę o opinie o tych kablach

https://www.audiostereo.pl/topic/86917-kable-g%C5%82o%C5%9Bnikowe-jbl-hk-3490/

Witam; moim zdaniem VdH i Resony do tego zestawienia się nie nadają - będą "za ciemne" (miałem HK 3480). Celowałbym w Chorda (choć nie dam głowy , że będzie miękko); natomiast znakomicie powinien sprawdzić się Equilibrium - winnien spełnić wszystkie stawiane warunki. Mam osobiście interkonekt Stage oraz głośnikowe Stringi - świetne kable; u mnie co prawda jest nieco jasno (marantz 7001 i MA RX 8) i dwukrotnie przymierzałem się do ich sprzedaży następnie jednak rezygnując , bo żadne inne i tak nie dawały takiej radości i komfortu w odsłuchu....W kolegi zestawieniu myślę, że warto spróbować, bo to kable "uniwersalne" i bardzo naturalne. Myślę, że dość dobrze powinny sprawdzić się też kable Supry - ciepłe, miękkie, jasne. Pzdr.

masz amerykański sprzęt więc bierz amerykańskie kable, najlepiej audioquest type 8 i zapomnisz o kablach, grają dynamicznie w całym paśmie, w tym zestawieniu sprawdzą się znakomicie

Jak usłyszysz różnicę jesteś kozak. Mi to nie dane. Jeśli przyjmiemy modyfikację dźwięku przez kabel to w każdym zestawieniu będzie inne. Nie wierzę w stałe cechy kabla.

Jeśli single wire to raczej bym unikał srebra. Natomiast jeśli bi wire to możesz sprawdzić jak masz możliwość srebro na dół miedziak na górę.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

ok. pozostają na polu:

1. Audionova Moonwalk Bi-Wire lub Moonwalk 2x2m

2. XINDAK SC-01B lub SC-01 lub SC-03

3. Audionova Solaris 2x2.0 m

4. Audioquest CV-8

Kieruję się w stronę Xindak'a. Czy słusznie? Jeszcze raz przypomnę, że zalezy mi na "oddechu", cieple, miękkim i niskim basie z dynamiką i ożywieniem. Czy warto interesować się bi-wire?

dzięki za odpowiedzi, posłuchałem niektórych i teraz mam do Was ostatnie pytanie:

Pozostały mi do wyboru : Xindak SC-01 Bi-Wire lub Xindak SC-03 - na który się zdecydować ? czy jest znaczna różnica w brzmieniu ? W salonie doradzono mi SC-03 mimo że nie jest bi wire

dzięki za odpowiedzi, posłuchałem niektórych i teraz mam do Was ostatnie pytanie:

Pozostały mi do wyboru : Xindak SC-01 Bi-Wire lub Xindak SC-03 - na który się zdecydować ? czy jest znaczna różnica w brzmieniu ? W salonie doradzono mi SC-03 mimo że nie jest bi wire

jakoś xindaka nie widzę w tym systemie ale twój wybór, spróbuj jeszcze aq rocket 88, podobno są mega dobre w całym paśmie

nie wiem skąd Ci się ten Xindak wziął, ale to kiepski pomysł, to wolne, przymulające kable. szukałbym raczej wśród srebrnego Ultralinka tudzież Wireworlda lub tańszej wersji posrebrzanego Qeda czyli Monkey Cable

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.